Аз кандидатствах по конкурс за много специфична дейност - затворите в Кебек.

Изпитът имаше 3 части - 1 беше с продължителност 8 минути и касаеше разни затворнически ситуации в картинки - целта е да видят доколко си наблюдателен и бърз. дават се 90 точки . 2 част - френски (45 минути) имаше 20 двойки изречения - да кажеш в кои има грешка ( може и запетая да е) и кои са правилни. Също имаше и 6 текста и по 6 извода от тези текстове - да кажеш кое е най-близо до смисъла на текста. Това също цялото се оценява на 90 точки.Времето ми стигна даже 15 минути си проверчвах нещата по още веднъж и все пак баш френския яко съм го осрала. 3 част - 30 ситуации , касаещи управлението на места за лишаване от свобода , с по 5 отговора - да избереш правилния. 120 точки. Продължителност час и половина - аз си тръгнах 20мин преди края , защото колкото и да стоях имаше неща, на които на можех да измисля отговора и стрелях напосоки. Общо 300 точки, мин. 159 и си в играта.
Може да се работи както в затвор, така и с освободени под гаранция - водиш им разни досиета и т.н.Също така в Лавал има затвор за нелегални имигранти и още какви ли не заведенийца от този род, знайни и незнайни.
Нямам екиваланс - имам диплома по право от Бг и 7 год. стаж като адвокат, тук имам завършен сертификат по имиграция и междуетнически отношения в УКАМ.
Изпитът беше на 2 декември, получих писмото на 29 декември и имам 15 дни да си правя пръстови отпечатъци и разни съдебни досиета да ми проучват ( вкл. дали са ми отнемани точки от книжката и т.н.), както и "добрите ми нрави"
Има си специализирано училище за такива кадри. Ако го бях завършила изобшо нямаше да се замислям за отговорите на въпросите. Както се сещаш няма откъде да се подготвиш, освен по френски да си направиш някои симулации и да си попорочетеш граматиката.
Ами това е - доста карах по нюх и от това, което съм гледала по разни американски затворнически филми. Тъй де - школата може да не сме я завършили, ама филми сме гледали. В тази връзка благодаря на Холивуд.

Както и на майка ми и на баща ми , разбира се!

А и на съпруга ми, накъде без него?
Надявам се постингът ми да е бил полезен, макар че се касае за доста специфичен случай.
Очаквам такъв подробен постинг и от авторката на темата .Мисля, че това е реалния начин да помогнем с информация на заинтересуваните. Още повече, че се касае за друг тип набиране на кадри.