Транспортиране на кола и багаж от Ванкувър до Варна
- Мечтателят
Транспортиране на кола и багаж от Ванкувър до Варна
Здравейте,
Бихме искали да си транспортираме колата и малко багаж от Ванкувър до Варна.
Очаква се да има и още някое и друго семейство, с което бихме могли да се комбинираме и да си поделим разноските.
Има ли някой, който може да предостави актуална информация/ компания/ човек, с който да се свържем?
Поздрави,
Драган
Бихме искали да си транспортираме колата и малко багаж от Ванкувър до Варна.
Очаква се да има и още някое и друго семейство, с което бихме могли да се комбинираме и да си поделим разноските.
Има ли някой, който може да предостави актуална информация/ компания/ човек, с който да се свържем?
Поздрави,
Драган
Re: Транспортиране на кола и багаж от Ванкувър до Варна
Драго как е Таня.Слуша ли те. 

По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
- Kan_Tangra
Хмм, абе аз ще си купувам кола. Може да ми внесете една от Ванкувър. Тъкмо ще стане за цял контейнер.
Ако я купите на ваше име и минат 6 месеца, може безмитно да се внесе
Но се очертава като голяма разправия, де.

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
Тангра, взе ли си кола вече ? Аз се замислям да карам моята Тесла 3 до БГ та може да се комбинираме ?Kan_Tangra написа: ↑Чет Фев 11, 2021 5:42 am Хмм, абе аз ще си купувам кола. Може да ми внесете една от Ванкувър. Тъкмо ще стане за цял контейнер.
- Kan_Tangra
Не, още не съм.
От Ванкувър ли ще я товариш?
И смяташ да останеш 6 месеца в България, за да важи безмитния внос?
От Ванкувър ли ще я товариш?
И смяташ да останеш 6 месеца в България, за да важи безмитния внос?
pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
Има ли развитие? Моята кола с багажа тъкмо пристигна във Варна и ако имате съвети от опит бих искала да ги чуя! 
какво точно питаш не се разбира.колата и багажа са ти на порт варна.ок.какво искаш да направиш от там нататък.дай малко подробности.
аз съм карал контейнер до българия с кола и багаж до порт варна имам опит ама от кой съвет точно се нуждаеш.
- Optimist Creed
Какво по точно е това правило за поне 6 месеца за да не платим мито за внесената от Канада в БГ кола?
Да сме притежавали колата повече от 6 месеца в Канада ?
Или да я внесем наскоро купена от Канада , но да стоим поне 6 месеца в БГ след внасянето и?
Или да я внесем наскоро купена от Канада , но да стоим поне 6 месеца в БГ след внасянето и?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
- Optimist Creed
Благодаря за отговорите. Ако някой друг иска да се комбинира с мен за изпращане на кола до БГ да ми пише на лични .
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
- Мечтателят
Ей ти жив ли си бре човек.Да си жив и здрав. 

- Мечтателят
- Мечтателят
Трябва да сме притежавали колата в Канада поне от 6 месеца, за да можем да я внесем безмитно в България и не можем да я продаваме 1 година.Optimist Creed написа: ↑Пон Авг 16, 2021 12:17 pm Какво по точно е това правило за поне 6 месеца за да не платим мито за внесената от Канада в БГ кола?
как в българия,не следиш ли форума.от близо 5 години съм в тук в канада на тръстиката.въртя геврека по цялата америка и събирам кинти да има за на дърти години.
след 2 год ще съм млад пенционер с дребна канацка пенция и си бия камшика тоя път за винаги щото вече напреднах и с възраста и няма време да се правя на мъж по вече в тоя хладилник който волю или не волю обитавам.
ти къде си сега,как я караш.
след 2 год ще съм млад пенционер с дребна канацка пенция и си бия камшика тоя път за винаги щото вече напреднах и с възраста и няма време да се правя на мъж по вече в тоя хладилник който волю или не волю обитавам.
ти къде си сега,как я караш.
поне аз като внасях 2009 год края беше така.за да те освободят от мито и ддс които бяха 30% от стойноста на автомобила трябваше да докажеш ,че си трайно пребиваващ в канада което се счита 6 месеца и един ден да си живял там и колата да е закупена от там и да е била твоя собственост същия срок от 6 м. и 1 ден.Мечтателят написа: ↑Пон Яну 24, 2022 9:28 pmТрябва да сме притежавали колата в Канада поне от 6 месеца, за да можем да я внесем безмитно в България и не можем да я продаваме 1 година.Optimist Creed написа: ↑Пон Авг 16, 2021 12:17 pm Какво по точно е това правило за поне 6 месеца за да не платим мито за внесената от Канада в БГ кола?
тогава така беше като правиш вноса подаваш декларация до директора на регионалната митница по местоживеене с горните мотиви.
от талона на регистрация се вижда ,че колата ти е твоя собственост от преди най малко 6 месеца.на мен ми искаха и доказателств ,че съм пребивавал в канада трайно по вече от тия шест месеца.дадох им стейтмъни от банкови сметки и разни билове за платени сметки.даже и не ги погледнаха и заминаха в коша.
тогава поне имаше действащо правило или закон ,че ако продадеш собственоста си преди да е изтекла 1 год. от вноса трябва да платиш ито и ддс защото се счита ,че си внесъл колата с търговска цел
много нелогична и просташка история.аз моята я продадох доста след 1та година и не знам какво би се случило ако я бях продал преди това.
но сега чета и издирвам инфо и намирам следното ,че обстоятелствата по вноса са същите ,но трябва да докажеш или по скоро да декларираш и аз не мога да вникна точно какво ,че автомобила е твоя собственост и го внасяш за лични нужди ,а не с търговска цел и трябва да няма продажба по малко от 6 месеца след вноса защото вече това се счита за търговия и ще ти бъдат начислени такси.
обаче никъде при регистрацията му в българия няма нищо опоменато и регистрирано за да бъде под някакви рестрикции автомобила при по ранна промяна на собственоста освен в регистрите на митнцата.
и според мен няма пречка да го продадеш и на седващия ден след регистрацията му ,но не знам как митницата би разбрала и реагирала защото нямат комуникация с регулаторните органи относно собственоста.
не знам как може да разберат освен някой ако не те изпее.ама това са само предположения и догадки.
не съм се задълбочавал в това да търся източника на инфо щото ако си закарам кола от тук в българия няма да е с цел продажба ,а да си я карам и това много не ме вълнува.
ако няко има актуален опит към настоящия момент нека да разкаже.