Koi iska da raboti v pravitelstvoto na Quebec...realen shans

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

survivor написа:Абе дали е справедливо и несправедливо е друг въпрос. Заля ни с глупостите си. Че и на лично съобщения праща :tk:
правилата на форума би трябвало да се прилагат еднакво към всички :)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

krimon написа:
survivor написа:Абе дали е справедливо и несправедливо е друг въпрос. Заля ни с глупостите си. Че и на лично съобщения праща :tk:
правилата на форума би трябвало да се прилагат еднакво към всички :)
Тва може да съществува на Луната или Марс.
Тя държавата не си прилага правилата еднакво към сички а ти искаш главатарите на форума да го правят ...
:beer: :beer: :beer:
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Да споделя съвсем прясна информация. За да бъде преминат успешно изпита за фонксион пюблик трябват малко над 50 %. ( от 300 точки трябва да се достигнат 159). Така че - дерзайте - съвсем постижимо е . изпитът не е кой знае какво. За мое учудване съм се поосрала на френския, но пък съм компенсирала с прилични резултати на двете специализирани части. как така се е получило идея нямам.:roll:
Сега започвам да чакам офертите... :D
Stoyan_Chonev

Мнение от Stoyan_Chonev »

Незнам ама както си ми е добре, малко трудно ще успеят да ме открият и заловят, за сериозна работа..много кадърен екип ще им е нужен, за да успеят да си направят офертите, пък да взема да се замисля аз да ги мисля и то безплатно...а някаде и платно, за това, че някой има нужда от мен а не може да ме намери...еехееееее :D :D :D
...айде дествайте и като се доберете по постове и лостове и забуксувате се обадете..форумните членове са по програмата форомувилите визибал..демек с предимство при мен :D 8)
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

mama_kenga написа:Да споделя съвсем прясна информация. За да бъде преминат успешно изпита за фонксион пюблик трябват малко над 50 %. ( от 300 точки трябва да се достигнат 159). Така че - дерзайте - съвсем постижимо е . изпитът не е кой знае какво. За мое учудване съм се поосрала на френския, но пък съм компенсирала с прилични резултати на двете специализирани части. как така се е получило идея нямам.:roll:
Сега започвам да чакам офертите... :D
A moje li info za izpita? Kolko wreme prodaljawa, kakaw material gore-dolu po frenski i po tezi specializirani chasti?
I w kraina smetka kolko dni sled izpit apoluchi rezultattite?

(Izwiniawam se za latinicata, no w momenta niamam BG klaviatura)
Обичам да преча
Silviya

Мнение от Silviya »

Anito,
Ето тук можеш да видиш примери на тестовете за изпитите.

http://www.tresor.gouv.qc.ca/fr/ress_hu ... xemple.asp

Самият изпит за recrutement étudiant се провежда 1 годишно за тази година беше на 11 ноември и резултатите бяха обявени на 7 декември. Изпита е 3 часа сутринта - Analyse et raisonnement déductif, 1 час почивка за да обядваш и после от 13.00ч още 1 час и половина - Habiletés professionnelles. Регистрацията става on-line, създаваш си досие и ще видиш всичко е много добре описано в сайта. Това важи единствено за Recrutement étudiant za fonction publique québécoise. За федералните е различно.
Дано да съм ти била полезна, успех и щастлива Нова година!
Силвия
survivor

Мнение от survivor »

Честито, Мамо Кенга! Успех с офертите :D
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Silviya написа:Anito,
Ето тук можеш да видиш примери на тестовете за изпитите.

http://www.tresor.gouv.qc.ca/fr/ress_hu ... xemple.asp

Самият изпит за recrutement étudiant се провежда 1 годишно за тази година беше на 11 ноември и резултатите бяха обявени на 7 декември. Изпита е 3 часа сутринта - Analyse et raisonnement déductif, 1 час почивка за да обядваш и после от 13.00ч още 1 час и половина - Habiletés professionnelles. Регистрацията става on-line, създаваш си досие и ще видиш всичко е много добре описано в сайта. Това важи единствено за Recrutement étudiant za fonction publique québécoise. За федералните е различно.
Дано да съм ти била полезна, успех и щастлива Нова година!
Силвия
Merci za otg., no az ne se wkliuchwam w tazi kategoria (studentskata). A i kakwoto ima po saita, sam go vidiala (uj). Po-interesno mi e da chuia wpechatlenia ot uchastnik. Iavno obache ne vijdam infoto za registrirani :(
Обичам да преча
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Аз кандидатствах по конкурс за много специфична дейност - затворите в Кебек. :D Изпитът имаше 3 части - 1 беше с продължителност 8 минути и касаеше разни затворнически ситуации в картинки - целта е да видят доколко си наблюдателен и бърз. дават се 90 точки . 2 част - френски (45 минути) имаше 20 двойки изречения - да кажеш в кои има грешка ( може и запетая да е) и кои са правилни. Също имаше и 6 текста и по 6 извода от тези текстове - да кажеш кое е най-близо до смисъла на текста. Това също цялото се оценява на 90 точки.Времето ми стигна даже 15 минути си проверчвах нещата по още веднъж и все пак баш френския яко съм го осрала. 3 част - 30 ситуации , касаещи управлението на места за лишаване от свобода , с по 5 отговора - да избереш правилния. 120 точки. Продължителност час и половина - аз си тръгнах 20мин преди края , защото колкото и да стоях имаше неща, на които на можех да измисля отговора и стрелях напосоки. Общо 300 точки, мин. 159 и си в играта.
Може да се работи както в затвор, така и с освободени под гаранция - водиш им разни досиета и т.н.Също така в Лавал има затвор за нелегални имигранти и още какви ли не заведенийца от този род, знайни и незнайни.
Нямам екиваланс - имам диплома по право от Бг и 7 год. стаж като адвокат, тук имам завършен сертификат по имиграция и междуетнически отношения в УКАМ.
Изпитът беше на 2 декември, получих писмото на 29 декември и имам 15 дни да си правя пръстови отпечатъци и разни съдебни досиета да ми проучват ( вкл. дали са ми отнемани точки от книжката и т.н.), както и "добрите ми нрави"
Има си специализирано училище за такива кадри. Ако го бях завършила изобшо нямаше да се замислям за отговорите на въпросите. Както се сещаш няма откъде да се подготвиш, освен по френски да си направиш някои симулации и да си попорочетеш граматиката.
Ами това е - доста карах по нюх и от това, което съм гледала по разни американски затворнически филми. Тъй де - школата може да не сме я завършили, ама филми сме гледали. В тази връзка благодаря на Холивуд. :D Както и на майка ми и на баща ми , разбира се! :D А и на съпруга ми, накъде без него?
Надявам се постингът ми да е бил полезен, макар че се касае за доста специфичен случай.

Очаквам такъв подробен постинг и от авторката на темата .Мисля, че това е реалния начин да помогнем с информация на заинтересуваните. Още повече, че се касае за друг тип набиране на кадри.
Stoyan_Chonev

Мнение от Stoyan_Chonev »

Ето и адвокат си намерихмееее :wink:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

mama_kenga, tochno takowa opisanie mi se shteshe da procheta. Razbira se, twoiata oblast e mnogo dalech ot moiata, no eto che stawa iasno, che ima i po-kratki izpiti napr. Shte bade dobre i drugi minali prez towa, da ponapishat neshto za izpita.

A az se pritesniawam nai-mnogo ot wremeto, na wsichki izpiti, na koito sam hodila. Vinagi izglejda mnogo malko w srawnenie s towa, koeto imash da prawish. Estestweno, na niakoi sam se wmestwala, na drugi ne sam. No obiknoweno, kogato sam se wmestwala w opredelenoto wreme, sam prawila elementarni greshki, koito, ako ne sam se prishporwala, e niamalo da naprawia (towa, koeto ne sam go znaela, i 100 chasa da go mislia, wse taia). Ta dobre e da se tchue/protchete, tche na niakoi vremeto mu e stignalo i artisalo daje.

Haide, da ti se zachervi telefonat ot predlojenia!!!
Обичам да преча
Заключено