bgmontreal написа:Имаме една срещу Деница и повече от 120 лв. е абсурд да вземем.
400 лв. за 4тири човека е 100 на човек нали? Ти по колко си прочел, че съм писал - по 30? ЯЯЯЯЯ не били 30, а 75 и не били за 4 човека, а за сам (писал съм го ясно, че е за ЕДИН, а какво си съчиняват след мен не отговарям).
75 за храна е съвсем прилично, имайки предвид, бюджета който съм виждал на родителите ми, а той съвсем не е малък.
100 на човек при семейство с деца е равно на 75 за сам имайки предвид, че с деца винаги трябва да има сготвено, няколко яденета и т.н.
ПРЕСТАВАМ С ТАЗИ ТЕМА
Ехехе, ами аре дай я ти тази гарсониерка срещу Деница за 120 лв. (публикувай я на същия сайт от който ти дадох линка) и да видим за колко дена ще я налапат. (или ми дай телефона и за 2-3 седмици ще те уредя с квартирант - виж ако преди 2-3 години си подписал с някой квартирант договор за 5 години, тогава е друга работа. Тогава може и да е била 120 лева)
bgmontreal написа:Иначе и тук в МТЛ се плащат 3 цифрени наеми и не ме убеждавай точно мен, че не е така!
Тва не го разбрах, те не са ли си били винаги трицифрени в МТЛ ? Какво има да те убеждавам, ти си икономист , казах го и на Пепон: дай да сметнем с една минимална заплата в София, и с една минимална в МТЛ какви наеми можеш да плащаш и колко храна и дрехи можеш да си купиш. Бас държа, че никой от вас няма да иска да направи тази калкулация, защото след нея всичките му предни писания ще изглеждат супер-смешни.
Айде да видим: минимална в София след данъците - 200 лв (това даже е "пазарната", а не държавно определената, която мисля е към 130 лв.)
Наем в гарсониерата на бгмонреал срещу Деница - 120 лв.
Ток, телефон, вода, отопление - 75 лв.
Опаа, кво стана, за храна остават 5 лв. Ми останалите 70 откъде ? Ми транспорт ? Ми дрехи ? Да продължавам ли ?
Минимална в МТЛ след данъците - 8 часа х 6 долара (7.5 "държавна" минимална, а не "пазарна", след данъци съвсем грубо става 6 долара) х 22 дена = 1056 долара
Наем 3 1/2 със ВСИЧКИ консумативи включени - 650 долара (сигурен съм че има и по-ниски наеми за също така свестни квартири)
Храна - 200 долара (смятаме за сам човек, нали така)
Транспорт - 70 долара
Кво става, остават поне 120 долара отгоре след като са покрити всички нужди за оцеляване и при това с най-най-минималната заплата. (Шото съм сигурен че в София 200 лв. НЕ е най-най минималната)
Е, някакви коментари по тази калкулация ?
А за 100-те лева на човек ТИ написа че било "изказване на годината", т.е. според тебе нормално е да са по-малко. И аз попитах колко по-малко, 30 лв. ли ?
75 лв на човек са "нормални" ако си вегетарианец и ядеш по 2 яденета на ден (постни) вместо по три. Да не говорим че за децата трябват повече плодове и други такива неща които в момента през зимата в БГ са страшно "евтини".
Наистина не разбирам каква ти е тезата: че в БГ е евтиния на поразия и само който го мързи, той не е станал милионер, или че в БГ жизнения стандарт е по-висок от този в Канада или какво ? Кажи си в прав текст 1-2 изречения какво се бориш да ни убедиш, защото не разбирам защо ги пишеш тези смешни неща ?