Trudov staz!!!??

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Jack11

Trudov staz!!!??

Мнение от Jack11 »

Zdraveite na vsichki ot foruma.S moqta sapruga iskame da kandidatstvame no imame problem che tq nqma dokazatelstvo za trudoviq staz .Prosto ne znam kak moga da se spravq s tazi prechka,inache az sam vodestiq kandidat i s frenskiq sme ok no ne znam kakvo da pravq!! :( Ste vi bada mnogo blagodaren ako spodeliyte Vash opit ili mnenie!!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, Jack11,
Това не е никаква пречка, след като ти си водещия кандидат. Липсата на стаж на съпругата ти просто няма да ти донесе никакви точки, като става въпрос за максимум 2 точки. Ако не са ви жизнено важни тези 2 точки, няма никакъв проблем.
Виж за основния кандидат, липсата на стаж от поне 6 месеца означава директно елиминиране. Посочено е в т.3 на Анекс 1 и в т.2 на Анекс 2 от Правилника им за определяне на точките за селекция.
С него можеш да се запознаеш подробно от ТУК.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
miteto
Модератор

Re: Trudov staz!!!??

Мнение от miteto »

Jack11 написа:Zdraveite na vsichki ot foruma.S moqta sapruga iskame da kandidatstvame no imame problem che tq nqma dokazatelstvo za trudoviq staz .Prosto ne znam kak moga da se spravq s tazi prechka,inache az sam vodestiq kandidat i s frenskiq sme ok no ne znam kakvo da pravq!! :( Ste vi bada mnogo blagodaren ako spodeliyte Vash opit ili mnenie!!
Ако тя е в добри отношения със старата си фирма, може да ги помоли да и направят препоръка (която ще преведете после) - и после зависи от интервюиращия - може и да го приеме, а може и да не иска без трудова книжка. Ако се напънете малко можете да измислите някаква история защо няма никакви документи или пък направо си кажете истината (те интервюиращите мисля са наясно с реалността в България).
Аватар
Фъстъчка

Мнение от Фъстъчка »

По повод трудовия стаж имам въпрос:ако някой е в течение, моля да ми каже. Ще го черпя една :beer: :wink:
Значи, при подаване на документите искат копие от трудовата книжка. А аз понастоящем съм самоосигуряваща се персона, сиреч, сама съм си работодател, на договор за управление, което НЕ се вписва в трудовата книжка.
Какво да им предоставя, за да видят,че продължавам да работя, че си имам бизнес? Имам осигурителна книжка, но тя ще бъде заверена от НОИ едва следващата година през август....
Пояснявам: аз съм главния кандидат, така да се каже 8)
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

След като си на договор за управление, предполагам, че собственика на предприятието е различен от теб? Ако случаят е такъв, добре е да представиш самият договор за управление, както и една служебна бележка от собственика, че работиш и понастоящем като еди-какъв си по силата на еди-кой си договор
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Zdravei
Imash dva varianta:
1. Ostaviash polojenieto takova, kakvoto e. No tova shte dovede do slednoto: mnogo losho govori za jena ti, ako niama trudov staj. Mnogo se darji na trudovia staj. No pyk syshto ne e nevazmojno da se uspee, ako vodeshtia kandidat e s dobri danni i se predstavi dobre na intervuto.
2. Samo s preporaki edva li shte stane, dori i da se obiasniava, zashto horata niamat trudovi knijki i ne sa bili osigureni. Zatova moje da se napravi falshiva trudova knijka. Ne mislia, che tova nosi golemi riskove, no pyk triabva da se darjish mnogo uvereno na intervuto.
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

за фъстъчка...
на мен ми поискаха да си изпратя нотариално заверено преведено копие на трудовата книжка, или ако се самоосигурявам някакъв документ от НОИ. /за документа от НОИ не знам нищо повече, защото аз имам трудова книжка/
също така бях изпратила и извле4ение от фирмата към която работя за трудовият ми стаж и за вида на договора който имам с тази фирма.
но това не свърши достатъчна работа след като след после с писмо ми изискаха някои от по-горните документи.

успех!!!
Заключено