"концентрационен лагер, със засилено охранване"

"концентрационен лагер, със засилено охранване"
Положението е по-скоро нелепо и смешно. За щастие, доста от франкофоните също смятат така:krimon написа:Реформата има разбира се нещо общо, аз по-горе съм го написала, ама да има кой да четеЩо се отнася до това дали реформата е добра или лоша, може и да ни изкажеш съображенията си, Ира, защото само твърдение, че е добра нищо не означава.
А като гледам колко върли противници-бг англофониима въпросната "езикова полиция", които твърдят че в Квебек живеят добре, работят и не им се налага да ползват френски език, едва ли е толкова зле положението с закон 101
Много точно казано.emilcho написа:Положението е по-скоро нелепо и смешно. За щастие, доста от франкофоните също смятат така:
Du steak aux W.-C.
Franco-OntarianIRA написа:Аз друго се чудех, ама на това могат да ми отговорят господата от другите провинции. При тях делят ли си населението по този грозен начин - на англофони, франкофони и алофони?
Не съм забелязал да се делят много, а тези които го правят вероятно са галфони.IRA написа:Аз друго се чудех, ама на това могат да ми отговорят господата от другите провинции. При тях делят ли си населението по този грозен начин - на англофони, франкофони и алофони?
Не, не се делят. Всички говорят английски, пък който знае и някакъв друг език си го ползва където може(в семейството...). Много по-удобно и лесно е в сравнение с Квебек.IRA написа:Аз друго се чудех, ама на това могат да ми отговорят господата от другите провинции. При тях делят ли си населението по този грозен начин - на англофони, франкофони и алофони?
На мен пък са ми най-интересни тия, дето знаят колко и какво съм прочел и дето се опитват да ми казват дали да имам мнение или не.Omega3 написа:Най са ми интересни тия дето са прочели една статия вьв вестник за това как са се заяли с някакьв ресторант и после имат мнение по този вьпрос.
За да се разбере този проблем трябва да се прочете историята на Кебек от Картие до тихата революция, поне това.
Второ, това с on off, steak, pasta са изцепки и голямата част от кебекарите не го одобряват.
Работил сьм 6 години с англофони, а в последните 2 с франкофони. Разлика не сьм забелязьл, само дето с кебекарите се смеем бая по яко и са доста по разговорливи и интересни като сьбеседници.
Кое по-точно е нелепото и смешното в Закон 101!?!emilcho написа:Положението е по-скоро нелепо и смешно. За щастие, доста от франкофоните също смятат така
Драги Емилчо, не сьм искал да ти отнема правото на мнение. Не сьм визирал теб с писанието ми.emilcho написа:На мен пък са ми най-интересни тия, дето знаят колко и какво съм прочел и дето се опитват да ми казват дали да имам мнение или не.Omega3 написа:Най са ми интересни тия дето са прочели една статия вьв вестник за това как са се заяли с някакьв ресторант и после имат мнение по този вьпрос.
За да се разбере този проблем трябва да се прочете историята на Кебек от Картие до тихата революция, поне това.
Второ, това с on off, steak, pasta са изцепки и голямата част от кебекарите не го одобряват.
Работил сьм 6 години с англофони, а в последните 2 с франкофони. Разлика не сьм забелязьл, само дето с кебекарите се смеем бая по яко и са доста по разговорливи и интересни като сьбеседници.
Ако може да ни обясниш как ти разбираш проблема, щото ние, въпреки че сме прочели историята на Кебек, може да имаме различно мнение от твоето.
Второ, постнах линка към статията точно, за да покажа, че самите кебекари не одобряват безумното поведение на чиновниците от езиковата полиция. Явно не съм го направил достатъчно ясно, че да ме разбереш.
Omega3 написа:Мнението ми : дьлбоко уважавам хора които полагат големи усилия за да си запазят култура, традиции и език. Тези големи усилия неизменно предполагат изцепки или пьк някои са правени не в правилната посока.
Извинявам се, че се обаждам, ама само искам да благодаря. За 12 години в Албърта, след като съм я обиколил цялата и поне веднъж преспал горе-долу във всяко населено място дето има хотел, днес научих, че имало и такива. На живо не съм ги срещал.analgin написа:Franco-AlbertanIRA написа:Аз друго се чудех, ама на това могат да ми отговорят господата от другите провинции. При тях делят ли си населението по този грозен начин - на англофони, франкофони и алофони?