Да споделя за минорите визибл - та значи работах в Ирондел - организация, която е позната на повечето от вас. Най-добрата според Министерство на имиграцията. Та там имаше една французойка с бяла кожа и сини очи ( консейе ен амплуа) , сори за изказа, ама ме мързи да пиша на латиница и като й казах какво и къде кандидатствам тя ме пита "И пишеш ли, че си минорите визибл ?" Викам не, нали не съм? И тогава тя ми каза, че самата тя като кандидатства за нещо винаги си пише минорите визибл. И така съветваха всякакви имигранти - руснаци и т.н.
Освен това и в Университета учихме някакви нови постановки и визибилитето вече не е това, което е било. По-скоро терминът се разширява към минотите етник, както и минорите одибл.Има много логика - каква е разликата между нас и негрите - около 2 секунди - докато ни чуят как говорим френски, нали? Сега за 2 секунди няма да го правим на въпрос - след 2 секунди сме равни с арабите, негрите, китайците.Така че аз с кеф се възползвам от предоставената ми законова възможност. Пък който иска да се бори наравно с местните за държавни служби, аз казвам мерси на такваз любов.