Защо Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Joy

Мнение от Joy »

хълбой, долавям сарказъм, който е неуместен.
Първо, това далеч не е само пътя на Джой- той е частичен случай без претенции за "правилност". Щастлива съм, че все още имам шанса макар и на косъм. Но знам много добре колко са тези, които го нямат. И точно затова ми е апела да не се обобщават всички тези хора като некадърници с купени дипломи.

Второ, не е място в темата да се обсъжда конкретно пътя за тази професия (който ме е попитал, на всеки конкретно съм отговорила). За всяка той е различен и с различен шанс. Исках да подчертая само, че оптимизма е уместен само когато е добре преценен.

И...загубеното ми време беше около 1 година, което пък ми позволи да си усъвършенствам френския и да си получа "резервна писта" за работа през лятото не като санитар. Мерси все пак за съчувствието ако е искрено!
Joy

Мнение от Joy »

Това си е чисто твоя грешка. Никой не те заблуждавал. Само собствените ти илюзии. Ако се беше информирала добре, нямаше да плачеш сега за надеждите си. Дори да не познаваш законите, като сгрешиш пак те съдят спрямо тях и няма да кажеш, ама аз не знаех, че не се пресича на червено. Такива са правилата от векове. Добре, че не си се информирала навремето от форума, че щеше сега да имаш "виновник" в името на форумците. Засега държиш отговорни само професионалния ордер и "отваряш очите" на бъдещите бг медсестри. Всеки може да си заблуждава и затваря очите колкото си иска. Не разбирам обаче защо трябва после и виновници да си търси.
Не ме смяташ за толкова малоумна да не се поинтересувам от законите, нали? Кримон, нямаше да тръгна по този път, и със сигурност нямаше да загубя време, усилия и много пари ако законите или бюрократите информираха за това. Само че...те са добре заинтересовани да ти вземат паричките и да ти бият после шута. Защото на теория процедура съществува, на практика никой с колежиална диплома от България не минава. И това можеш да го разбереш или ако си счупиш главата сам, или ако бъдеш предупреден от счупили си преди теб. Е, нямах втория шанс. "Нямало невъзможни неща" казват форумци. :lol: А колежки минали по този път достатъчно ревниво пазят информацията от новоимигранти- дали пък не от принципа "И на Вуте да му е зле".
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Добре де, я резюмирай накратко 9-те страници до тук, т.е. направи заключение - генерално !

Например :

Медицинските сестри с диплома от Филаретова (колеж) не могат да работят в Канада без да завършат наново - този път обаче университет, бакалавърска степен, след чудовищни изпити, по-трудни отколкото за адвокати. Приравняване за тях не съществува. И така нататък в този смисъл ... за да ни стане ясно на всички.

А да, и изясни каква е разликата между сегашния бак, който завършваш и колежиалната диплома от Филаретова. :idea:

Въпреки че ако ме питаш мен, без да съм медсестра от България, можех да ти го кажа това още преди да дойда в Канада.

Пийни една-две бири преди да напишеш апотеозът върху имигрантките-медсестри и канадската действителност :beer: :beer:
Последно промяна от krimon на Сря Юни 07, 2006 4:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdrasti Joy

Zenite sa po kovarni, procheti samo mnenito na krimon. Stana mi naistina zal za teb i mi napravi vpechatlenie che iska da te smachka do krai.

( da ne skochi sega krimon srestu men, pisa kakvoto mi pravi vpechatlenie samo )

Naistina dumite mi sa iskrenni i njma nikakav sarkazam v tjah.
Az samia sam pravil greski, gubil sam vreme i pari.

Buketa s tsvetja go imas ot men
Na men mi priatno da zaradvam njakogo osobenno kogato mu e tezko. Ei taka stava mi hubavo na men samia.

Pozdravi

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Сря Юни 07, 2006 4:47 pm, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Верно, Хъли, истината не е красива и боли. Обикновено не си слагам копринените ръкавици, но се опитвам поне да се държа прилично.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Lub0 написа:Я кажете за тези списъци с алтернативни професии, че ми стана интересно, моите за сега са бог, цар, президент, професионален рибар, капитан на яхта, зам шеф на агенция в БГ-то...
Моя списък е предимно в областа на туризма: Турист на Карибите, Турист на Канарите, Турист на Сейшелите и др. подобни ... :D!
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Моя списък е предимно в областа на туризма: Турист на Карибите, Турист на Канарите, Турист на Сейшелите и др. подобни ...
еееех, мечтиииии

Мойте са следните:
танцьорка на танго
фотографка за нешанъл джиографик
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
totev

Мнение от totev »

след прочетеното до тук поне разбрах ,че Любо, ТНС, ВанБЦ и аз сме се "оправили" или поне практикуваме търсени професии :D
...мразя мастика без айрян...
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Zdrasti Totev

Ne barzai Totev. Da ne se okaze che komputrite ste ni "opravjat" nas ot tova sedene pred tjah po 10 chasa na den.

Meditsinski sestri sa rabotili po 50 godini. Pensionirat se i si gledat zivota. Ne poznavam obache njakoi rabotil 50 godini pred PC po 10 chasa na den.

Koi znae kakvo ste stane s nas.
Az ne programiram no gi polzvam. 3 monitora sa mi pred ochte na vednaz. Ima kolegi i s poveche.

Hullboy
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

JOY написа: ... Защото на теория процедура съществува, на практика никой с колежиална диплома от България не минава. И това можеш да го разбереш или ако си счупиш главата сам, или ако бъдеш предупреден от счупили си преди теб. Е, нямах втория шанс. "Нямало невъзможни неща" казват форумци. А колежки минали по този път достатъчно ревниво пазят информацията от новоимигранти- дали пък не от принципа "И на Вуте да му е зле"....
Тука вече съвсем се обърках :briah:! В предните 8 страници поне 5-6 пъти си написала:
JOY написа:... НЕВЪЗМОЖНО Е ПРИРАВНЯВАНЕТО! ...

а сега изведнъж казваш, че теоретично е възможно и даже имаш колежки които са успели да го направят (ама са гадни и не казват как :evil:) :shock: ?!?Та последно ... :roll:?
Аватар
totev

Мнение от totev »

Съгласен съм Хълбой, пожелавам ти след време да имаш няколко млади момчета или момичета пред компютрите ,а ти да си турист по Сейшелите, професионален бикини инспектор с Кохиба в ръка и да се чувстваш като цар на твоята си яхта :beer: :D /събрах най-доброто от тримата/
Знам че няма да е лесно в Канада, и че се борите всеки ден, и че мен ме чака същото, но сега Карсберга ми е доста пък и почва световното...
Нека заровим томахавката за малко и погледнем поне за малко с розовите очила.Успехи :beer:
...мразя мастика без айрян...
Stoni

Мнение от Stoni »

Последно,последно да не попадаш в рачичките на такава сестричка че ще ти побелеят крилцата :beer:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Мухахахахахахахахахаха. Абе как изобщо е възможно някой да се усъмни, че медицинска сестра в Канада се става с курс на обучение, сравним най-малкото с тези за ядрени физици и космонавти. :lol: :rotfl: :beer: :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

hullboy написа: ... Meditsinski sestri sa rabotili po 50 godini. Pensionirat se i si gledat zivota. Ne poznavam obache njakoi rabotil 50 godini pred PC po 10 chasa na den.

Koi znae kakvo ste stane s nas.
Az ne programiram no gi polzvam. 3 monitora sa mi pred ochte na vednaz. Ima kolegi i s poveche...
Няма как да познаваш някой да седял пред PC-то 50 години, щото преди 50 години още е нямало PC-та :wink:!

Иначе, аз също не програмирам, имам само един монитор и прекарвам пред него не повече от 5-6 часа на ден 8)!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdravete

Ei izjadohte ja Joy tsjalata. Veselin Toplaov da bese ne moze da igrae na tolkova daski ( da pise na 5 choveka ednovremenno )

Ako sam na mjastoto na Joy ste kaza na VanBC che tezi priravnilite ne sa ot BG, imat drugi diplomi, tjah gi puskat no nas ne.
Gadini sa i ne kazvat kak stava.
Sigurno sa rumanki i iskat da vljazt v EC predi nas zatova ne kazvat.
A pak nie se slavim che hvarljame rumantsi prez prozortsite. Kato predi tova vikali NO. NO. NO.

Da vidim Joy kakvo ste otgovori.

Hullboy
Заключено