Реконтра на пропагандата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Dimitar Kolev

Me gusta marijuana,ne gusta es tu…

Мнение от Dimitar Kolev »

A taka,Lubo!Nai-dobrata darjava e Holandia…Az kato sum bil tam,samo work permita mi e lipsval.Ama ako e istina,4e s Canadski passport moje6 da raboti6 tam zna4i ne sgre6ih,4e doidoh.
Любо
Обратна връзка:

Още по темата

Мнение от Любо »

Здравейте съфорумци :D
Аз по принцип не пиша много във форума, а повече го чета. Наистина съм много впечатлен от стръвта, с която много от вас оплюват Канада.
Аз още съм в БГ, но на 11.05 т.е. след около три седмици ще летя за Монреал. По тази прирчина/че съм още в БГ/ не си позволявам да изказвам мнения, а именно за да не си спечеля врагове в Канада още преди да съм тръгнал. Боцо обаче призова някой да даде мнение от тез, които още не са заминали и ето аз ще си позволя едно такова.
Моля ви не се сърдете, но като чета някои от темите в този форум имам чувството, че съм на някоя маса в БГ и слушам как всички присъстващи постоянно се оплакват от положението си с тази разлика, че във форума се намират и такива, които се опитват да защитават тази "отвратителна" Канада. В БГ такива няма. Всички плюят.
Малко лична история:
Аз съм завършил военно училище и работих като офицер в БА 6 години, след което някои решиха, че на БГ не и е нужна голяма армия и хиляди офицери/всеки учил по 5 години/ бяха буквално изхвърлени на улицата. Аз реших да изпреваря събитията и напуснах сам. Пред мен се разкриха блестящи перспективи да работя като пазач на някой паркинг и с достойнство да пазя колите на мутрите.
Така след2-3 години неуспешни опити да си намерия по-свястна работа реших да си потърся късмета извън татковината. Започнах процедурата с ентусиазм/все още го имам/ и отидох във Франция да поошлайфам езика и да видя какво е да си емигрант в чужда държава. Поработих в строителството/нелегално/ спах по строежи и миризливи дупки, каквито много от вас може би не са и виждали и си дадох сметка, че емиграцията може да е вълнуващо, но в никакъв случай не и лесно нещо. Може и да ви се струва странно, но на мен ми допадна. Всъщност ако трябва да съм докрай честен трябва да добавя, че във Франция ми липсваше само статута.
Разбрах и друго от престоя си там и от Форума, а именно, че не всеки става за емигрант, независимо какви други качества притежава.
А иначе Ботсо, приятелю разбира се, че ще има много хора, които винаги ще бъдат недоволни от живота си където и да отидат. И това ще бъде така, защото хората носят в себе си щастието и нещастието и където и да са животът им ще бъде такъв, какъвто те сами си го направят.
Мислех да пусна една анкета на тема "Кой за какво ТОЧНО е отишъл и отива в Канада?" и да се начета на клишета, но не мисля, че от това ще има някаква конкретна полза, а и най-вероятно само ще стане предмет на кавги.
И накрая/ако някой въобще е прочел това/ ще кажа, че разочарованията на много от хората се длжат на галямата кошница с която са отишли в Канада. А ми прави впечатление, че от няколкото десетки хиляди българи, които по статистика живеят в Канада едва ли има и 1% участващи в този форум. Не знам може би нямат компютри или не знаят как се работи с компютър.
Хайде със здраве и не ме оплюваите много :D
Нема лабаво
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Lub0 написа:Отностно Холандия сте забравили да споменете основното предимство: Марихуана и Хашиш се продават на всеки ъгъл и човек може да се чувства щастлив през цялото време...
Прав си , но за една трева не си струва да биеш път чак до Холандия вече се продава навсякъде!

Хайде да не се заблуждаваме - няма райска държава на тази Земя. Всяка си има предимства и недостатъци и обикновено предимствата на едната са недостатъци на другата.
Всеки се опитва да намери своето райско кътче в зависимост от своя background! Едни успяват, други не! А някои разбират, че са го имали чак когато го загубят!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

А нямам какво да биеш път, поръчваш си семената по пощата:

http://www.emeryseeds.com/

Roll the Blunt...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

G_Rosi написа: Хайде да не се заблуждаваме - няма райска държава на тази Земя. Всяка си има предимства и недостатъци и обикновено предимствата на едната са недостатъци на другата.
Всеки се опитва да намери своето райско кътче в зависимост от своя background! Едни успяват, други не! А някои разбират, че са го имали чак когато го загубят!
mislia si che nai-vajnoto e da se osaznae che niama idealno miasto i kato jiveesh niakade triabva da si namerish miastoto i da ocenish predimstvata i se spravish s nedostatacite..

ostanete si sas zdrave!
Dimitar Kolev

Прав си , но за една трева не си струва да биеш път чак до Холандия вече се продава навсякъде!
Drugo si e da sedne6 v zavedenie s tradicii(The Doors,Pitbul-Amsterdam),a ne kato v BG da presledvat userite naravno s dilarite na heroin,a vseki 4etvartoklasnik da moge da si kupi Alkohol I Cigari svobodno.
Kvo e tva licemerie:ili legalni leki drogi ili vsi4ko zabranenokato Finlandia,Norway,6vecia
Botzo

Мнение от Botzo »

Любо написа:Здравейте съфорумци :D
Аз по принцип не пиша много във форума, а повече го чета. Наистина съм много впечатлен от стръвта, с която много от вас оплюват Канада ....
.... Хайде със здраве и не ме оплюваите много :D
За Любо дето написа кпо-горе такъв хубав постинг. Ми да прав си и добре си го казал. От сега за напред те чака борба, но малката разлика е че ще имаш шанс. Това е ..... за начало се готви и там да пазиш паркинги (без да се сърдиш).
Късмет!
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

отдавна не сме говорили за Холандия :lol: :lol:

Автор: news.bg / дата: 23.04.2004 13:57

Холандия реши да не съди хванатите с до 3 кг. кокаин
Пасажери, заловени с по-малко от 3 кг кокаин на летището в Амстердам, няма да бъдат подсъдими.
“Невероятно!” - е подзаглавието на електронното издание на френското списание Le Point.

“Нямате право да ме вкарвате в затвора, защото сте ме хванали с 1 кг кокаин”.
Това пък е невероятната реплика на един от пътниците, заловен с кокаин на слизане от полет Амстердам-Париж във френската столица.
На намиращите се в близост митничари мъжът е обяснил, че на летището в Амстердам е бил заловен с повече от 2 кг кокаин, но властите веднага са го пуснали.

Изданието уточнява, че холандските власти са взели решение да не задържат и да не глобяват лица, превозващи по-малко от 3 кг кокаин.
Такова решение е било взето заради опасения, че затворите в Холандия ще се “пренаселят”.

Изданието припомня, че на 11 декември холандските органи на реда са започнали акция по прекратяването на транзита на наркотици за Европа, в резултат на което за четири месеца са били задържани около 700 души.

В хода на акцията в амстердамското летище е била въведена задължителна проверка на багажа на пътници, пристигащи от Суринам и Антилските острови.

След решението на властите, единствената мярка при откриване на малки количества наркотици у пътници е изземването на пратките и забраната за нарушителите да пътуват със самолети на холандски авиокомпании.

Холандските власти отказват да съобщят броя на трафикантите на кокаин, които се “разхождат на свобода”.

В невероятна си статия списание “Point” обяснява, че повече от 20 са заловените трафиканти всеки месец на летището в Амстердам.

Има подозрение, че властите в страната имат “черен списък” с имената на всеки един трафикант на кокаин, но Холандия го пази за себе си, въпреки молбите на съседните страни той да бъде обявен.

“Защо Холандия дава най-лошия пример за борбата с дрогата в Европа и поема ли тя риска да хвърли на вятъра усилията на европейските страни два месеца преди поеме председателството на ЕС”, питат недоволни страни-съседки.

може да го прочетете и в оригинал
http://www.lepoint.fr/societe/document.html?did=145610
Dimitar Kolev

“Невероятно!” - е подзаглавието на електронното издание на френското списание Le Point.
Tia franceta sa mnogo tupi kopeleta,az sum bil suvsem malko vav France-okolo 6 meseca-tia ne mogat na sebe si da pomognat pak trugnali da se burkat.V Belgia ve4e ot 1 godina ima coffe shopove i su6to e legalno.V spisaka na OON konopa(canabis sativa,6toto tva e demoniziranata ot tupacite marijuana) e na edno ot poslednite mesta po opasnost,izklu4aia Skandinavia,kudeto vsi4ko e zabraneno-durjavna politica-nikoia Evropeiska durjava ne sankcionira seriozno pritejanieto na ha6.No dori i v Finlandia ako se navie6 da se zapi6e6 v niakoia butaforna programa za pristrasteni(pristrasteni kum marijuana?-ha-ha-ha-ha,toi 6okolada e po-opasen!!!)ne te sankcionirat.A v England heroin se prodava v aptekite li4no pitah-s recepta.
Holandia m/udrugoto ima nai-golemi uspehi s ograni4avane na potreblenieto na tvarda droga.
Problema narkotrafic i golemite kinti v biznesa idvat ot zabranata!
Li4noto mi mnenie e podkrepeno i ot vis6 Bg magistrat niama da go spomenavam 6tot kofti-vaob6te ne se budalkam.
I aman ot negramotni laici v oblastta(kato mene :)
Koito ne e probval da ne pi6e po temata!
No i da ne probva vse pak!!!
toncho

Re: Реконтра на пропагандата - само по себе си пропаганда

Мнение от toncho »

Братчет,

много добре си го написал, не мога да повярвам че си извадил такова дар слово.
Аз обаче мисля че твоята реконтра на пропагандата сама по себе си е жива пропаганда.

Не мога да пиша така добре като теб, затова ще следвам твоята линия:

1. формалностите с изваждането на различни документи отнема повече от няколко дни, но в ситуациите няма нищо абсурдно. всичко става по добре спазвани процедури и повечето неша стават по пощата - без чужда помощ, никакви хватки и нерви само ако си типичен българин който е свикнал да прави всичко с нерви и псуване.

2. Търсенето на работа определено е трудно. но това можеше да го разбереш ако беше чел форума преди да тръгнеш от БГ. не знам къде точно си прочел че тук ще те посрещнат с червен килим и цветя но определно си сбъркал източника което за образован човек си е направо осиране.

3. Доста повърхностно е да пробуваш тезата, че броя на изпратените резюмета гарантира намирането работа.

4. Финансовият ти анализ за раходите е точен, но проблем не са високите застраховки, а ниските ти доходи. т.е. намираш си свястна работа и проблемът изчезва. няма място на света в което шофьорите и чистачите да живет в охолство и е логично да бъде така. И не плаши хората че е страшно да имаш кола. В такъв огромен град това е задължително. А дори и с работа във всяка пицария можеш да си покриеш раходите за колата само за няколко дни работа.

5. И естествено стигаме до момента в който като всеки типичен българин знаеш всичко и умираш да даваш акъл на учителите каква да е образователната система, на инженерите как трябва да строят къщите, на лекарите как трябва да лекуват болните, на общината къде и как трябва да се паркира.
Естествено ти нямаш никакви задълбочени познания нито дори размишления по темите, но акъл в излишък който да харчиш - дал Бог. Но не знаеш въпреки при изключително умните ти теории как трябва да бъдат нещата, защо българчетата са все по неграмотни, къщите са все по студени и неотоплени, защо в центъра на софия и да платиш не можеш да паркираш.

6. Така е, приятел пари на прави и явно затова си имал толкова много приятели тук. Аз за разлика от теб съм бил само една година и имам много добри приятели бъглгари, румънци, сърби... с които се събираме често и си помагаме кой с каквото може.

7. А простотия има на всякъде, странно е че образован и интелигентен човек като теб е търсил точно това тук, а не е направил всичко възможно за да достигне нивото и средата си. но... всекиму според силите му...

8. Говориш за БГ като че да си я обиколил цялата, с всичките и хубави места, въпреки че съм сигурен че не си видял дори и част от нещата за които говориш. Тя наистина е хубава, макар и мръсна и запусната. Говориш обаче все едно си обиколил половин Канада. А от Торонто си излизал само 2 пъти. Какво видя тук? Къде ходи?
Кажи ми сега кой е царя на пропагандата?

В заключение братчет, хубаво се подписваш "алхимика", но не си спомням детстката му мечта да е била да си люпи семки пред кошарата. Но животът си е твой и само ти можеш да избереш дали да го изживееш пълноценно или да го прахосаш в люпене на семки...

Горкия алхимик, добре че не може да чете български.....
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

taя тема трябва да я кръстим контра на реконтрата, тоест чекмедже контра на пропагандата или как да не се преебем идвайки в Канада :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

отде я изкопа тая тема ееейй
пак се почнаха романите и пак не е по врат,ами по шия
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

taka наречения тончо я изкопа , не аз :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Alina

Мнение от Alina »

Абе Саше, сладък

Аз като пиша таквиз работи поне слагам звездички :lol: :lol: :lol:

То тая медицина съвсем ще те развали :lol:

Имам приятели които записаха и завършиха медицина, та знам каква трансформация настъпи в тях само за няколко години.

От третата нататък бяха нестихващ извор на секс вицове и медицински истории :lol: :lol: :lol:
Alina
Заключено