За разходите в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
semeen

Мнение от semeen »

Е, аз ти пожелавам успех. Запазвам си правото в бъдеще да те питам по темата с образованието, ако нямаш нищо против.
bravo

Мнение от bravo »

Blagodaria, pitai kakvoto te interesuva.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

bravo написа:Blagodaria, pitai kakvoto te interesuva.
Браво,да зема и аз като несемеен да те питам нещо???
Док......... :lol: :beer: :beer: :beer:
TROUBLEMAKER
bravo

Мнение от bravo »

Pitai, be Dok, ako znam, 6ti kaja. :lol:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

totev написа:да попитам, след като данъците са високи, колко от вас да речем имат спестовни застраховки, РРСП, РЕСП и подобни които намаляват данъчната основа и респ.дължимия данък, естествено не ми отговаряйте, просто помислете как можете поне с малко, да избегнете законно дължимите данъци...тук данъците са много ниски, и може би хората се водят повече от желанието да спестяват, а не да плащат по-малко данъци, но при вас е различно.Какво може да се направи по въпроса, ми е питането/това е коментирано преди, но предполагам има промени/
RESP ne namaliava danachnata osnova. Drug vupros e che avtomatichno ti dava 20% doxod, koeto ne e malko.
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

krimon написа:Без да се заяждам, но проучването на пазара би трябвало да започва от личната професионална реализация (трудовия пазар във вашата област в Канада и заплащането на труда там) и езикови способности (реалната им преценка, за да упражнявате професията си), а по-късно да се ориентира човек към финансовия си минимум. Защото може да се окаже, че сметката е правена без кръчмаря. Друго, не маловажно условие са личните качества: находчивост, предприемчивост, издържливост и силно желание да реализираш целите си, които според мен, тръгвайки от България, се предполагат априори, но в имигрантски условия се оказват често непосилни за хората.

И не забравяйте, че хората тук си говорят едно, мислят второ, правят трето и четвърто. Представям си как новодошъл имигрант отказва работа за 12 долара на час, защото той е информиран, че този финансов минимум няма да удовлетвори семейния му бюджет. И още си представям, как в друг момент този бюджет се удовлетворява от социалните помощи и работата на черно. (имам подобен пример с познато българско семейство) Тъй че хора всякакви, бюджети всякакви, а старта не е равен за всички, ясно е.
Абсолютно съм съгласна! Не споря по въпроса :wink:
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:
sneja написа:Та излиза,че ако единия родител работи за по 12$/h /~1920$/ ще могат спокойно да се оправят, като за същото нормално оправяне в България са необходими ~1500 лв., които само в най-редки случаи се изкарват само от единия родител, а понякога е трудно да се достигнат и от двама работещи в семейството. :?: :shock:
Кажете ако бъркам някъде.
Ами вземи следната ситуация: в България мъжа ти е депутат, ти си прокурор. Примемаме, че не сте корумпирани, не вземате подкупи и нямате други доходи. Дохода ви е около 1500 лв. чисто.

Прителите ви в Канада - мъжа е мотокарист (12-15 долара/час), ти си домакиня и гледаш децата.

В задачата се пита кой живее по-добре?
Решение на задачата ако мотокариста & семейство са в Торонто: с $12/час ще си платят наема+телефона+интернет, картата за градския транспорт и ще се хранят нормално. Толкоз. Ресторанти и разни други по-скъпи забавления вече ще трупат дълг на кредитната карта. Ти прецени кое от двете семейства е по-добре :wink:
Aко сметката се прави за Монреал сигурно ще е съвсем различна (все пак детските там са малко повече, а авто-застраховките и наемите доста по-малки).
Boris

Razhodi v Calgary

Мнение от Boris »

Za sega tuk v Calgary 1500 $ na mesec za sam chovek stigat. 500$ naem, Tel.30$, niamam kola, ne polzvam gradski transport,
S ostataka stiga da se hrania i da piivam vecher po niakoia bira v cowboyskia bar.
Never give up !
becks

Мнение от becks »

miteto написа:
becks написа: Ами вземи следната ситуация: в България мъжа ти е депутат, ти си прокурор. Примемаме, че не сте корумпирани, не вземате подкупи и нямате други доходи. Дохода ви е около 1500 лв. чисто.

Прителите ви в Канада - мъжа е мотокарист (12-15 долара/час), ти си домакиня и гледаш децата.

В задачата се пита кой живее по-добре?
Решение на задачата ако мотокариста & семейство са в Торонто: с $12/час ще си платят наема+телефона+интернет, картата за градския транспорт и ще се хранят нормално. Толкоз. Ресторанти и разни други по-скъпи забавления вече ще трупат дълг на кредитната карта. Ти прецени кое от двете семейства е по-добре :wink:
Aко сметката се прави за Монреал сигурно ще е съвсем различна (все пак детските там са малко повече, а авто-застраховките и наемите доста по-малки).
Моят отговор е, че ще живеят горе долу по един и същ начин ....... което при разликата в социалното положение е смешно ........
:lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:Моят отговор е, че ще живеят горе долу по един и същ начин ....... което при разликата в социалното положение е смешно ........
Абе важното е да си убеден и да си вярваш :lol:
becks

Мнение от becks »

miteto написа:
becks написа:Моят отговор е, че ще живеят горе долу по един и същ начин ....... което при разликата в социалното положение е смешно ........
Абе важното е да си убеден и да си вярваш :lol:
Ми ела си в България бе пич. Ей ти 1500 лв. Като си платиш наема и парното звънни ми. Ще ти дам на заем. Нема проблем :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Пич, ако тука взимах само $12/час и ми се отвореше възможност за 1500 чисти в БГ, що си мислиш че не бих се върнал ? Ти да не мислиш че тука с $12/час ще живееш в Хилтън - да няма после като оня пич Kwon-Do като дошъл в Монреал и си видял квартирата без малко да се врътне обратно на летището :lol: Ако $12/час ти стигат и ти дават същия стандарт като 1500лв. в БГ - перфектно, радвам се за теб, аз затва казах че важното е да си убеден :D
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

С 1 500 кинта на село може да яде и пие и повече от 3 месеца, в Пловдив месец и половина, а в София и месец може да не изкара.
Примерно.
Aries

Мнение от Aries »

---
Последно промяна от Aries на Сря Юни 21, 2006 11:26 am, променено общо 1 път.
Aries

Мнение от Aries »

Ма много ви дялкат в тоз Квебек бе. Гледам си сега първите пай стъбове и какво да видя - 12$/h за 2 седмици (80 часа) - 826.53 (413.27). На месечна база се получава 1790 долара. Да не говорим, че има начислени такси 135.30 (293.15 на месец), които при условие, че работи само единия, ще бъдат възстановени в голяма степен.
При 12$ на час за 1 седмица Х 40 часа се получават по 357$ чисто, (ако няма удръжки за медицински застраховки, доброволно пенсионно осигуряване в самата фирма, профсъюзни удръжки, задължителни удръжки за фондации и др. щуротии.)
Тъй като годината има 52 седмици сумата за годината е
357$ Х 52= 18564$ делено на 12 месеца = 1547$ на месец чисто

При 15$ на час за 1 седмица Х 40 часа се получават по 455$ чисто, при горните условия, това прави 1971$ на месец.
Заключено