За Т. Живков, Капитализмъ и тортата на баба ми

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Люта чушка ®

Re: За Т. Живков, Капитализмъ и тортата на баба ми

Мнение от Люта чушка ® »

IFF написа:Оная тема ме хвърли в размисли и страсти...
Мен пък тая ме прати в knock-down от раз. Още помня, че ОНЯ салам (всичките видове) котката не го ядеше, от масления крем на тортите от сладкарницата редовно ми ставаше лошо, а пък гарантирано незабравимият ми спомен е свързан с един клозет-папир, на вид като нарязана амбалажна хартия, а на допир - като фина шкурка :x
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
apple

Мнение от apple »

Люта чушка ® написа:
IFF написа:Оная тема ме хвърли в размисли и страсти...
Мен пък тая ме прати в knock-down от раз. Още помня, че ОНЯ салам (всичките видове) котката не го ядеше, от масления крем на тортите от сладкарницата редовно ми ставаше лошо, а пък гарантирано незабравимият ми спомен е свързан с един клозет-папир, на вид като нарязана амбалажна хартия, а на допир - като фина шкурка :x
Ех, спомени как топлят! ;) И онази незабравима миризма на прясно отпечатан вестник "Работническо дело" или "Отечествен фронт", "Икарусите" нагъчкани с труженици, тъкачките "многомашиннички" преизпълнили петилетката, задължителните кинопрегледи, в които трябваше да бъдем запознати какъв е млеконадоя в N-ската кравеферма,ЗКП-чето, за който го помни какво е, показните магазини с винаги налични банани и портокали и те такива още...., но пък сирене с вкус на сирене ако и малко вмирисано понякога, ширнали се обработени и засяти земи докъдето ти стига погледа и мечтаещи за нещо по-различно хора. Днес никой не мечтае... :(
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, как да не си мечтаем?...Мечтаем си!...Да не ни сбъркат с Питър Пан и Тинкърбел на следващото парти. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:Е, как да не си мечтаем?...Мечтаем си!...Да не ни сбъркат с Питър Пан и Тинкърбел на следващото парти. ;)
Имах предвид хората в България, за тебе знам, че всичко можеш, всичко правиш и от всичко разбираш. Лошо няма! Всестранно развитите личности са плод на соца и се вписват навсякъде както изглежда... ;)
IFF

Мнение от IFF »

Фокуса малко се измести. Исках просто да кажа, че когато имахме по-малко го оценявахме повече, а сега имаме много, но сме преситени и не можем да му се насладим. Гледам например децата-и нашите, и на приярели, като дойде рожден ден се чудим какво да им купим. И после играчките стоят по шкафовете, защото имат прекалено много.
apple

Мнение от apple »

IFF написа:Фокуса малко се измести. Исках просто да кажа, че когато имахме по-малко го оценявахме повече, а сега имаме много, но сме преситени и не можем да му се насладим. Гледам например децата-и нашите, и на приярели, като дойде рожден ден се чудим какво да им купим. И после играчките стоят по шкафовете, защото имат прекалено много.
Тук си много прав/а! Системното презадоволяване понякога е по-вредно от недоимъка. Като нямаш поне мечтаеш и имаш цели за постигане, когато обаче си "преял" с всичко нещата отиват на зле... Наркотици, перверзии, депресии и все такива цивилизационни болести на новото време... :(
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

apple написа:
IFF написа:Фокуса малко се измести. Исках просто да кажа, че когато имахме по-малко го оценявахме повече, а сега имаме много, но сме преситени и не можем да му се насладим. Гледам например децата-и нашите, и на приярели, като дойде рожден ден се чудим какво да им купим. И после играчките стоят по шкафовете, защото имат прекалено много.
Тук си много прав/а! Системното презадоволяване понякога е по-вредно от недоимъка. Като нямаш поне мечтаеш и имаш цели за постигане, когато обаче си "преял" с всичко нещата отиват на зле... Наркотици, перверзии, депресии и все такива цивилизационни болести на новото време... :(
Явно първобитните хора са си били най-добре ... нищо са си нямали, само едната пещера :D
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Да ви имам мечтите!...Играчките в гардероба.Ами изхвърли ги или ги дари на бедните и после наново!
Моите (мечтите) са по-елементарни (то и аз не блестя с особена сложност, така че е разбираемо)... ;)
Например:
-Да сме здрави
-Да посетя някое интересно място
-Да срещна някой интересен човек
-Да изуча и задомя децата си
-Да не изпитвам никога, това което изпитах преди един месец, прегръщайки разплаканата си приятелка...
Ей, такива ми ти нематериални нещица, предполагам валидни и за хората в България. :*:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Защо срещу тоталното оглупяване няма все още лек? И аз не знам, но е неоспорим факт.
Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!

Огромният 40-метров бронзов паметник на комунистическия вожд Георги Димитров ще бъде издигнат отново в центъра на Димитровград, реши на редовното си заседание местният общински съвет.

С 24 гласа "за", един "против" и 5 "въздържал се" местните старейшини решиха огромният монумент да бъде издигнат отново, след като бе свален през 1992 година.

Необходимите средства за възстановяването му ще бъдат заложени в общинския бюджет за първото полугодие на 2013 година, а за дейностите по ремонта ще отговаря кметът на града.

След като бе свален през 1992 година, сега паметникът се намира захвърлен в разсадника в парк "Марица".

Предложение за възстановяването на паметника имаше и през 2007 година, но тогава общинският съвет го отхвърли.
Има ли някъде държава, която да е издигнала паметник на чужденец, прочут пияница и доказан сатрап, унищожил цвета на нацията и основен виновник за прокарването на една от най-злокобните антинационални каузи в историята на България? Нещо повече, да се случи този паметник да бъде издигнат наново, след като е бил вече демонтиран с ясното съзнание за историческия "принос" на въпросния сатрап?
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Люта чушка ®

Мнение от Люта чушка ® »

Аз викам, след такова славно въдворяване на комунист... пардон, социалистическото подлизурство да вземем да сформираме и един кръжец по правене на домашни торти ли :^)
Хайде наште! Яжте люти чушки!
Стига сме си правили оглушки...
budtel

Мнение от budtel »

Това с паметника на Димитров и билборда на Живков е един сриозен удар върху демокрацията.
Струва ми се, че този строй запова да сдава багажа напоследък. Нещо става, но какво ли е то? ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:Това с паметника на Димитров и билборда на Живков е един сриозен удар върху демокрацията.
Струва ми се, че този строй запова да сдава багажа напоследък. Нещо става, но какво ли е то? ;)
Строят се разболя от пронхо плевмония. ;)
budtel

Мнение от budtel »

Bistra написа:
budtel написа:Това с паметника на Димитров и билборда на Живков е един сриозен удар върху демокрацията.
И аз така мисля. А и с тази здравна ситема го загазихме. ;)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:
Bistra написа:
И аз така мисля. А и с тази здравна ситема го загазихме. ;)
Чакайте малко, кога в България е имало демокрация? Нали през последните 20-на години сме под Западно робство и ни управляват чужденци, водени от извън земен разум. (Така де, за нас само или руски ботуш или американски камшик)
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Демокрация е нямало и никога няма да има Кокич,имаше само разграбване и поделяне на територии и градове ... 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор