Бих искал да помоля за съвет относно най-добрия път към Канада в моя случай
Аз съм на 24 години. Скоро се дипломирах – BA in Advertising (United Kingdom) и MA in Marketing and Communications of the Future (Spain). В момента съм във България докато намеря най-подходящия начин за легална имиграция, за постоянно, в Канада (докато работя по специалността си в голяма немска компания). Имам (скромните) малко над 2 години професионален опит в B2B и B2C маркетинг сектора. За съжаление, нямам достатъчно точки за Express Entry. За това упорито кандидатствам в различни Канадски компании но, с оглед на COVID-19 ситуацията и все още началния кариерен етап, в който се намирам, за сега нямам успех. За това обмислям записването на втора магистратура в колеж в Торонто. Това ми дава право на 20 часа работа на седмица, както и на кандидатстване за PGWP след завършване на курса.
*От към езици – перфектен английски/немски, добър испански
Въпросите ми за сега са следните:
- Може би някой от Вас също е във сферата на маркетинга. Бих се радвал да споделите опит и всякакви съвети, които биха ми помогнали да се реализирам в тази сфера в Канада.
- Насочил съм се към Торонто – а за колеж, за сега съм набелязал Centennial College. Случайно някой от Вас да има наблюдения върху тази институция?
- След завършване на колеж и придобиването на работен стаж в Канада (макар и на половин работно време) и последвало получаване на PGWP, шансовете за получаване на спонсорирана от работодател работна VISA неимоверно се увеличават, нали?
Благодаря Ви предварително за отделеното време