За разходите в Канада
RESP ne namaliava danachnata osnova. Drug vupros e che avtomatichno ti dava 20% doxod, koeto ne e malko.totev написа:да попитам, след като данъците са високи, колко от вас да речем имат спестовни застраховки, РРСП, РЕСП и подобни които намаляват данъчната основа и респ.дължимия данък, естествено не ми отговаряйте, просто помислете как можете поне с малко, да избегнете законно дължимите данъци...тук данъците са много ниски, и може би хората се водят повече от желанието да спестяват, а не да плащат по-малко данъци, но при вас е различно.Какво може да се направи по въпроса, ми е питането/това е коментирано преди, но предполагам има промени/
Абсолютно съм съгласна! Не споря по въпросаkrimon написа:Без да се заяждам, но проучването на пазара би трябвало да започва от личната професионална реализация (трудовия пазар във вашата област в Канада и заплащането на труда там) и езикови способности (реалната им преценка, за да упражнявате професията си), а по-късно да се ориентира човек към финансовия си минимум. Защото може да се окаже, че сметката е правена без кръчмаря. Друго, не маловажно условие са личните качества: находчивост, предприемчивост, издържливост и силно желание да реализираш целите си, които според мен, тръгвайки от България, се предполагат априори, но в имигрантски условия се оказват често непосилни за хората.
И не забравяйте, че хората тук си говорят едно, мислят второ, правят трето и четвърто. Представям си как новодошъл имигрант отказва работа за 12 долара на час, защото той е информиран, че този финансов минимум няма да удовлетвори семейния му бюджет. И още си представям, как в друг момент този бюджет се удовлетворява от социалните помощи и работата на черно. (имам подобен пример с познато българско семейство) Тъй че хора всякакви, бюджети всякакви, а старта не е равен за всички, ясно е.

Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Решение на задачата ако мотокариста & семейство са в Торонто: с $12/час ще си платят наема+телефона+интернет, картата за градския транспорт и ще се хранят нормално. Толкоз. Ресторанти и разни други по-скъпи забавления вече ще трупат дълг на кредитната карта. Ти прецени кое от двете семейства е по-добреbecks написа:Ами вземи следната ситуация: в България мъжа ти е депутат, ти си прокурор. Примемаме, че не сте корумпирани, не вземате подкупи и нямате други доходи. Дохода ви е около 1500 лв. чисто.sneja написа:Та излиза,че ако единия родител работи за по 12$/h /~1920$/ ще могат спокойно да се оправят, като за същото нормално оправяне в България са необходими ~1500 лв., които само в най-редки случаи се изкарват само от единия родител, а понякога е трудно да се достигнат и от двама работещи в семейството.![]()
Кажете ако бъркам някъде.
Прителите ви в Канада - мъжа е мотокарист (12-15 долара/час), ти си домакиня и гледаш децата.
В задачата се пита кой живее по-добре?

Aко сметката се прави за Монреал сигурно ще е съвсем различна (все пак детските там са малко повече, а авто-застраховките и наемите доста по-малки).
Razhodi v Calgary
Za sega tuk v Calgary 1500 $ na mesec za sam chovek stigat. 500$ naem, Tel.30$, niamam kola, ne polzvam gradski transport,
S ostataka stiga da se hrania i da piivam vecher po niakoia bira v cowboyskia bar.
S ostataka stiga da se hrania i da piivam vecher po niakoia bira v cowboyskia bar.
Never give up !
Моят отговор е, че ще живеят горе долу по един и същ начин ....... което при разликата в социалното положение е смешно ........miteto написа:Решение на задачата ако мотокариста & семейство са в Торонто: с $12/час ще си платят наема+телефона+интернет, картата за градския транспорт и ще се хранят нормално. Толкоз. Ресторанти и разни други по-скъпи забавления вече ще трупат дълг на кредитната карта. Ти прецени кое от двете семейства е по-добреbecks написа: Ами вземи следната ситуация: в България мъжа ти е депутат, ти си прокурор. Примемаме, че не сте корумпирани, не вземате подкупи и нямате други доходи. Дохода ви е около 1500 лв. чисто.
Прителите ви в Канада - мъжа е мотокарист (12-15 долара/час), ти си домакиня и гледаш децата.
В задачата се пита кой живее по-добре?![]()
Aко сметката се прави за Монреал сигурно ще е съвсем различна (все пак детските там са малко повече, а авто-застраховките и наемите доста по-малки).

Ми ела си в България бе пич. Ей ти 1500 лв. Като си платиш наема и парното звънни ми. Ще ти дам на заем. Нема проблемmiteto написа:Абе важното е да си убеден и да си вярвашbecks написа:Моят отговор е, че ще живеят горе долу по един и същ начин ....... което при разликата в социалното положение е смешно ........

Пич, ако тука взимах само $12/час и ми се отвореше възможност за 1500 чисти в БГ, що си мислиш че не бих се върнал ? Ти да не мислиш че тука с $12/час ще живееш в Хилтън - да няма после като оня пич Kwon-Do като дошъл в Монреал и си видял квартирата без малко да се врътне обратно на летището
Ако $12/час ти стигат и ти дават същия стандарт като 1500лв. в БГ - перфектно, радвам се за теб, аз затва казах че важното е да си убеден 

Ма много ви дялкат в тоз Квебек бе. Гледам си сега първите пай стъбове и какво да видя - 12$/h за 2 седмици (80 часа) - 826.53 (413.27). На месечна база се получава 1790 долара. Да не говорим, че има начислени такси 135.30 (293.15 на месец), които при условие, че работи само единия, ще бъдат възстановени в голяма степен.
При 12$ на час за 1 седмица Х 40 часа се получават по 357$ чисто, (ако няма удръжки за медицински застраховки, доброволно пенсионно осигуряване в самата фирма, профсъюзни удръжки, задължителни удръжки за фондации и др. щуротии.)
Тъй като годината има 52 седмици сумата за годината е
357$ Х 52= 18564$ делено на 12 месеца = 1547$ на месец чисто
При 15$ на час за 1 седмица Х 40 часа се получават по 455$ чисто, при горните условия, това прави 1971$ на месец.