Е да де,7George, заради този т.нар. живот и аз кандидатствах за Канадска виза, получих я, но не съм сигурен че някога ще я използвам.Много добре те разбирам, какво имаш в предвид уникалната простотия в България, от която си избягал. И аз искам да избягам от нея, но не мога да заплатя тази висока цена да нося пица или карам автобус и да уча отново, и да постигна стандарта в които живея след 10 години....7George написа:И що не сравняваш възможностите за емиграция в Канада и Европа? Аз лично съм дошъл да живея тука, а какво ще работя не толкова важно...В рамките на 6 месеца, кандидатствах 20 пъти за работа в Канада, и 20 пъти за работа е Западна Европа.
* От Канада ми се обадиха един път, разбраха, че имам нужният опит, нужното ниво на англииски език, и разрешително за живот и работа там, благодариха ми много и повече не се обадиха.
* От западна Европа-обадиха се 15 пъти, и получих 10 реални предложения, които филтрирах и останаха 5, от които си избрах едно и разписах договора.
Всъщност аз обичам да уча, бих записал една докторантура, дето не я доизкарах в Бг.Свикнал съм. Така или иначе на всички работящи в областта на модерните технологии им се налага постоянно четене . Но да ме върнат в 1ви клас някакси не го разбирам. И не съм съгласен .И че експириънса ми не бил канадски-това пък е най-големият хумор дето бях чувал до сега.