VMware са наели 20 000 кв. метра от нея преди дори да е построена.

Супер некоректно е да сравняваш градът, който предлага скотски живот в апартамент, мръсен въздух и опасна среда с живот в еднофамилна къща с двор в предградие на един от най-добрите за живот градове в света.Kan_Tangra написа:Супер некоректно е да сравняваш 50 км от София с 50 км от Ванкувър.roumensp написа:Това звучи добре, ама проблема е, че повечето села в софийско не ги благоустрояват. И аз живея "на село" (50 km от даунтаун), ама улиците са по-добре асфалтирани от софийските, имаш магазини, ресторанти, училища, поликлиники наоколо и т.н. Леля ми живее на 25 км от София и зимата като замръзне улицата (стръмна) няма мърдане, поне половината улици все още не са асфалтирани, имат едно основно училище и 2-3 магазина и това е.SFBG82 написа:В село край София искам да построя къщата на моя живот. Хем е на равно, хем е до планина и язовир. Има и изворна вода. На 20 км е от София и се стига за 25 минути с кола. Приказка е. Градовете предлагат доста скотски живот. Мръсен въздух и опасна среда.
Поне иди в Банкя, от нашите знам, че доста са го пооправили последните години заради Тиквата.
Това са съвсем различни градове с различна цена на имотите.
Отделно, на 50 км нямаш такива лекари и болници в радиус от жилището 5км, каквито, например аз имам.
За ресторанти не съм сигурен, но ще си позволя да се усъмня и там.
Отделно, колкото и да са ви комфортни пътищата, прекарвате средно по 4 пъти повече време на тях сигурно.
Тия 50 км нали искат да ги минаваш по 2 или 4 пъти на ден. Същественото е, че леля ти е направила личен избор да живее на 25 км в къща за 10000. А повечето хора живеят на 5 км.
Докато във Ванкувър няма друг избор и ще трябва да се живее на 50 км, ако искаш да си купиш къща само за 2 милиона.
Какво му е некоректното ? Предположи че искам да се върна в БГ (хипотетично) и да живея спокойно в къща, "на село" ... предполага се, че имам достатъчно пари. Кажи ми къде да ида дето да е благоустроено, както е тук. Аз си мисля, че Банкя може и да покрива 30-40% от това тук, затова и му я споменах. Но на човека му било скъпо там, въпреки че в Белгия взимал 400 евра/ден бруто. Ти можеш ли да му помогнеш къде да живее "на село", където е и благоустроено, а не да гази калища и да му е по джоба ? В самата София и кварталите от типа на Люлин, Младост, Банишора, Лозенец и т.н. почти няма къщи както знаем, а той иска къща. Пита се къде (но да не е половин милион евро, защото не му е по джоба) ...Kan_Tangra написа:Супер некоректно е да сравняваш 50 км от София с 50 км от Ванкувър.
Отделно, на 50 км нямаш такива лекари и болници в радиус от жилището 5км, каквито, например аз имам.
Отделно, колкото и да са ви комфортни пътищата, прекарвате средно по 4 пъти повече време на тях сигурно.
Тия 50 км нали искат да ги минаваш по 2 или 4 пъти на ден. Същественото е, че леля ти е направила личен избор да живее на 25 км в къща за 10000. А повечето хора живеят на 5 км.
Докато във Ванкувър няма друг избор и ще трябва да се живее на 50 км, ако искаш да си купиш къща само за 2 милиона.
Само едно ми кажи - каква е тая мания/обсебеност по високите сгради, след като ти самия не искаш да живееш в такава ?SFBG82 написа:Тук над околовръстното при Камбаните и Бизнес парк София също ще има висока сграда.
roumensp написа:Само едно ми кажи - каква е тая мания/обсебеност по високите сгради, след като ти самия не искаш да живееш в такава ?SFBG82 написа:Тук над околовръстното при Камбаните и Бизнес парк София също ще има висока сграда.
Нещата не са точно така, но няма как с писане да ги предам. Ако живот и здраве се преместиш в Сф, ще разбереш. И разбира се, пак е строго индивидуално, и може и да не ти хареса.roumensp написа:Какво му е некоректното ? Предположи че искам да се върна в БГ (хипотетично) и да живея спокойно в къща, "на село" ... предполага се, че имам достатъчно пари. Кажи ми къде да ида дето да е благоустроено, както е тук. Аз си мисля, че Банкя може и да покрива 30-40% от това тук, затова и му я споменах. Но на човека му било скъпо там, въпреки че в Белгия взимал 400 евра/ден бруто. Ти можеш ли да му помогнеш къде да живее "на село", където е и благоустроено, а не да гази калища и да му е по джоба ? В самата София и кварталите от типа на Люлин, Младост, Банишора, Лозенец и т.н. почти няма къщи както знаем, а той иска къща. Пита се къде (но да не е половин милион евро, защото не му е по джоба) ...Kan_Tangra написа:Супер некоректно е да сравняваш 50 км от София с 50 км от Ванкувър.
ПП
Как разбра колко прекарваме по пътищата ? Аз например имам 2 пъти по 30 минути, защото не работя в даунтаун и не пътувам в пикови часове, а жена ми има 20 минути на ден, защото работи на 7-8 км. Ако ми трябва болница - на 10 минути е, до лекар и зъболекар е няколко минути, хай-скул - м/у 5 и 10 минути, до ресторанти и магазини може дори и пеша и т.н. До даунтаун трябва да ходя единствено за "културни мероприятия" от типа на концерти или театър.
Айде бе, сериозно? Минавал ли си скоро по магистралата и особено в един доста дълъг участък покрай Стара Загора, където при дори скорост от 100 км/ч автомобила подскача като пукаща се царевица в машина за пуканки? Щото аз минах това лято и ми се изправи косата. 3 часа от София до Бургас, при това "без да се напъваш" (тук за риск за живота изобщо не говорим) е поредния ти бисер, който трябва да сложим в темата за вицовете.Kan_Tangra написа:Забележи, че София Бургас е 3 часа без да се напъваш.
Сериозно!MrGeek написа:Айде бе, сериозно? Минавал ли си скоро по магистралата и особено в един доста дълъг участък покрай Стара Загора, където при дори скорост от 100 км/ч автомобила подскача като пукаща се царевица в машина за пуканки? Щото аз минах това лято и ми се изправи косата. 3 часа от София до Бургас, при това "без да се напъваш" (тук за риск за живота изобщо не говорим) е поредния ти бисер, който трябва да сложим в темата за вицовете.Kan_Tangra написа:Забележи, че София Бургас е 3 часа без да се напъваш.![]()
Това е целият проект - Garitage Park Sofia:Kan_Tangra написа:Бизнес сградите са 5, не 1. И множество малки жилищни.
Последно като бях гледал комплексът ще е около 5 пъти по-голям от Бизнес парка. Но не съм сигурен дали само бизнес частта, или с включени жилищните сгради.
Иначе VMware официално е сключил договор и се мести там, след около година. Таргетът е, от 500 човека да се увеличи на 1500.
Дори с неравностите си е 3 часа и нещо макс. Скоро ще е преасвалтиран напълно този участък.MrGeek написа:Айде бе, сериозно? Минавал ли си скоро по магистралата и особено в един доста дълъг участък покрай Стара Загора, където при дори скорост от 100 км/ч автомобила подскача като пукаща се царевица в машина за пуканки? Щото аз минах това лято и ми се изправи косата. 3 часа от София до Бургас, при това "без да се напъваш" (тук за риск за живота изобщо не говорим) е поредния ти бисер, който трябва да сложим в темата за вицовете.Kan_Tangra написа:Забележи, че София Бургас е 3 часа без да се напъваш.![]()
Този участък, вероятно да, но със сигурност до тогава друг участък ще е готов за кърпене.SFBG82 написа:Скоро ще е преасвалтиран напълно този участък.
Нашта италианска строителна мафия е по-напреднала от вашата тиквенска мафияKan_Tangra написа:Едва ли някога ще могат да стигнат Монреалските, по калпавост, а и по затваряния за ремонти.![]()
Почти непрекъснато половината входове и изходи на монреал са затворени и отсечка 20км я пътуваш 60км, след като си обиколил половината град.