Разбира се, че няма срамна работа, говорехме за заплащането.SFBG82 написа:Не ме е срам от това, което работя.Ivan1007 написа:А, ти си в обслужващия сектор на ЕК, също като почистването.SFBG82 написа:Аз съм IT специалист.jet написа:От евро депутат на депутат - това си е понижение в длъжност, ама има повече лапачка и по-малко конкуренция.
Всъщност в ЕК депутати дори няма.
За това никъде не плащат много.![]()
Сега опитай да се сетиш, що Телъс са аутсорсвали в България и какво е съотношението на заплатите дето плащат в България, спрямо тези в Канада?
Жокер - черните български очи не са причината.
Срамна работа за мен няма.
Колко до аутсорсинга е ясно, но е ясна и тендецнията. От някъде трябва да се започне.
В България данъкът е плосък и е дамо 15%. В Белгия достига 45% за служителя и към още 20% над тях за работодателя. Така, че дори еднакви нетни пари да се дават в София и Брюксел, пак фримата ще е на далавера да работи в България вместо в Белгия. Затова България се обсипва с инвестиции...
В България като сложиш здравни и социални осигуровки, ДДС и данъкът ... оставям те ти да намериш колко става.
Корпоративният данък е 13% в Канада.
Тенденцията е, че оутсорсинг ще има само докато цената на труда е драстично по-ниска в България.