Пропаганда или другата страна на монетата?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Lz1cbk

Мнение от Lz1cbk »

7George написа:
В рамките на 6 месеца, кандидатствах 20 пъти за работа в Канада, и 20 пъти за работа е Западна Европа.
* От Канада ми се обадиха един път, разбраха, че имам нужният опит, нужното ниво на англииски език, и разрешително за живот и работа там, благодариха ми много и повече не се обадиха.
* От западна Европа-обадиха се 15 пъти, и получих 10 реални предложения, които филтрирах и останаха 5, от които си избрах едно и разписах договора.
И що не сравняваш възможностите за емиграция в Канада и Европа? Аз лично съм дошъл да живея тука, а какво ще работя не толкова важно...
Е да де,7George, заради този т.нар. живот и аз кандидатствах за Канадска виза, получих я, но не съм сигурен че някога ще я използвам.Много добре те разбирам, какво имаш в предвид уникалната простотия в България, от която си избягал. И аз искам да избягам от нея, но не мога да заплатя тази висока цена да нося пица или карам автобус и да уча отново, и да постигна стандарта в които живея след 10 години....
Всъщност аз обичам да уча, бих записал една докторантура, дето не я доизкарах в Бг.Свикнал съм. Така или иначе на всички работящи в областта на модерните технологии им се налага постоянно четене . Но да ме върнат в 1ви клас някакси не го разбирам. И не съм съгласен .И че експириънса ми не бил канадски-това пък е най-големият хумор дето бях чувал до сега.
Lz1cbk

Мнение от Lz1cbk »

CFS 801 написа:Lz1cbk макар и 100% да е верно казаното от теб друг път не се изказвай толкова твърдо и директно,а смекчавай малко тона защото българските така наречени нереализирани специалисти в бг.разнасящи пици в канада много ги боли,всеедно им бъркаш в гъза с боксова ръкавица като им кажеш тъжната им истина.
и да знаеш ,че тая категория която визираш в изказването си са всички високо квалифицирани и реализирани специалисти с високи доходи в българия напуснали я не по ИКОНОМИЧЕСКИ причини,а бягащи от чалгата,азис ,курвите ,дупките по улиците и не на последно место заради децата ,за да могат те да се образоват по добре в канадско,някъде към 11 клас вече да се се научили да пишат и да боравят с свободно с таблицата за умножение и деление без да използват електронен калкулатор. :lol: :lol: :lol:
Прав си за Азис и всички останали простотии в България, уникални са и неповторими, аз лично плащам своята цена за да ги търпя, и напоследък ми е все по трудно, но те не ми пречат да се реализирам и печеля добре, и да увеличавам стандарта си. Дори са ми от полза.
Не мога да платя тази ужасно висока цена , като се отърва от тях , идвайки в Канада, да стоя без работа, да нося пица и да затъпявам прогресивно. А там всичките мангали и нинджи по улиците ще ми действат по същият начин.. А лицемерността на местните ще ме унищожи по-бързо от простотията в България.
Иначе за нереализираните специалисти-не искам да бъркам никъде на никого с нищо :) но ако човек има добро образование и опит, може да с ереализира ако не в Българиа, то вече в останалите страни на Европа. А защо не в Африка , Азия или Близкият изток ? Които не му стиска и се чувства неподготвен-да си седи в БГ.
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

аз бих казал който не му стиска или се чувства неподготвен да си стои в канада в третата глуха където се е забил и да продължава да си се мисли за велик. :lol:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Е, вие двамцата можете да си пригласяте още 100 години, само че не знам дали е нужно да се обиждаме на такива които ше си стоят в Канада и такива които може би няма ...
Нужно ли е да обаждаме като ви праснат в България с данъци каде ше отидат парите от тях ???
Ето тука например ...
:beer: :beer: :beer:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

CFS 801 написа:аз бих казал който не му стиска или се чувства неподготвен да си стои в канада в третата глуха където се е забил и да продължава да си се мисли за велик. :lol:
най-тежко било на тия дето не са се реализирали никъде, защото не им въжала дипломата в Канада (не че имали някаква, но важното че не въжала)
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

На мене ми е много тежко че дипломата ми не важи ф Канада, умрех от срам, защо, не знам ;-)
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

На мене тва повтаряне, за дипломите и за инжинерите таксиджии и IT специалистите разносвачи на пици вече много взе да ме разсмива и забавлява, ама скоро ще вземе да стане досадно. :)
Аватар
7George

Мнение от 7George »

CFS 801 написа:аз бих казал който не му стиска или се чувства неподготвен да си стои в канада в третата глуха където се е забил и да продължава да си се мисли за велик. :lol:
Вариантът за броене на оставащите в КанадА дни е доста по-забавен, както и поддържащ душевното равновесие и крепящ надеждите на друга категория изселници... 8) :beer:
Embrace your climate change!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

valioiko написа:На мене тва повтаряне, за дипломите и за инжинерите таксиджии и IT специалистите разносвачи на пици вече много взе да ме разсмива и забавлява, ама скоро ще вземе да стане досадно. :)
абе то си е истина, ама за такива дето знанията на езиците им стига да си купят мляко ... когато са отишли за хляб
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
troll

Мнение от troll »

Г-да!
Моля Ви!
Иде Коледа!
Всички грешим, но не всички сме грешни!
Наздраве! :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Lz1cbk

Мнение от Lz1cbk »

bgmontreal написа:
valioiko написа:На мене тва повтаряне, за дипломите и за инжинерите таксиджии и IT специалистите разносвачи на пици вече много взе да ме разсмива и забавлява, ама скоро ще вземе да стане досадно. :)
абе то си е истина, ама за такива дето знанията на езиците им стига да си купят мляко ... когато са отишли за хляб
Добре де, защо тогава не мога да си намеря работа по специалността след 6 месеца търсене , аз с езика проблем нямам например
( Англииска гимназия, регистриран преводач, бла-бла) .Явно не е проблема само с езика .Не мисля че имам проблеми и с образованието и опита. Но не е канадиан експириънс-а, а и имената ми завършват на ОВ, демек-чужд. Значи-неграмотен. Ще носи пица ! Да ама не.

аиде със здраве на всички !
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Lz1cbk написа:
bgmontreal написа:
Добре де, защо тогава не мога да си намеря работа по специалността след 6 месеца търсене , аз с езика проблем нямам например
( Англииска гимназия, регистриран преводач, бла-бла) .Явно не е проблема само с езика .Не мисля че имам проблеми и с образованието и опита. Но не е канадиан експириънс-а, а и имената ми завършват на ОВ, демек-чужд. Значи-неграмотен. Ще носи пица ! Да ама не.

аиде със здраве на всички !
Ти би ли взел на работа някой дето е на 10000 км? Аз доколкото разбирам си в България още, нали? Всички заминали казват, че там се почва от нулата. Ти ако не си готов на това......
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Па да отиде в Азия, там ако си бял мъж си върха на лайното, докато в Канада си най-големия нещастник ...
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Ами и тва е вариант. Всеки да ходи където си иска ама да не бръщолеви глупости където и да е :beer:
CFS 801

Мнение от CFS 801 »

аз съм почти реализиран в канада .имам над 200к в активи и се надявам напролет като поразпродам това онова да ги удвоя.стигат ми да ми носят прилични нетрудови доходи с които да си живея добре в Бг.макар и без ;призната диплома;.аз всъшност и диплома нямам и що ми е .по се харесвам такъв стрийт смарт отколкото реализиран тъпанар с диплома в канада. :D :D :D
Публикувай отговор