Не става въпрос какво е било откъдето си тръгнал, а какво е било там, където си отишъл. През 2000 нямаше световна финансова криза (въпреки че newcomer май не е съгласен с товаIvan1007 написа:
Когато аз реших да емигрирам 1997-а долара беше над 3000 лева, заплатата ми 3 (три) долара и с тях можех да си купя 17 кила картофи, ако не си платя тока, парното, водата и телефона. Вари ги, бели ги и ги дели на 4 човека за месец.
Мотивацията е по-различна от "пречи ми разширяването на ЕС" или "къщата ми е малка и искам да живея не къде да е ами в Делта, Ванкувър в акридж, в малка спретната къщурка с кадилак отпред".
Трябва много добре да си отговориш на въпроса с какво си по-добър от родените тук, та като дойдеч на 30 и кусур години да ги задминеш и мястото ли ти е виновно, че не си го постигнал преди това.

Ами ти всъщност казваш това, което и аз

i o6te: http://www.indexmundi.com/canada/unemployment_rate.html"
Съвсем не смятам да обвинявам нито място, нито хора. Само коментирам обективни обстоятелства, променящи се във времето.
И Стеф не обвинява мястото, а конкретно тези, които са я забавили и са й отнели някакво относително предимство. След като съдът е решил, че CIC са сбъркали, приемаме, че са виновни и тя съжалява, че не са я компенсирали за грешката си.
За последното съм напълно съгласна - въпросът с конкурентните предимства е най-важното при такова решение