Кратък тест за кандидант-имигранти

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pumpy

Re: Кратък тест за кандидант-имигранти

Мнение от pumpy »

Само не разбрах червен ли е вятъра или не ?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

haimana написа:Да претендираш, че визмаш 100-120 хил. и да караш на сандвичи си е странно. Особенно, като го съпоставиш с пожелание за 50 хил. ама при мама. За разликата би трябвало да можеш да си наемеш мексиканка да готви и пере. И ред други подобни "домати с колците" за ядене.
Хаймана, те тия хилки на калифорниеца са като high frequency търговските алгоритми на джовани. Даже банките са пропуснали да ги забележат, щото се запънали за някаква мижава кредитна карта.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

MrGeek Ти си брато най злобния човек в форума .Дьржиш номер едно.
Щях да ти повярвам поне малко, но с снимката на Бил си изглеждаш много лузер. То ако видях някое пингвинче(Linux) за аватар щях да те взема по не малко на сериозно като геек. вместо да рьсиш само злоба вземи хаквай ПС3то , или ни дай малко музика фор фрее от Пандората да видим че си геек всьщност и да ти повярваме на гения.
Само злоба и омраза.
Имаш ли тату .NET на рамото. Тогава си фен само.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Mr.D написа:MrGeek Ти си брато най злобния човек в форума
Има и други качества, присъщи на човешкия род. Ама за теб всички са злобни и прости,а? Особено ако имат мнение и то, различно от твоето.
Интересно как се нарича човек, който ръси "мозък", "помагайки" на останалите, без да се аргументира и плюе всички останали, които му опонират? Я погледни в огледалото и ми кажи.
Когато някой ти каже, че ръсиш глупости или изкаже мнение, противоположно на твоето, нормалното човешко поведение изисква да го обориш и защитиш позицията си, ако не можеш - да замълчиш, но не и да обиждаш и да ръсиш още по-големи простотии.

Извинете, че поста не е по темата, но не можах да се въздържа.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

anxeli написа:А ти си женомразец :lol:, при 100-120 хил. заплата дето носиш, коя жена ще ти слугува драги, ще иска да я водиш на ресторанти, мексиканка да и чисти, химическото да пере и така. Ех, мечтатели :* ...
Gotina, знам какво искаше да каже, но демагогията е заразна, да не е като днешните, значи и тя не трябва да е отврат, не е специфицирано в какъв смисъл :lol: ...

Аз въобще не съм за завиждане така че.......вчера ме сюрпризираха с един естимейт към 10-20к за зъболекар...така, че......незнам как е в Канада но вече на 4ти тук ходя и понеже имам вече 7 зъби с руут канала, тоест умъртвени, тук никой не иска да ми ги изгражда......както в България а всички до един искат коронки да ми слагат.....дори моето семейство от Канада ми каза - че може да се каже на зъболекара - искам пломба и точка - още повече когато 90процента от зъба си е на мястото си......е да ама тея тука са леле и бизнесмените.
Не искат да ми направят пломба и това си е....
При това съм със застраховка и една ми направи естимейт за към 15хил долара - 7 коронки, сума ти неща уж били за оправяне......
Отделно университетите не са като в Канада - тука единия университет само ми е 40тина к - МБА....
абе незнам.....
хубаво е в Америка - ама трябва да си много здрав и нищо да не ти се случва и много пари да изкарваш.... и въобще много ако-та и де да знам непрекъснато чувам как някой си човек има хубав живот - къща, кола, типичната американска мечта - и по някое време се разболява от нещо тежко и се прощава с американската си мечта....това в Канада няма как да стане.......
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Хора сори за офтопика ама туко що си говорих с шефа ми, и приятелите ми тук във фирмата(европейци - немци, един поляк и т.н) ами явно не съм само аз, тоест никой не иска да слага филинг тука на умъртвен зъб, моля за помощ.
Мисля да отида до Канада да си оправя зъбите, само че предварително искам да знам, тамошните зъболекари като европейските ли са - тоест няма проблем да направят филинг на умъртвен зъб?
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа:Хора сори за офтопика ама туко що си говорих с шефа ми, и приятелите ми тук във фирмата(европейци - немци, един поляк и т.н) ами явно не съм само аз, тоест никой не иска да слага филинг тука на умъртвен зъб, моля за помощ.
Мисля да отида до Канада да си оправя зъбите, само че предварително искам да знам, тамошните зъболекари като европейските ли са - тоест няма проблем да направят филинг на умъртвен зъб?
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Не е какво искат или какво не искат, а колко ще ги осъдиш после като си загубиш зъба заради обтурацията. В Канада, като ти сложат обтурация и след 2-3 години зъба се счупи и го извадиш, ще пиеш една студена вода и ще си платиш от джоба импланта. В САЩ ако това се случи, някой трябва да си вади чековата книжка и да ти плати и импланта и обезщетение ;)
Ето затова никой не се и захваща да ти гради зъбите, просто никой не иска да си рискува парите и лиценза само защото ти искаш да спестиш 2-3 хилки. В тази страна няма форма на съгласие, която да ме освобождава от отговорност, когато лекувам под стандартите. И за съжаление (на пациентите) адвокатите ги знаят много добре тези стандарти.
Реално можеш да си отидеш и до БГ и да си направиш там зъбите :rofl: само се запитай защо имаш 7 умъртвени на 28 години и после вземи решение.....
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

То и в Канада няма кой да го направи това. Имам тел. на една сръбкиня в Мисисага - Др. Нада Иванович, добра е, за кеш изгради на мъжа ми един преди 6 г., чак тази година се строши :D, доста издържа. Aко си със застраховка обаче, забрави.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

anxeli написа:То и в Канада няма кой да го направи това. Имам тел. на една сръбкиня в Мисисага - Др. Нада Иванович, добра е, за кеш изгради на мъжа ми един преди 6 г., чак тази година се строши :D, доста издържа. Aко си със застраховка обаче, забрави.

Добре де, ето значи в Канада има такива дето изграждат!
Ок, супер това исках да чуя! :)

Виж сега не съм съгласен с тебе, просто като бях на 10тина години в дивите години на капитализма май беше нещо такова началото на 90те
попаднах на Българска бизнесменка това е - и тя ми умъртви 7 зъба за повече пари на 10-12годишно момче, трагедия.......от тогава нямам умъртвяване

а защо не съм съгласен с теб ли, за изграждане на мъртви зъби вместо коронки - ми баща ми е доказателството над 80годишен човек с доста умъртвени зъби, изграждани и без коронки.......щом и като в Канада, Германия, и доста още страни се практикува същото както и в България

А за кеша няма проблем, това според мен Канада е аутсорс дестинация на мед услуги, щото тука една коронка ми искат между 2-3хил долара......все си мисля от това коието семейството ми каза в Торонто е 1хил долара. :lol:
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа:
anxeli написа:То и в Канада няма кой да го направи това. Имам тел. на една сръбкиня в Мисисага - Др. Нада Иванович, добра е, за кеш изгради на мъжа ми един преди 6 г., чак тази година се строши :D, доста издържа. Aко си със застраховка обаче, забрави.

Добре де, ето значи в Канада има такива дето изграждат!
Ок, супер това исках да чуя! :)

Виж сега не съм съгласен с тебе, просто като бях на 10тина години в дивите години на капитализма май беше нещо такова началото на 90те
попаднах на Българска бизнесменка това е - и тя ми умъртви 7 зъба за повече пари на 10-12годишно момче, трагедия.......от тогава нямам умъртвяване

а защо не съм съгласен с теб ли, за изграждане на мъртви зъби вместо коронки - ми баща ми е доказателството над 80годишен човек с доста умъртвени зъби, изграждани и без коронки.......щом и като в Канада, Германия, и доста още страни се практикува същото както и в България

А за кеша няма проблем, това според мен Канада е аутсорс дестинация на мед услуги, щото тука една коронка ми искат между 2-3хил долара......все си мисля от това коието семейството ми каза в Торонто е 1хил долара. :lol:
Нямам намерение да споря с пациент относно медицински стандарти. Ти отказваш да четеш какво ти е написано за изграждането в Канада, отказваш да приемеш своя принос в умъртвяването на зъбите, даваш ми примери, които са неприложими в днешно време (със сигурност баща ти няма диетата, която имаш ти в северна Америка ) и т.н. и т.н.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Пъмпи аз съм лайк бе ето ме признавам си и като пълен лайк
само един въпрос искам да те питам - Що в една Германия е ок да изграждат мъртъв зъб
а в щатите не?

:)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:Пъмпи аз съм лайк бе ето ме признавам си и като пълен лайк
само един въпрос искам да те питам - Що в една Германия е ок да изграждат мъртъв зъб
а в щатите не?
Стандартите са различни. Затова в Северна Америка трябваше да ми "доизваждат" нервите на всички зъби, чиито нерви бяха вадени в БГ - root canal retreatment. Oбясниха ми, че за разлика от доста европейски държави, в Северна Америка нервите се вадят винаги "напълно", вследствие на което зъбът става крехък и затова изисква коронка. Пумпи може да ти го обясни по-добре ...

Наистина ли ти искат толкова много пари за коронка ? Преди 7-8 години най-скъпата коронка беше под хилядарка (при моите зъболекари в Сиатъл), може ли толкова да са се вдигнали цените ...
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Mr.D написа:MrGeek Ти си брато най злобния човек в форума .Дьржиш номер едно.
Щях да ти повярвам поне малко, но с снимката на Бил си изглеждаш много лузер. То ако видях някое пингвинче(Linux) за аватар щях да те взема по не малко на сериозно като геек. вместо да рьсиш само злоба вземи хаквай ПС3то , или ни дай малко музика фор фрее от Пандората да видим че си геек всьщност и да ти повярваме на гения.
Само злоба и омраза.
Имаш ли тату .NET на рамото. Тогава си фен само.
Тъдява всичко е сбъркано пич, виж моя аватар а па аз даже не съм компютърджия по професия.... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Taxation is theft.
pumpy

Мнение от pumpy »

Californian написа:Пъмпи аз съм лайк бе ето ме признавам си и като пълен лайк
а в щатите не?

Пак ще ти обясня и този път за последно:
В Германия, България и на много други места, отговорността на зъболекаря не се измерва с милиони. Ако ти изградят зъба и той се счупи на другия ден/година/петилетка, какво следва от това - НИЩО. Ще ти кажат: "еми изкара 5 години, ти какво искаш повече от това ?"
Професионалната застраховка на жена ми покрива 3 000 000 на събитие и 6 000 000 на пациент. Моята, като студент покрива 1 500 000. Ако аз ти направя нещо, заради което един ден зъбъ ти може да се счупи и да го извадиш, както ти казах по-горе, ще трябва да ти платя импланта, а ако не набара някой гладен адвокат, застраховката ми ще плати още няколко стотин хиляди. Ерго защо аз да правя нещо под стандарта ? За да си спестиш ти 1000 долара ? Е няма как да стане.

Ще ти дам друг пример: защо в БГ е нормално да караш със 150 в града, а в щатите не е ? Защото такъв е стандарта на отговорност и контрол....
Аватар
7George

Мнение от 7George »

На едно от първите места:
- Ако сте дошли само да "правите повече кинти", а не за да си промените живота, ще сте разочаровани от Канада;

:beer: :mooning:
Embrace your climate change!
Публикувай отговор