заминаване?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Лельо Екимке, не се впечатлявай... :wink: Ако бях по-емоционална, бих реагирала така http://www.monitor.bg/life/article?sid= ... 60&eid=994. :lol: Аз обаче съм желязна. :D Запазването на самообладание при всякакви провокации е любимата ми игра. :lol: Да не приказваме, че тези са много слаби и няма начин да ме трогнат. :lol: Недей така лесно да се предаваш! :wink:

Наздраве с една ракия, :wink:
Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ракия ли каза! Ей сега ще си сипя едно - мерси че ме подсети!
Виж Иванке! Всеки си има трески за дялкане. И ти ме дразниш, но в тези случаи не си правя труда да те чета. Предполагам, че същото става и с други, които се сблъскат с мои писаници. Обаче точно в този случай и в настоящата тема, хич не ми стана ясно за чий х** се стигна до заяждане.
Та не съм се предала! Само ме е яд, че форумът бавно но сигурно започва да прилича на едно нещо, дето нема да го изрека, че не ми е приятно. А понякога си е наистина забавно!
Наздраве!
И пак да се повторя - това с рулетката наистина го намирам за добро попадение! :beer:
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

ako awtora na temata e oshte tuk i ako oshte ne e twarde kasno - eto patewoditelq na wseki imigrant w canada:
http://www.notcanada.com
az go bqh poseshtawal i chel predi da dojda kato si kazwah che towa koeto wijdam ne moje da e wqrno; sled godina i polowina tuk smqtam che wsqka duma tam e istina; smqtam 4e wseki kojto idwa tuk trqbwa da go poseti, trqbwa dori sajta da e useful link kam oficialnite sajtowe na prawitelstwoto
priqtno chetene:mejdu drugoto sled kraq na porednata zima na deep freeze temperatures v montreal sredno -31 na men i na edna moq poznata ni minaha prez glawa slednite misli:
kak trqbwa da se chuwstwame sled kato:
1. nie sme w severna amerika, no ne sme w USA
2. nie sme w sewerna amerika, no oficialniq ezik ne e dori anglijski ili ispanski
3. nie imame ruski zimi, no ne sme dori w rusiq
dokoga shte jiweem s towa koeto dori ne e second best ili dori poor substitute za towa koeto trqbwa da e?
znam che nqkoi ot was shte me pratqt wednaga da imigriram w rusiq; wednaga moga da im kaja na tiq che mislq po waprosa:))
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Не се притеснявай, лельо Екимке... В никакъв случай не съм решила, че съм ти станала симпатична и първа дружка. То е ясно още от ника, който използваш по отношение на мен. Горното беше насочено повече към тези, дето непрестанно ме преследват. Аз обичам да използвам похвата: "Говоря ти щерко, сети се снахо!". Любим ми е. Много трудно обаче го схващат. :wink:

С посланието да не се предаваш имах предвид нещо съвсем различно. Предлагах ти да продължиш да се забавляваш, щото аз лично нямам никакво намерение да се подвизавам във форума. Което от своя страна означава, че нямам желание да преча на задушевните ви разговори. :wink:

А относно форума - аз лично не виждам какво е това велико ниво на вашия форум, което непрекъснато изтъквате. Честно казано имам поглед върху него откакто съм в Канада. В България не съм се занимавала с подобни изяви (тук умишлено пропускам да употребя друга дума :lol: ). Но при елементарна "разработка" :wink: на архива не откривам да блести с изключителни академични трудове и недостижимо високоинтелектуално ниво. Освен това, според мен, форумното пространство по принцип е отворено за всички и всеки може да изразява свободно виждането си, доколкото не противоречи на правилата и добрите нрави. На мен лично ми е безразлично кой ще пише и кой не в този или някой друг форум. Но забраните по отношение на потребители, които не нарушават горните категории, лично на мен ми звучат смешно и нямат ни най-малко покритие с моите представи за съвременно общество, пък било то и форумно. А дразненето от нечие изказване е равносилно на дразнене от факта, че някой просто съществува. :wink: В края на краищата обаче, тъй като за мен участието или неучастието в подобен форум е абсолютно без всякакво значение, то аз за себе си смятам, че нямам нужда от подобни стимули в живота си, поради което не изпитвам необходимост от присъствие точно тук. С изключение на случаите, в които смятам, че искам гледната ми точка по отношение на въпроси, свързани с основно мое виждане, да бъде чута. В този случай си запазвам правото да се изказвам. И не ми дреме на кого му харесва и на кого - не, и, че всъщност изказванията ми не звучат в унисон с "правата линия", налагана тук. :wink:

ПС. И аз да добавя - това с рулетката ти го подарявам. :D

Наздраве, лельо Екимке!
Чао,
Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

peter_pan, ако знаеш още колко дървета има в Канада които не са ги писали на тоя сайт ...
Да са живи и здрави само наивниците които четат статистики и слушат ООН която каза че Канада била на първо място в света ( само че не разбрах по кво ) -:).
:beer: :beer: :beer:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Joana написа:
С посланието да не се предаваш имах предвид нещо съвсем различно. Предлагах ти да продължиш да се забавляваш, щото аз лично нямам никакво намерение да се подвизавам във форума. Което от своя страна означава, че нямам желание да преча на задушевните ви разговори. :wink:

Профил на Joana
Общо мнения: 1144
[0.48% от всички / 3.02 мнения на ден]

Добро постижение за човек който няма намерение да се подвизава из този чужд за него форум.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Marginal39 написа:peter_pan, ако знаеш още колко дървета има в Канада които не са ги писали на тоя сайт ...
Да са живи и здрави само наивниците които четат статистики и слушат ООН която каза че Канада била на първо място в света ( само че не разбрах по кво ) -:).
:beer: :beer: :beer:
dokolkoto znam oficialno kanada e na parwo mqsto po dobiw na uran i izbiwane na tyuleni - imashe edni goli kaki deto se praweha na tyuleni pred parlamenta w znak na protest;)
survivor

Мнение от survivor »

peter_pan написа: dokolkoto znam oficialno kanada e na parwo mqsto po dobiw na uran i izbiwane na tyuleni - imashe edni goli kaki deto se praweha na tyuleni pred parlamenta w znak na protest;)
Е, с тази класация вече ме разби. Интересно в колко ли други страни по света живеят тюлени :lol:
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Канада е на второ място (мисля) по добив на уран в света. Основно в Саскачъун (внимавай Симпли).
Сега за на Господ шлифера и notcanada.com.
Канада не перфектна, но като възможности за реализация, нещата са несравними с България. Кога семейство новобранци/вишисти, ще си купи имот в България за примерно 150000 евро, след 5 години? Нещата не са само финансови. Възможностите за реализация в Канада са неограничени... За пореден път ще цитирам един приятел - " В Канада можеш да бъдеш какъвто искаш".
Миналата седмица бях в Торонто да се видя с приятели. Та едни мои приятели си купиха къща за 1350000. Тук са от 9 години.
Не познавам българи в Канада, дошли преди 5 години, с подходящи специалности, които да не вземат поне 70000/годишно.
Толкова за шлиферите
Наздраве
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Koko написа:
Joana написа:

Профил на Joana
Общо мнения: 1144
[0.48% от всички / 3.02 мнения на ден]

Добро постижение за човек който няма намерение да се подвизава из този чужд за него форум.
Цъ, цъ, цъ...а аз, Коко, да пропусна да включа дамата в анкетата ми...
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

AlexAA написа:Канада е на второ място (мисля) по добив на уран в света. Основно в Саскачъун (внимавай Симпли).
Сега за на Господ шлифера и notcanada.com.
Канада не перфектна, но като възможности за реализация, нещата са несравними с България. Кога семейство новобранци/вишисти, ще си купи имот в България за примерно 150000 евро, след 5 години? Нещата не са само финансови. Възможностите за реализация в Канада са неограничени... За пореден път ще цитирам един приятел - " В Канада можеш да бъдеш какъвто искаш".
Миналата седмица бях в Торонто да се видя с приятели. Та едни мои приятели си купиха къща за 1350000. Тук са от 9 години.
Не познавам българи в Канада, дошли преди 5 години, с подходящи специалности, които да не вземат поне 70000/годишно.
Толкова за шлиферите
Наздраве
spored men ipotekata za daden imot i izplashtaneto mu 20 g sled towa ne moje mnogo da se dawa za primer ako towa se e sluchilo s tezi balgari; saglasen sam che ima wazmojnosti za ba4kane tuk kolkoto isjka chowek stiga da mu se ba4kat bezumni raboti dalgo wreme; posle moje i da raboti po specialnostta si, ne wazrazqwam che towa moje da se sluchi; wazrajeniqta mi sreshtu tazi darjawa se bazirat na mnogo drugi principi kato - lipsa na kultura, bezproswetnost, podtiskashti gledki na bezkrajna mizeriq; depresii, koito dori Britney Spears ne otminaha, wapreki 4e ne e w Ca, no e w USA; bezbroi neuredici kade li ne - osobeno medicinskiq sektor, osobeno sanitarnata kultura; towa e podobno na afrika, wse edno Congo ili Rwanda
towa go kazwam sled kato be potwardeno ot edin moj poznat kojto dojde ot Paris i e roden w Cote D'Ivoir - toj kaza che towa koeto wijda w Montreal e wse edno Afrika, samo deto tam horata se usmihwat za razlika ot tuk i oswen towa se opitwat da imat wsi4ki tezi neshta koito sam kazal po-gore, i za koito kanadcite ne jelaqt i da chuqt dori.
Странджата

Мнение от Странджата »

Aбе пан4ев , стига плю , то бива бива , ама ти се оля, кога щеше да заминаваш за Китай ли , за кьде беше? 800 ДНИ СИ ДАВАТ НЯКОИ , ТИ КОГА?
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Не те разбирам Питър Пане, ама сериозно.
Каква Руанда те гони бе човек.
Пак питам всички форумци, които твърдят, че Канада е страна от третия свят и България е врЪтхът на сладоледа - ЧИЙ ГО ПОДПИРАТЕ В КАНАДА?????
Ти как си мислиш, че се купува имот за 1 милион и нагоре? Ти знаеш ли за какъв мощен даунпеймънт и доход става дума тук.
Като почнете да се изказвате неподготвени направо бесовете ме хващат.
То не бяха мизерия и липса на култура в Канада. Да ви таковам в културтрегерите.
Оняден изпратих тъщата за три месеца в Бг. На опреснителен курс, така да се каже. Мъката почнала още от летището/новият терминал-никви колички няма...
Прибрала се в Перник, циганите откраднали телефонния кабел и целия квартал без телефони. Хладилникът и се сторил малък и МНОГО празен...
Мои приятели в София имат 100 квадрата апатамент. За миналия месец платили 300лв парно. Аз в Калгари, за януари, платих 190 долара природна газ (това е парно и топла вода) за 196 квадрата къща. Това при положение, че температурите в Калгари бяха с поне 20 градуса по-ниски в София....
Аз направо НЕДОУМЯВАМ как живеят хората в България. Всъщност хората в Бг живеят ли, вегетират ли. Не знам.
Наздраве
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

AlexAA написа:Не те разбирам Питър Пане, ама сериозно.
Каква Руанда те гони бе човек.
Пак питам всички форумци, които твърдят, че Канада е страна от третия свят и България е врЪтхът на сладоледа - ЧИЙ ГО ПОДПИРАТЕ В КАНАДА?????
Ти как си мислиш, че се купува имот за 1 милион и нагоре? Ти знаеш ли за какъв мощен даунпеймънт и доход става дума тук.
Като почнете да се изказвате неподготвени направо бесовете ме хващат.
То не бяха мизерия и липса на култура в Канада. Да ви таковам в културтрегерите.
Оняден изпратих тъщата за три месеца в Бг. На опреснителен курс, така да се каже. Мъката почнала още от летището/новият терминал-никви колички няма...
Прибрала се в Перник, циганите откраднали телефонния кабел и целия квартал без телефони. Хладилникът и се сторил малък и МНОГО празен...
Мои приятели в София имат 100 квадрата апатамент. За миналия месец платили 300лв парно. Аз в Калгари, за януари, платих 190 долара природна газ (това е парно и топла вода) за 196 квадрата къща. Това при положение, че температурите в Калгари бяха с поне 20 градуса по-ниски в София....
Аз направо НЕДОУМЯВАМ как живеят хората в България. Всъщност хората в Бг живеят ли, вегетират ли. Не знам.
Наздраве
az napalno te razbiram za downpaymenta i za dohoda kojto se generira za takowa neshto, samo ne razbiram kakwa ti e ideqta - che trqbwa da stoim tuk shtoto mojem da si kupim bezumnoskapi kashti dokato v bg ne mojem? wqrno e che smetkite w bg nqmat nishto obshto sas zaplatite i towa e naistina bezumie, wsi4ko koeto kazwam oba4e e 4e tuk ima drugi bezumiq, spored men, dosta powe4e na broi ot balgarskite; oshte wednaj ne osporwam fakta che finansowo tuk se jiwee dosta po-leko ot bg ili che mogat da se izkarwat dohodi sled wreme; po mnogo neshta oba4e Ca si ostawa strana ot tretiq swqt, problema e 4e ne go saznawa.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

potwardeno ot edin moj poznat kojto dojde ot Paris i e roden w Cote D'Ivoir - toj kaza che towa koeto wijda w Montreal e wse edno Afrika,
A toi kade zivee v Paris? Ako zivee pod mosta i temperaturata tam e plus 5 gradusa moze i da mu se e vidjalo v Mtl. po losho.

Az vi kazvam che v BG vsichko e nai, nai, nai.
Da puskam snimkite ot esenta v Bg pak da si spomnim s vazdishka kolko e hubavo tam i kolko losho tuk.:)
Публикувай отговор