За пестенето на пари в България
За пестенето на пари в България
Провокира ме ясно е коя тема за това същото на в Канада
Та въпроса е и към тези дето вече са там да споделят колко са пестели тук Надявам се не съм сбъркала демата "пестя" понеже като се замисля май никога не съм я използвала
Та въпроса е и към тези дето вече са там да споделят колко са пестели тук Надявам се не съм сбъркала демата "пестя" понеже като се замисля май никога не съм я използвала
Съгласен съм с drifter! Трябва първата точка да е "под 0". Всеки месец дълговете се увеличават. Ние, например, продадохме имот за да си покрием дълговете натрупани през последните години и да си финансираме имигрирането. Като свършат - незнам! 

За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
- yaiuat
- Обратна връзка:
Taka e. Аз покрай тая емиграция направо фалирах. Ясно е че 90% от народа в бг не пести почти нищо. За мен в България няма пазарна икономика а нещо като модерен феодализъм- с крепостни селяни неможещи да мръднат от границите на колхоза поради нулевите си фин възможности. И заради това косвено са принудени да слугуват на Феодала за една паница боб. :noz:drifter написа:Ърябваше да има още една графа (примерно 'не ми стига заплатата'). Ние например не пестим, а харчим допълнително пари от по-раншни спестявания
Взе ми думите от устата...bateto написа:Те тук ,ако знаеш крепостните селяни как мардат.Не мардат щото са си научили урока -колкото по вече мардаш по вече ти влиза.

"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Nai-golemia paradox, koito sum sreshtal tuka. Imahme vav firmata edna sekretarka, ot frankofonkite, no rodena v Orleans /kvartal na Ottawa, v Ontario e, no predimno frankofonski/. Ta momicheto beshe na 25 godini i nikoga v jivota si ne beshe hodilo do Montreal, koito e realno na 160 km ot rodnoto i miasto.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
molia, molia pridqrjaite se kqm temata
ako govorim za bai stamat
ot bg, ima go iz net prostranstvoto
ne mi se tqrsi sega kqde e, dolu gore e sqstoto...
kanadec zavqrshil universitet tuk,
ne samo e chuval za evropa, ami nai-veroiatno e hodil tam niakolko pqti, neznam moje bi stoto niama nujda ot viza
, za razlika ot povecheto bg vishisti
, koito osven s emigracia po-drug nachin ne mogat da vidiat amerika, makar che sa chuvali i znaiat mnogo poveche ot redovia bai tom
za chudoto amerika
. toi gospod si znae rabotata
, pa makar bil toi i bqlgarin, kakto vikahme edno vreme 

ako govorim za bai stamat

kanadec zavqrshil universitet tuk,

Айде стига глупости бе... Не били ходили до Мтл даже. Има ги, но не защото нямат пари да отидат до там. А толкова хора има, които пътуват до Европа, до Австралия, до Южна Америка да не говорим. И не са от богаташите, просто работят (не твърде високо) квалифицирани работи (имам предвид секретарки, канцеларски плъхове и др. такива не от висшия ешелон). А колко българи могат да отидат през отпуската от България до САЩ или Мексико на екскурзия? Аз до Китен не можех да отида последните години...
Извинявам се за отклонението от темата, но днес четох съседната, сега гледам мненията тук и не се сдържах...
Извинявам се за отклонението от темата, но днес четох съседната, сега гледам мненията тук и не се сдържах...

Zavislivi sa, moje bi, no pone, ne napuskat RODINATA SI da tqrsiat po-dobqr jivot na mainata si, kato nasmaria29 написа:Взе ми думите от устата...bateto написа:Те тук ,ако знаеш крепостните селяни как мардат.Не мардат щото са си научили урока -колкото по вече мардаш по вече ти влиза.Дали ще повярват от Б-я или не, но пове4ето от тукашните (над 60%) не са ходили по-дале4е от Торонто... Америка и Европа са ме4та за тях, която не мислят 4е може да бъде осъществена някога... Затова и са толкова зависливи... Пък вие може да си говорите каквото искате за канадските "големи пари"...

Toшко, ами аз ти говоря именно за студенти и то работещиtodor73 написа:...kanadec zavqrshil universitet tuk,ne samo e chuval za evropa, ami nai-veroiatno e hodil tam niakolko pqti, neznam moje bi stoto niama nujda ot viza
, za razlika ot povecheto bg vishisti
...

Естествено познавам и кебекари, които са обиколили света (даже и в София са били) но те са собственици на добре работещи фирми...
Последно промяна от maria29 на Нед Яну 23, 2005 1:51 am, променено общо 1 път.
Ами не им стиска, Тошко. То и кураж се иска за това. Мислиш ли 4е не си ме4таят да живеят в USA или Европа... Можеш даже да ги питаш...todor73 написа:[Zavislivi sa, moje bi, no pone, ne napuskat RODINATA SI da tqrsiat po-dobqr jivot na mainata si, kato nas

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Maria29, какви са тези смешни изказвания
Може да искат да живеят в европа, но е само като искане, а не е плод на необходимост!!!
Ти изкара, че в БГ се живее по-добре и по-лесно от Канада!!!
Знаеш ли, че повечето хора тук работят за по 300 лева, в това число преподаватели в ВУЗ например (каквато е майка ми и не си го измислям), а знаеш ли, че парното е само около 70-80 лева!!!
Смешки разправяте, а който е бил баровец тук и са му бачкали феодалите и се е прее**л да емигрира си е негов проблем

Може да искат да живеят в европа, но е само като искане, а не е плод на необходимост!!!
Ти изкара, че в БГ се живее по-добре и по-лесно от Канада!!!
Знаеш ли, че повечето хора тук работят за по 300 лева, в това число преподаватели в ВУЗ например (каквато е майка ми и не си го измислям), а знаеш ли, че парното е само около 70-80 лева!!!
Смешки разправяте, а който е бил баровец тук и са му бачкали феодалите и се е прее**л да емигрира си е негов проблем