благодаря за бързия отговор.
В момента работя "техник - електронна техника" (нямам идея как се превежда) по документи, вече 4 години мисля. Стаж 3 години примерно на пълна заетост
Имам техникум по електроника със специалност микропроцесори
Имам бакалавър по специалност електротехника, с професионална квалификация електроинженер
Имам и магистратура по електротехника, пак инженерна, но не я помня как беше, трябва да си намеря дипломата първо...
обмислям:
2133 Electrical and electronics engineers
2241 Electrical and electronics engineering technologists and technicians
и двете не са от най-запълнилите се
кое ще е зависи от другия ми въпрос

Специалността трябва да е свързана със стажа (опита) или с дипломата? По какъв критерии се избират професиите?
Реално ме питат колко време имам практикувана професия, съответно трябва специалността, която избера да е донякъде свързана с това, което съм работил.
Техник - Електронна техника е в областта на електрониката, където ми е техникума. Висшето ми е по електротехника, съответно бакалавър и магистър.
Английския ми е доста напред, защото водя вноса на всички части (компоненти) за фирмата в последните години и може да се каже, че знам китайски английски.

Доколкото чета, IELTS не е толкова да знаеш думите и езика, а да си бърз и съобразителен. Направили са го своеобразен тест за интелигентност май.
Факт, е че нямам никаква практика на говоримия английски.