Ванкувър или Монтреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Milenka написа: а Док, съдбата всеки сам си я прави и каквото се получи, това..
Не съм съвсем съгласен.Да не изпадам във филосовски съждения щото темата е огромна но дано след време си спомните какво Док ви беше казал.....
Както и един цитат/не мой/:

Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Док........
TROUBLEMAKER
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

engi написа:... друг се осмелява да противоречи на мнение на Батето, касаещо живота му в Монтреал...
Можеш ли да ми покажеш къде точно някой оспорва мнението на Батето за Монтреал :roll:? И какво точно искаш да кажеш с това, че някой се "осмелява да противоречи на мнение на Батето" :briah:? Никъде в правилата на форума не виждам да пише, че субективните мнения на Батето трябва безприкословно да се приемат за абсолютната истина :D .
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Абе я сменете веднага правилата на форума.
1. Батето винаги е прав, особено говорейки за Ванкувър.
2. Изобщо няма смисъл да му се противоречи.
3. Ако все пак те гложди мисълта, че Батето не е прав, погледни т.1, както и за по-сигурно т. 2.

:lol: :rotfl: Изображение :beer: :beer:
bravo

Мнение от bravo »

GEEK, TI ne si prav, 6toto i JOY e prava.
bravo

Мнение от bravo »

Milenka, za decata moga samo da ti kaja, 4e po princip sa po-adaptivni ot vazrastnite, no vsi4ko zavisi ot deteto, kakto i ot semeina sreda, kak e predstavena/obiasnena emigraciata i t.n. ot teb zavisi kak 6te go izjiveiat hlapetata.

d-r Spok e pisal knigi za decata, ama deca ne se gledat po kniga s gotova recepta, smiatam, 4e go znae6. ina4e usloviata za tiah tuk sa nesravnimi s BG.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bravo написа:GEEK, TI ne si prav, 6toto i JOY e prava.
Браво, за кака Джой трябва цял отделен форум със същите, може би дори малко по-строги макаренковски правила. ;) :lol: :rotfl: :beer:
bravo

Мнение от bravo »

MrGeek написа:
Браво, за кака Джой трябва цял отделен форум със същите, може би дори малко по-строги макаренковски правила. ;) :lol: :rotfl: :beer:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: ma tia ne go znae, makarenko, osven tva mai bila celomadrena... :shock:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bravo написа:
MrGeek написа:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: ma tia ne go znae, makarenko, osven tva mai bila celomadrena... :shock:
Ако обичате, не отплесвайте темата. И без това вече доста талаш се събра а сега нямам време да я разчиствам.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Milenka написа:...ако има и още малко инфо за живота на малките деца, как свикват по принцип с емиграцията и какви са условията за това в двата града, ще е още по-хубаво...
По- принцип, за децата до 10-11 години адаптацията минава много леко. За тях е най-важното да са със родителите си, към всичко друго се нагаждат бързоа, а езика го проговарят за 2-3 месеца.
survivor

Мнение от survivor »

bateto написа:Ми аз съм бил и на двете места много пъти заради това си позволявам да имам мнение ,а не да се изказвам на изуст както някои го правят. :wink:
A na men Vancouver mi haresva poveche ot Montreal (i Montreal mi haresva de, ama Vancouver malko poveche). Govorja za vanshen vid, infrastruktura i klimat, a ne za profesionalni vazmozhnosti i cena na imotite.
Ta zasega mojata klasacija na kanadskite gradove e slednata:

1. Vancouver
2. Montreal i Toronto
3. Oттава

Mezhdu parvoto i tretoto mjasto obache ne vizhdam goljama razlika. I Quebec city ne e losh, ama samo za turisti :D

Ne me bijte ej, tova si e moe subektivno mnenie. Za razlika ot tova na Bateto, koeto po pravilo e obektivno :D
bateto

Мнение от bateto »

Ей маа му стара не се спряхте.Четете ми думите както дявола евангелието.Не ми припсисвайте моля само неща които не съм казвал никога.Аз съм изписал сигурно една кофа с мастило по тази тема ,ама кой да чете .По тоя повод искам да сложа точка и да ви се обясня за пореден път в любов като се опитам да направя следната квалификация и от там произтичащото ми мнение ,което е напълно субективно,но все пак има някаква тежест щото все пак съм бил на много места .По скоро това не би трябвало да се възприема като някаква класация и квалификация ,а като психологически портрет.
Най красив град :
-Ванкувър
-Монтреал,Кебек Сити,Отава
-Торонто
Селските градове не ги броя.
-Най чист град
-Ванкувър
-Отава,Кебек Сити
-Торонто
-Монтреал
Най грозен град
-Торонто
-Монтреал
Стилен град
-Монтреал
-Интересен град
-Монтреал
Най малко скучен град
-Монтреал
Най близък до душевноста на Европееца
-Монтреал
Най близък до американските схващания
-Ванкувър
Най богат град където мирише на пари
-Торонто
най беден
-Монтреал
''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Развит бизнес и възможности за работа и по вече работа
Торонто,Монтрал,Ванкувър
До тук се опитах да направя някакво сравнение макар и много объркано да ви прозвучи.Съпоставка на плщсове и минуси така да се каже.За мен колкото и да ги тегля нещата все идват на баланс,на едното место едно добре ,друго зле.Все неща които няматогромно значение,както някои се изразяват -Рай няма .
Има обаче един много важен поне4 за мен психологически момент,който пти горе посочения паритет/поне за мен/ има огромно значение ,така наречения -Стил дьо Ви или Лайф Стайл.
Ето това последното не мога да ви го обясня ,можете сами да го откриете обаче трябва да си зкупите по едно билетче за аероплана и се поразходите насам натам след което ще ми е интересно да се запозная съ субективното ви мнение. :D
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

MrGeek написа:Абе я сменете веднага правилата на форума.
1. Батето винаги е прав, особено говорейки за Ванкувър.
2. Изобщо няма смисъл да му се противоречи.
3. Ако все пак те гложди мисълта, че Батето не е прав, погледни т.1, както и за по-сигурно т. 2.

:lol: :rotfl: Изображение :beer: :beer:
Допълни и за щатите,как батето знае всичко,и не трябва да му се противоречи,въпреки че е минал през някои от градовете с камиона със зеленчуците от Канада :lol: :lol: ,той е наясно със живота в южната ви съседка,дори спрях да му обяснявам,че докато не поживее тук 5-10 години,не трябва и устата си да отваря да обяснява как се живее в щатите
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Aries

Мнение от Aries »

bateto написа: Има обаче един много важен поне4 за мен психологически момент,който пти горе посочения паритет/поне за мен/ има огромно значение ,така наречения -Стил дьо Ви или Лайф Стайл.
Ето това последното не мога да ви го обясня ,можете сами да го откриете обаче трябва да си зкупите по едно билетче за аероплана и се поразходите насам натам след което ще ми е интересно да се запозная съ субективното ви мнение. :D
Ами именно той Батка, за различните хора е различен. Един търси купона, друг търси красотата на природата, трети - нещо друго си.
Затова и няма най-най място.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Zabraviate che toj sas golemi bukvi vi napisa che mnenieto mu e SUBEKTIVNO,koeto shte reche.........Kolegi chetete parvo! :D :D :D
kakвото потърсило,такова намерило
danini

Мнение от danini »

Пътищата са много по-добри от БГ, но има още много да се желае. Аз лично ги поставям като качество някъде между БГ и Германия.
Качеството на пътищата е доста далече от Германия. Ти по кои пътища караш?
Вярно е че преценките са много субективни. Зависи от това какъв живот е имал имигрантът преди да пристигне в Канада. Зависи какви са критериите му за ценно, красиво и важно. Зависи дали идва сам или идва с деца и тепърва ще си търси квартира, работа, детска градина за децата. За имигранти с деца в Торонто не е лесно да си наемат квартира в "хубавите райони", тъй като в тези райони management-a на сградите не позволява семейства с дори само 1 дете над 2 годинки да наеме апартамент с 1 спалня, т.е. трябва да наеме поне 2-бедрум (това в Монтреал се равнява на 3 1/2 -4 ). А наемът за 2 бедрум в по-хубавите райони е минимум 1200$. А в наистина хубавите райони е 1500$. За мен лично в Торонто има само два хубави квартала- Lawrence Park и Rosedale. Във всички останали положението е почти едно и също. Разликата в наемите е +-100$. А и самите апартаменти в хубавите и не-толкова хубавите квартали по нищо не се различават. Важно е да си обзаведеш апартамента с хубави мебели, да имаш тихи съседи, които да не те безпокоят и да имаш хубава гледка.
А ако семейството има високи доходи в Торонто, то тогава не може да получава субсидии от държавата за детска градина и трябва сами да си плащат по около 1000$ за прилична детска градина. Затова и в повечето случаи или единият родител не работи, за да гледа детето или се прибягва до довеждането на баби от България на помощ- ако те са здрави и живи за да могат да дойдат.
Аз лично познавам българи в Торонто които живеят социал и разнасяне на пици, в мизерни апартаментчета обзаведени с мебели от улицата. И тези хора обожават Торонто. От друга страна, аз, намерил си бързо високоплатена и престижна работа в една от най-големите фирми в Канада и не само в Канада, не мога да си затварям очите пред ограниченото мислене и бюрокрацията в живота на местните. Или пък пред доста грозноватата архитектура на града. Но и в България цари ограниченото мислене и политическо безумие, така че, навсякъде е едно и също. Бъдещето е пред нас и имаме шанс да избираме.
Преценките кое е добро, хубаво винаги са субективни и зависят от ценностната система на човека. Така че докато не видиш сам, не можеш да прецениш.
Желая успех на всички пристигащи имигранти. :D
Заключено