Koi iska da raboti v pravitelstvoto na Quebec...realen shans

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

IRA написа:Ми арабка съм. И сегa аз издадох лична информация, да не вземат да ме банат. :lol:
Никога не съм се писала за никакво малцинство и не смятам да се пиша, дори няма да казвам че съм жена :D .
И в по-горе написаното има избор за раса и цвят.
Според мен трябвя да си променят въпросът тогава. С това "смятате ли" подвеждат хората.
100 пъти писах ,че съм против тези деления.
Ира, кажи на интервюто че си била изнасилена от чичо си на 4 годишна възраст бе душа ( многократно ) -:)
:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Ognen_led написа:
survivor написа: Това ознамача че при равни други условия (което обаче ми се струва малко разтегливо), вие ще имате предимство. БългарКите - двойно предимство - като жени и като представителки на етническа общност :D Това само за Квебек. За Канада ще имат предимство само като жени.
Веднъж за нещо да съм на далавера от това че не съм мъж :wink:
Gluposti survivor :) , vinagi si e po-dobre da si maj :wink:

P.S. mai naistina oficialno jenite imat predimstvo za Québec pravitelstvoto pred majete. Taka da e, radvaite se momicheta! Niama strashno momcheta... shtom men me tarsiat tolkoz pati znachi sigurno i vass shte tarsiat...
Напълно съм съгласен с тва, винаги сме готови да разпориме квото ни попадне докато жените почват да мъдруват около 4 месеца: "Далавера ли ше е?", "Тоя дали ше е по-як от ОНЯ?", "Трябва да питам най-добрата си приятелка кво ше каже" и т.н. -:)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

AlexAA написа:ДА си дойдем на думата значи,
Аз винаги съм твърдял ( ама най-сериозно), че в Канада има дискриминация и то от страна на всякакви правителствени институции.
Най-дискриминираната група хора, в Канада, са бели мъже, които не са педераси, куци или луди, демек нормални.
За мен е ЧИСТА проява на расизъм да те питат, при подаване на молба за работа, какъв ти цвета на кожата. Все едно това има нещо общо с това колко знаеш.
Аз затова мразя всякакви правителствени бюрократи, професионални организации и шибани профсъюзи. Това не са нищо друго освен свърталища на некадърници.
НАздраве
П.С. Здрасти Симпли Явен. Nothing personal, OK.
Абе братчед, ти си много умен ( само не разбрах що не си написал кой и от каде си ).
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Gonzo#1 написа:Definiciata ot koga datira? struva mi se che izdisha malko, zabulena musulmanka ne e li minorite visible? a niakoi ot tiah sa dosta belichki, s neiziaven semitski morfos, i bez shala na glavata ne bi kazala che e minorite visible.
Тя държавата издиша ти си седнал да се притесняваш за дефиницията ...
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Да споделя за минорите визибл - та значи работах в Ирондел - организация, която е позната на повечето от вас. Най-добрата според Министерство на имиграцията. Та там имаше една французойка с бяла кожа и сини очи ( консейе ен амплуа) , сори за изказа, ама ме мързи да пиша на латиница и като й казах какво и къде кандидатствам тя ме пита "И пишеш ли, че си минорите визибл ?" Викам не, нали не съм? И тогава тя ми каза, че самата тя като кандидатства за нещо винаги си пише минорите визибл. И така съветваха всякакви имигранти - руснаци и т.н.
Освен това и в Университета учихме някакви нови постановки и визибилитето вече не е това, което е било. По-скоро терминът се разширява към минотите етник, както и минорите одибл.Има много логика - каква е разликата между нас и негрите - около 2 секунди - докато ни чуят как говорим френски, нали? Сега за 2 секунди няма да го правим на въпрос - след 2 секунди сме равни с арабите, негрите, китайците.Така че аз с кеф се възползвам от предоставената ми законова възможност. Пък който иска да се бори наравно с местните за държавни служби, аз казвам мерси на такваз любов. :D
todor73

Мнение от todor73 »

mama_kenga написа:Освен това и в Университета учихме някакви нови постановки и визибилитето вече не е това, което е било. По-скоро терминът се разширява към минотите етник, както и минорите одибл. :D
mnogo tochno kazano mama_kenga :wink: :D
survivor

Мнение от survivor »

Ох, за какво сме спорили. За правителството на Квебек няма значение дали си видимо или невидимо малцинство:

Le gouvernement du Québec souhaite offrir aux Québécoises et aux Québécois les mêmes chances d'obtenir un emploi dans la fonction publique. C'est pourquoi, il a mis sur pied des programmes et a adopté des mesures pour favoriser l'embauche des femmes, des membres de communautés culturelles, des autochtones, des anglophones et des personnes handicapées.

На никой няма да му се наложи да лъже че е ВИДИМО малцинство :D
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

todor73 написа:
mama_kenga написа:Освен това и в Университета учихме някакви нови постановки и визибилитето вече не е това, което е било. По-скоро терминът се разширява към минотите етник, както и минорите одибл. :D
mnogo tochno kazano mama_kenga :wink: :D
Извинявам се за изказа и за "точността" - исках само да споделя в най-общи линии тенденцията.
Много бях изморена снощи и то си личи по писанието, но и днес няма да е по-добре ситуацията, така че нищо няма да пиша, за да не се излагам. :D
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

survivor написа:Ох, за какво сме спорили. За правителството на Квебек няма значение дали си видимо или невидимо малцинство:

Le gouvernement du Québec souhaite offrir aux Québécoises et aux Québécois les mêmes chances d'obtenir un emploi dans la fonction publique. C'est pourquoi, il a mis sur pied des programmes et a adopté des mesures pour favoriser l'embauche des femmes, des membres de communautés culturelles, des autochtones, des anglophones et des personnes handicapées.

На никой няма да му се наложи да лъже че е ВИДИМО малцинство :D
Survi, ha dobarden! Napravo daje alilua. :)
Ognen_led
Обратна връзка:

Мнение от Ognen_led »

Marginal39 написа:
Ognen_led написа:
survivor написа: Това ознамача че при равни други условия (което обаче ми се струва малко разтегливо), вие ще имате предимство. БългарКите - двойно предимство - като жени и като представителки на етническа общност :D Това само за Квебек. За Канада ще имат предимство само като жени.
Веднъж за нещо да съм на далавера от това че не съм мъж :wink:
Gluposti survivor :) , vinagi si e po-dobre da si maj :wink:

P.S. mai naistina oficialno jenite imat predimstvo za Québec pravitelstvoto pred majete. Taka da e, radvaite se momicheta! Niama strashno momcheta... shtom men me tarsiat tolkoz pati znachi sigurno i vass shte tarsiat...
Напълно съм съгласен с тва, винаги сме готови да разпориме квото ни попадне докато жените почват да мъдруват около 4 месеца: "Далавера ли ше е?", "Тоя дали ше е по-як от ОНЯ?", "Трябва да питам най-добрата си приятелка кво ше каже" и т.н. -:)
Gluposti Margi :), mnogo jeni se namadruvat za okolo 4 chassa ot zapoznanstvoto :D! Stiga podhoda da e tochen ...i magiata vzaimna. :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Има нещо такова, ма се пак те мъдруват а не ние.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Stoyan_Chonev написа:8)
Стони! Ти пък що си с друг ник? :shock: Разногледа ставам понякога с тея втори, трети, пети никове. :lol:
Let it go...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ivet написа:
Стони! Ти пък що си с друг ник? :shock: Разногледа ставам понякога с тея втори, трети, пети никове. :lol:
щото е баннат несправедливо, ама не само с 1-во и 2-ро предупреждение като теб и Хъли, а за постоянно :roll:
survivor

Мнение от survivor »

Абе дали е справедливо и несправедливо е друг въпрос. Заля ни с глупостите си. Че и на лично съобщения праща :tk:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

krimon написа:
Ivet написа:
щото е баннат несправедливо, ама не само с 1-во и 2-ро предупреждение като теб и Хъли, а за постоянно :roll:
Как ше е за постоянно след като вчера беше писал еди каде си еди кво си ???
Заключено