optics написа:Започвам обещаната поредица от снимки от грозната Българска действителност (2017).
Не съм се завирал специално по никакви гадни места, не съм губил време да ги търся.
Те са си навсякъде (особено в София), но местните са свикнали с цялата кочина и не ги забелязват.
Не съм ги пращал на българските си приятели освен на такива които открито са изразили желание да
се махнат оттам. Както неведнъж съм писал - безмислено е да обясняваш на някой който му харесва
някъде си, че там било лошо. Не бих ги пратил и на завърналите се форумци (ако им знаех емайлите).
Това че те продължават да четат форума си е тяхна работа. Ако ги нервира, да ме сложат в игнор и няма
да ги виждат. Тия снимки са за хора които смятат да се изнасят и такива които са се изнесли - да видят
кочината от погледа на туриста. Няма нищо което един случаен турист не би могъл да види.
Каквото съм видял съм го видял или пътьом за среща/работа, или пътьом за обект който съм отишъл да
видя с изцяло позитивни намерения (примерно Боянската църква в която е забранено да се снима, поради което
аз като възпитан турист не съм правил опити да снимам, въпреки че много ми се искаше)
А ще може ли да ги коментираме, или ще е забранено!?
Мен лично няма да ме изнервят, а напротив.
Само се притеснявам, че ако коментираме, някой друг може да се изнерви ...
Между другото, за много години!
И .. бтв, това, което Прасе каза.
Аз през Монреала през такива флори и фауни съм минавал, и много ми се е искало да щракна и документирам картинката, но уви, било ме е срам, да не засегна хората. Заради българското ми възпитание вероятно.
А и някак, самото усилие и отделено време да снимам и да сортирам такива неща, ми идва малко много.