Помислете добре
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Помислете добре
Хайде сега да ме светнеш как купуването на жилище в Монреал може да се сравни с руска рулетка.
На базата на какъв световен катаклизъм или катастрофа могат да паднат цените драстично + дългосрочно? Потъване на острова? Чума?
Временни спадове не ни вълнуват, докато продължават да осигуряват дом на свемействата.
На базата на какъв световен катаклизъм или катастрофа могат да паднат цените драстично + дългосрочно? Потъване на острова? Чума?
Временни спадове не ни вълнуват, докато продължават да осигуряват дом на свемействата.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Балби здрасти
,всичко пак е някъде там..
Все си мисля ,че ако едно с-тво с две деца има възможност да заделя 35% от дохода си да покрива моргидж,според мен би било по добре да живее в къща или апартамент,почти същите пари ще плаща за жилище под наем.На другия полюс слагам тези на които 60-70% от дохода отива да плащат моргидж,такси,отопление и т.н,когато треперят да не ги махнат от работа ,че замина къщето
и така всичко е много индивидуално.Поздрави!

Зависи какво ти е в главата блъдablood написа:Хайде сега да ме светнеш как купуването на жилище в Монреал може да се сравни с руска рулетка.

Моите асоциации са свързани с руска рулетка

Поздрави!
- ablood
- Обратна връзка:
Това, последното уклончиво изказване с нищо не обясни предишното:
balbi написа:arci в едно време на рецесия и криза каквото е времето в момента покупката на къщя не е нито инвестиция, нито дълг...по-скоро е малко руска рулеткаама от онази с бренекето
ми блъди не го ли виждаш:
купуваш си къща в период на криза:
- не знаеш дали цената ще падне още или ще се вдигне;
- не знаеш дали ще имаш работа или не;
Ако тези двете не са руска рулетка, не знам кое е.
Разбира се ти трябва да живееш някъде, но да кажем че си загубиш работата и си под наем, можеш първо да си смениш жилището, второ да си смениш местоживеенето, в зависимост от новата си работа изобщо много неизвестни, за да се вържеш в изплащане за 25-30 години.
купуваш си къща в период на криза:
- не знаеш дали цената ще падне още или ще се вдигне;
- не знаеш дали ще имаш работа или не;
Ако тези двете не са руска рулетка, не знам кое е.
Разбира се ти трябва да живееш някъде, но да кажем че си загубиш работата и си под наем, можеш първо да си смениш жилището, второ да си смениш местоживеенето, в зависимост от новата си работа изобщо много неизвестни, за да се вържеш в изплащане за 25-30 години.
- ablood
- Обратна връзка:
1. Цените в Монреал не са толкова високи, че да има възможност за драстично падане в дългосрочен план.pumpy написа:...но да кажем че си загубиш работата и си под наем, можеш първо да си смениш жилището, второ да си смениш местоживеенето, в зависимост от новата си работа изобщо много неизвестни, за да се вържеш в изплащане за 25-30 години.
2. Даже и да си загубиш работата, това не значи, че няма да си намериш друга след няколко седмици, или месеци.
3. Даже и да бъдеш тотално изхвърлен от трудовия пазар по някакви причини, винаги остава възможността да смениш жилището с по-достъпно. Няма договор за 30 години, а заем, изчислен да бъде изплатен за 30 години при настоящите вноски. Ако решиш можеш да смениш жилището, или да предоговориш/прекратиш договора. Все някъде трябва да живееш, нали?
Къде тук видя драматичен риск?
Едит:
Пример - нашият 21 годишен моргидж беше предоговорен на 10 годишен, който по всичко личи, че ще бъде затворен на 7-мата година.
Няма да ме разбереш, защото ти намаляваш договора си....
Когато предоговаряш, продаваш, не винаги си на ПЛЮС...Какво точно предоговаряш и колко си загубил ако се наложи предоговаряне, да речем на третата година, когато реално си плащал предимно и само лихви. Тоест на 3-тата година трябва да си смениш жилището; продаваш старото, доплащаш на банката разликата, която й дължиш и се местиш в по-малко и по-евтино....
И ти не виждаш набутването тук ???
Когато предоговаряш, продаваш, не винаги си на ПЛЮС...Какво точно предоговаряш и колко си загубил ако се наложи предоговаряне, да речем на третата година, когато реално си плащал предимно и само лихви. Тоест на 3-тата година трябва да си смениш жилището; продаваш старото, доплащаш на банката разликата, която й дължиш и се местиш в по-малко и по-евтино....
И ти не виждаш набутването тук ???
- ablood
- Обратна връзка:
Набутване при пректаряване/орязване на договора понякога има, но това нито е фатално, нито е за пренебрегване, че през това време си ползвал жилището, вместо да изплащаш моргиджа на наемодател.
ОК, радвам се че видя от къде идва набутването. Дали е много или е малко не ми се спори. А дали си плащал наем или моргидж също не ми се спори.
- MrGeek
- Путлер Капут
Така е, драматичен риск няма. Тази световна криза, започна преди 5 години от проблемите при препиване с алкохол, а термина foreclosure е от sci-fi филмите и означава нападение на извънземни. Или пък ако искаш по-мекия вариант - такова чудо в Канада не може да се случи.ablood написа:Къде тук видя драматичен риск?
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
- ablood
- Обратна връзка:
Монреал не е Канада. Забележи, че в предишната страница разговорът се завърза между няколко монреалци и няколко пъти напомних, че става дума конкретно за Монреалските рискове.
Дабе, Монреал е Кебек и да се изкажт тези, които са си напазарували на килограм при последните два референдума.....
Защо ли ми се чу нещо напоследък, че се задава нов такъв
Защо ли ми се чу нещо напоследък, че се задава нов такъв

- ablood
- Обратна връзка:
Пумпи, имаш ли данни за драстично + дългосрочно падане на цените при тези референдуми?
Имало е спад (къде ли няма), после покачване и няколкото изключения са дали храна за легенди за къщи по $5000.
Имало е спад (къде ли няма), после покачване и няколкото изключения са дали храна за легенди за къщи по $5000.
Питай американските си комшии по този въпрос! /И испанците го поеха същия.../ И те така са разсъждавали до скоро, ама на случи им се... Както те попитаха преди малко що си мислиш, "че такова чудо в Канада не може да се случи?"ablood написа:Хайде сега да ме светнеш как купуването на жилище в Монреал може да се сравни с руска рулетка.

Монреал не е Канада. Забележи, че в предишната страница разговорът се завърза между няколко монреалци и няколко пъти напомних, че става дума конкретно за Монреалските рискове.