За пестенето на пари в Канада....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено

Колко CAD ви остават месечно след плащане на всички разходи?

Анкетата свършва на Пет Мар 25, 2005 1:21 pm

между 0 и 100
13
26%
между 100 и 500
17
34%
между 500 и 1000
7
14%
между 1000 и 1500
6
12%
над 2000
4
8%
много повече
3
6%

Общо гласове: 50
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

:beer:[/quote]
А щом 90% от всички в Канада са на червено в края на месеца, как така пък не умират от глад ? Финансов парадокс ? Брей, мъка, мъка тука в Канадата и едни мазохисти сме останали само - нормалните канадци имигрираха вече в България да живеят на по 50 лева наем и с по 30 лева за храна на месец. Айде стигал съм си губил времето с тая тема, то си видя че сит на гладен не вярва - единия карал с по 30-40 лева за храна на месец, другия пък не бил виждал просяците в БГ. Ми как ше ги видиш, те само се правят че ровят по кофите иначе като свият зад ъгъла и се качват в кабриото :evil:[/quote]

Tova mi haresa, Miteeeeeee! :D :D :D :D :D :D :D :D
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

В БГ сме страшно мързеливи, все се надяваме някой друг да свърши работата, някой друг да ни оправи държавата и т.н. Сега поредният хит е ЕС - има да остискаме още малко до 2007 и после влизаме в рая, че и далавера някоя може да завътртим, нали сме по умни от тъпите европейци, няма как да не ги излъжеме нещо.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

bgmontreal написа:
todor73 написа:
bgmontreal написа:
кога си започнала с по-малко от 200? 1986? 88?
eee bgmontreal ti izkara che sara e na 100 godini :D tia 86 god e bila 1 klas sigurno, malko trudno ste e zapochnala da raboti togava.
a zaplata ot 200 leva prez 90 i niakoia godina si beshe normalna, zastoto togava beshe naistina luda rabota v bg. shefa na gorskoto stopanstvo si spomniam ianuari 97 beshe vzel zaplata... kolkoto da si kupi 3 tubi po 20 litra benzin, pqk az kato ingener 2 tubi :D
започнала със заплата 200, след знаене на езици и "чуждо" образование и т.н. т.е. трябва да е било преди 89 или след 96, но 96 вече 200 лв било дъвката, така чеееееееееее
Аз започнах официална работа 97 и заплата ми беше нещо като 400 000. Абе към 250 долара бяха.Ама ни истискваха от работа,буквално.
.Мале колко пари съм получавала :lol: :lol: :lol:
Колко нули махнахме всъщност н епомня 2 или 3.
Последно промяна от IRA на Пет Яну 21, 2005 12:49 pm, променено общо 1 път.
todor73

Мнение от todor73 »

speedy написа:
Pepon написа:Ne e samo vajno kade si, a nai-veche koi si i s kogo se sabirash. Tuk v Canada i s 2 puti po 50k pak si edin g-n Nikoi i shte si ostanesh takav cial jivot. Zatova praviia-struvam, no edin den rano ili kasno se pribiram v BG.

:beer:
Това дали си "никой" си зависи от личността, а връзката с парите не е право пропорционална. Пък и 2х50к не са кой знае колко пари. По-важното е не да се смяташ за голяма работа, щото познаваш CEO-то на BMO Royal Scotia-Mosha bank или министъра на електрозадвижването, а да си си на мястото. А за да знаеш дали си си на мястото се иска добра лична преценка. Иначе ще стоиш като зелено копче на бяла риза. Забелязал съм, че хората, които я имат успяват да си намерят мястото, и в България, и в Канада.
speedy izviniavai za plagiatstvoto, no stava idealno za otgovor i na bgmontreal. pqk i v bg znachi sega edin takqv ELIT se e nastanil ole-male :roll: "rodnina, milicioner, rodnina, milicioner" taka sa te po partitata ... :D
todor73

Мнение от todor73 »

IRA ianuari 97 edna kutia sredec beshe 500 lv. zaplatata mi da e bila 30 000 lv na shefa da e bila nesto ot sorta na 45000, posle nesto indeksiraha ama goliam maitap beshe de. USD beshe 3000 lv. LUDA RABOTAAA, to i sega ne che ne e, ama jivi zdravi, 800 000 bg nali znaete kqde sme :D , no tova e zastoto ne iskahme da gledame praseta :D ... mqrzi me be, pone s men e taka :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Когато започнах работа долара беше около 1500 -юли 1997.Бях в най-ниската заплата в офиса + че всички бяхме фирми и издавахме фактури за това,съответно това не чистата ми заплата.И ни ги казваха в долари затова помня доларите.3000 беше януари по време на стачките.И се шегувах за голямата заплата :wink:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

miteto написа:
bgmontreal написа: моите данни са за сам човек - гарсионера
иначе и заплатите са две!!!!!
Я пак повтори ако може че с лявото ушенце не чувам :wink: Гарсониера в Младост 3 за 50 евро ?!? Информация на уше ми се струва това :wink: и с чиста съвест бих го номинирал за изказване на годината. Ето тука можеш да видиш как вървят гарсониeрите в София, е ето ти и точно за гарсониера в Младост 3 А? Май не били 100, ми били 150 и май не били лева, а ЕВРО ?
А то иначе и в Канада заплатите са две.
bgmontreal написа: 400 с КРАЙНИ ограничения! ЕТО ТОВА Е ИЗКАЗВАНЕ НА ГОДИНАТА
400 за 4-ЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО е написал човека, т.е. по 100 лв. на месец за храна. Ти по колко би казал на човек - по 30 лева ?
Я пак повтори ако може че с ДЯСНОТО ушенце не чувам :wink:
супер!
давай го тоя дето плаща 150 евро за гарсониера в Младост 3.
Имаме една срещу Деница и повече от 120 лв. е абсурд да вземем.
Ето пак ви правя далаверка - даваме гарсониерата в Младост за 150 евро (300 лв) а ми давате на мен 150 лв, и сте на 150 лв. далаверка
Аз моя апартамент в Лозенец го давам за тия цени дето ти си ги дал в Младост 3.
Вземете слезнете на земята с тия наеми и цени в БГ. Иначе и тук в МТЛ се плащат 3 цифрени наеми и не ме убеждавай точно мен, че не е така!

400 лв. за 4тири човека е 100 на човек нали? Ти по колко си прочел, че съм писал - по 30? ЯЯЯЯЯ не били 30, а 75 и не били за 4 човека, а за сам (писал съм го ясно, че е за ЕДИН, а какво си съчиняват след мен не отговарям).
75 за храна е съвсем прилично, имайки предвид, бюджета който съм виждал на родителите ми, а той съвсем не е малък.
100 на човек при семейство с деца е равно на 75 за сам имайки предвид, че с деца винаги трябва да има сготвено, няколко яденета и т.н.

ПРЕСТАВАМ С ТАЗИ ТЕМА
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bgmontreal написа:Имаме една срещу Деница и повече от 120 лв. е абсурд да вземем.
400 лв. за 4тири човека е 100 на човек нали? Ти по колко си прочел, че съм писал - по 30? ЯЯЯЯЯ не били 30, а 75 и не били за 4 човека, а за сам (писал съм го ясно, че е за ЕДИН, а какво си съчиняват след мен не отговарям).
75 за храна е съвсем прилично, имайки предвид, бюджета който съм виждал на родителите ми, а той съвсем не е малък.
100 на човек при семейство с деца е равно на 75 за сам имайки предвид, че с деца винаги трябва да има сготвено, няколко яденета и т.н.
ПРЕСТАВАМ С ТАЗИ ТЕМА
Ехехе, ами аре дай я ти тази гарсониерка срещу Деница за 120 лв. (публикувай я на същия сайт от който ти дадох линка) и да видим за колко дена ще я налапат. (или ми дай телефона и за 2-3 седмици ще те уредя с квартирант - виж ако преди 2-3 години си подписал с някой квартирант договор за 5 години, тогава е друга работа. Тогава може и да е била 120 лева)
bgmontreal написа:Иначе и тук в МТЛ се плащат 3 цифрени наеми и не ме убеждавай точно мен, че не е така!
Тва не го разбрах, те не са ли си били винаги трицифрени в МТЛ ? Какво има да те убеждавам, ти си икономист , казах го и на Пепон: дай да сметнем с една минимална заплата в София, и с една минимална в МТЛ какви наеми можеш да плащаш и колко храна и дрехи можеш да си купиш. Бас държа, че никой от вас няма да иска да направи тази калкулация, защото след нея всичките му предни писания ще изглеждат супер-смешни.
Айде да видим: минимална в София след данъците - 200 лв (това даже е "пазарната", а не държавно определената, която мисля е към 130 лв.)
Наем в гарсониерата на бгмонреал срещу Деница - 120 лв.
Ток, телефон, вода, отопление - 75 лв.
Опаа, кво стана, за храна остават 5 лв. Ми останалите 70 откъде ? Ми транспорт ? Ми дрехи ? Да продължавам ли ?
Минимална в МТЛ след данъците - 8 часа х 6 долара (7.5 "държавна" минимална, а не "пазарна", след данъци съвсем грубо става 6 долара) х 22 дена = 1056 долара
Наем 3 1/2 със ВСИЧКИ консумативи включени - 650 долара (сигурен съм че има и по-ниски наеми за също така свестни квартири)
Храна - 200 долара (смятаме за сам човек, нали така)
Транспорт - 70 долара
Кво става, остават поне 120 долара отгоре след като са покрити всички нужди за оцеляване и при това с най-най-минималната заплата. (Шото съм сигурен че в София 200 лв. НЕ е най-най минималната)
Е, някакви коментари по тази калкулация ?

А за 100-те лева на човек ТИ написа че било "изказване на годината", т.е. според тебе нормално е да са по-малко. И аз попитах колко по-малко, 30 лв. ли ?
75 лв на човек са "нормални" ако си вегетарианец и ядеш по 2 яденета на ден (постни) вместо по три. Да не говорим че за децата трябват повече плодове и други такива неща които в момента през зимата в БГ са страшно "евтини".
Наистина не разбирам каква ти е тезата: че в БГ е евтиния на поразия и само който го мързи, той не е станал милионер, или че в БГ жизнения стандарт е по-висок от този в Канада или какво ? Кажи си в прав текст 1-2 изречения какво се бориш да ни убедиш, защото не разбирам защо ги пишеш тези смешни неща ?
Последно промяна от miteto на Пет Яну 21, 2005 2:45 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Модераторски коментар
------------------------------

Струва ми се тази тема се отклони твърде много от началния въпрос и започна да се превръща в безмислен спор. Мисля че е по-добре да я приключим дотук.
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

Koko написа:Струва ми се тази тема се отклони твърде много от началния въпрос и започна да се превръща в безмислен спор. Мисля че е по-добре да я приключим дотук. [/color]
koeto stava sus 60 70% ot temite :)

za prikluchvaneto si prav
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Bgmonreal ти изобщо какви ги приказваш врели-некипели?!
Значи според теб 75лв месечно за храна на един човек в БГ са достатъчно?!!!!!!!
Някъде чух , че си икономист.....аз не съм.........но най-проста сметка:

75лв за 30 дни са по 2.50лв на ден за храна/за един човек/!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това е един хляб и едно кисело мляко бе човеко!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сега ми кажи, че един хляб му е много на ден и да яде по половин и няма проблеми!!!!!!!!!!!!

Просто не мога да повярвам какви ги приказваш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Е, видях не едно или две ИЗКАЗВАНИЯ НА ГОДИНАТА!!

За сравнение - апартамента под моя се ползва под наем за 120 лв. без консумативи / жилищен комплекс в провинциален град, 70 кв. м./

А какво обсъждате 150 евро за наем в София? Та тази цена е повече от приемлива! :roll:

А минималната заплата в България от 01.2005 г. е 150 лева! :?:

Темата наистина е добре да се приключи.
Време е да си изпиеме млякото, за което си изхарчваме парите.
Лека нощ!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

miteto написа:... дай да сметнем с една минимална заплата в София, и с една минимална в МТЛ какви наеми можеш да плащаш и колко храна и дрехи можеш да си купиш. Бас държа, че никой от вас няма да иска да направи тази калкулация, защото след нея всичките му предни писания ще изглеждат супер-смешни.
Е, някакви коментари по тази калкулация ?
ами ето ти коментара и от мен преди Коко да заключи темата :D
в БГ- 120 лева минимална заплата=100хляба+50 буркана кисело мляко
в Канада- 1000$ мин.заплата= плащаш наем 800$, а останалите 200$=100 хляба+30 буркана кисело мляко :D демек с 20 буркана по-малко може да си купиш в Канада, отколкото в БГ :wink:

п.с.изключвам наема,защото голям процент от хората в БГ си имат собствено жилище.
Aries

Мнение от Aries »

Защо винаги намесвате наема при тези сметки. И Сашо, къде за сам човек видя наем (минимален) 800 долара?
Защото явно сметката 1000 долара - 500 хляба + 150 кисели млека не те устройва! :D
Истината е, че в БГ става все по-трудно да се живее (и тепърва ще става още по зле).
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз не разбирам защо за това колко лесно се живее в България все обясняват хора които най-малко от една година не са са живяли там и то обясняват това нещо на хора които все още са там :shock: .Аз в България с тия 120 лева и една седмица не можех да искарам преди 2 години ,а сега въобще не мога и да си го помисля.
И темата беше колко спестявате в Канада ,а не как се живее в България.
Заключено