Ъъъъ, сори, ама не на всеки. Само на тия, които спят с "Капиталът" под възглавницата.Kpetrov написа:На всеки е ясно, че работника храни всички

Ъъъъ, сори, ама не на всеки. Само на тия, които спят с "Капиталът" под възглавницата.Kpetrov написа:На всеки е ясно, че работника храни всички
Дискусията би била смислена само и когато промениш горното си мнение, защото е грешно според мен. Дотогава аз се отказвам да дискутирам с теб.Kpetrov написа: На всеки е ясно, че работника храни всички, учения е следствие от излишъка на работника, а мистър 1% се грижи и управлява системата, която е успял да впрегне..
Едно изказване в стил "Бистра", от едно малко човечеpumpy написа:Ей, пиенето на бира в Бермуда е всичко останало, но не и ЕВТИНО. Вече ми става лошо понеже коледа наближава и аз ще трябва да си "пия бирата" там за две седмици и половина. Но какво да се прави, родата се увеличава и трябва да се ходи.
Е това не е истина: даже не знам как да отговоря. В Бермуда един сладолед Кебон струва 3 пъти по-скъпо отколкото в Монреал - определо не мястото да си пиеш бирата.IFF написа:Едно изказване в стил "Бистра", от едно малко човечеpumpy написа:Ей, пиенето на бира в Бермуда е всичко останало, но не и ЕВТИНО. Вече ми става лошо понеже коледа наближава и аз ще трябва да си "пия бирата" там за две седмици и половина. Но какво да се прави, родата се увеличава и трябва да се ходи., това ли ви прави щастливи, пари, пари и пак пари. Като ползваше благинките на Квебек ти беше хубаво, а?
Кво пиеш бе човек, нищо не ти разбирам? Ква България, кви 5 лева?!? Просто стана вече досаден с тая хвалипръцковщина, това предизвика искреното ми отвращение. Айде със здраве... да си пиеш бирата където искаш.pumpy написа:Е това не е истина: даже не знам как да отговоря. В Бермуда един сладолед Кебон струва 3 пъти по-скъпо отколкото в Монреал - определо не мястото да си пиеш бирата.IFF написа:Едно изказване в стил "Бистра", от едно малко човечеpumpy написа:Ей, пиенето на бира в Бермуда е всичко останало, но не и ЕВТИНО. Вече ми става лошо понеже коледа наближава и аз ще трябва да си "пия бирата" там за две седмици и половина. Но какво да се прави, родата се увеличава и трябва да се ходи., това ли ви прави щастливи, пари, пари и пак пари. Като ползваше благинките на Квебек ти беше хубаво, а?
Ако да си отида до България ме прави "малко човече" ???? да ти имам и критериите....
И да, сравнявам го с ходене до България, защото аз там роднини нямам, там не ходя. Имам роднини в Бермуда и там ходя (което като път е доста по-евтино, не и като харчене на място), това е престъпление и достатъчно да бъда "малко човече" ?
Просто не нам защо изобщо коментирам цялата тази помия ???
Това дето си го изписал е колко струва общо бирата на десетимата.kiro написа:Много хубава приказка, но за съжаление е само приказка. Световната икономическа практика от края на 20 век доказва точно обратното: Икономически най-развитите страни са тези с най-високите данъци и това може да се види с бърза справка в уикипедия:Ivan1007 написа:Here's a tax lesson for the NDP and Liberals.
They both think that they can save the world with big tax hikes on the wealthy.
Списък на страните спрямо съотношение приходи от данъци в бюджета към реален БВП
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... age_of_GDP"
Country-----Tax as % of GDP
Denmark---49.0
Sweden-----45.8
Belgium----45.4
Cuba-------44.8
France------44.6
Finland------43.6
Norway-----43.6
Austria------43.4
Lesotho------42.9
Italy----------42.6
Поне 8 от първите 10 страни с най-високи данъци са също в първата десятка по каквото се сетите - БВП, щастие, свобода на словото, най-добри места за живеене итн
Убийствените данъци не само че не са изгонили бизнеса, но той просперира доста добре.
Моля, не издребнявайте и не ми давайте пример с Куба, която също е в този списък.
Те и сега нямат достатъчно пари за нови болници, училища и пътища, та представям си при него какво ще е. От друга страна не върви да удариш всички с висок плосък данък, защото хем няма да е никак добре за най-бедните, хем няма да съберат почти нищо от тях, докато ще изпуснат от тия с високи доходи. Каква полза от многото ти пари, след като с тях не можеш да си финансираш собствена пожарна, полиция, бърза помощ и пътища, и няма да можеш да си подадеш носа извън двуметровата ти ограда заради престъпници и джънкита на всяка крачка ?IRA написа:Аз съм за плоския данък. Не може да се сравнява стреса който изпитва един лекар ( да кажем в спешно отделение) и една продавачка, естествено е заплащането да е по високо и не виждам защо трябва да го наказват с по високи данаци, и ако има деца почти никакви детски.
Имах предвид процентно от дохода, иначе като стойност е ясно, че ще е повече, затова смятам, че процента трябва да е един и същ. По богатите тъй или иначе ще плащат повече.Ivan1007 написа:Дори и при плосък данък получаващия два пъти по-големи доходи плаща два пъти повече от общата сметка. При него обаче няма безплатна бира.
MrGeek написа:Ъъъъ, сори, ама не на всеки. Само на тия, които спят с "Капиталът" под възглавницата.Kpetrov написа:На всеки е ясно, че работника храни всички
Променям горното си мнение и очаквам да кажете тогава как работи системата, след като работника не е в основата.pumpy написа:Дискусията би била смислена само и когато промениш горното си мнение, защото е грешно според мен. Дотогава аз се отказвам да дискутирам с теб.Kpetrov написа: На всеки е ясно, че работника храни всички, учения е следствие от излишъка на работника, а мистър 1% се грижи и управлява системата, която е успял да впрегне..
Бил е с правилната идея, на правилното място, в правилното време, толкова ли е трудно да се проумее ?umeiko написа:Тъй като в природата никога нема празно, на мене много ми е чудно как господата ша обяснят как най богатият (с 50 милиарда долара) е станал най-богат (с 50 милиарда долара)?
А да, и не ми разправяйте историята за оня дето чистел ябълките и ги продавал и така си купил флотилия от тръкове.
СЕТИХ СЕ. Той винаги е бил най богат (с 50 милиарда долара). Толкова било просто. А аз си мислех че само в Индия има кастова система
Красавец.Kpetrov написа:
Щом сте толкова словоохотливи... в действителност има много лесно решение за трудният живот на десетия от баснята за бирарията и разбитото му от данъци сърце.
Вместо да плаща той толкова много дадъци, спокойно може да повиши заплатите на другите изброени господа в примера и да ги преебе тях с по-голяма данъчна ставка.
Ти пък.pumpy написа:Бил е с правилната идея, на правилното място, в правилното време, толкова ли е трудно да се проумее ?umeiko написа:Тъй като в природата никога нема празно, на мене много ми е чудно как господата ша обяснят как най богатият (с 50 милиарда долара) е станал най-богат (с 50 милиарда долара)?
А да, и не ми разправяйте историята за оня дето чистел ябълките и ги продавал и така си купил флотилия от тръкове.
СЕТИХ СЕ. Той винаги е бил най богат (с 50 милиарда долара). Толкова било просто. А аз си мислех че само в Индия има кастова система
.