И какво точно да видим от тази графика? Че за 20 години България едва е успяла да изпревари Македония и Сърбия по нетна заплата?
Още духате прахта на Румъния, а за Хърватия и дума да не става. И ще ми разправяш, че след няколко години сте щяли да отвеете Канада
Aма той трола друго не знае. Той си знае само Балканите. Всичките му сравнения са само спрямо Балканите.
Разбира се че ще се сравнява само с този регион защото иначе ще се види голата истина че БГ е далеч по назад от развитите страни на запад.
горкото небостъргарче, вече съвсем се пообърка: до вчера слушахме как сме отвяли Румъния и аха да задминем и Канада, а днес ни пуска графики показващи точно обратното. Сигурно защото не построиха пустия му завод за коли ....
Тия дето сме ги "отвяли" не са в Европейския съюз. С други думи може да предположм че благоприятната причина за тоя възход е членството. А на всичко отгоре мнооого българи са против Европейския съюз (в болшинството си русофили)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
И аз съм против.
Отнема ми се по този начин удоволствието да ги видя същите тия глупаци, как се гърчат, когато не само няма да ни се дава, а ще ни се взема.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
pumpy написа: ↑Сря Яну 22, 2020 9:28 am
Уау...през декември 1999 бях за един ден в Белград, като част от медения ни месец.
От къв зор си завел жена си на меден месец в Белград след бомбардировките? Ивицата Газа далече ли ти беше или си намерил некъв дийъл на който не си могъл да откажеш? ..
Те бомбите нека си падат... Важното е да спестим некой шекел
pumpy написа: ↑Сря Яну 22, 2020 9:28 am
Уау...през декември 1999 бях за един ден в Белград, като част от медения ни месец.
От къв зор си завел жена си на меден месец в Белград след бомбардировките? Ивицата Газа далече ли ти беше или си намерил некъв дийъл на който не си могъл да откажеш? ..
Те бомбите нека си падат... Важното е да спестим некой шекел
тра-ла-ла-ла. Имахме едномесечни пасове за европейските железници и влака минаваше и оттам:
Белград, Милано, Венеция, Париж, Брюксел, Амстердам, Виена, Будапеща, Букурещ, София
Ти гледай парите не процентите. Храна и наем се плащат с пари не с %.
Още през 2008 в Хърватия хората са вземали повече от колкото вие вземате днес. Не разбирам с какъв акъл пускаш тази информация.
Скоро влизаме и в еврозоната и ръста ще се удвои. Когато твоята икономика нараства с 1/3 спрямо околните, където местната икономика се срива с по 10% на 10 години, значи определено вървим в правилната посока. Тепърва ще смачкаме и останалите уж пред нас румънци и гърци. Времето работи за България.
България има double-digit growth на икономиката!!!
На малкия пръст не може да стъпите на Хърватия. България се тресе от скандал след скандал. Нямате вода, чист въздух, свобода на слово, напълнихте държавата с боклуци от цял свят. Скоро може и правителство да нямате. Икономиката, бизнеса и инвеститорите не харесват политическа и финансова неестабилност към която върви Бг с пълна сила.
Vedren написа: ↑Сря Фев 05, 2020 12:15 am
На малкия пръст не може да стъпите на Хърватия.
Затова ли сме стопили разликата в БВП-то с 40% за 10 години, което топене на разликата с 4% на годишна база?
Ясно е, че сме тръгнали от дъното заради комунизма, но сега сме най-бързоразвиващата се европейска икономика, на първо място, далеч пред втората такава.
Не е за радване ако си взимал 500 лв преди 10 години а днес взимаш 600 лв. а през това време е можело да продадеш труда си за 4000 долара. Ако разбираше от икономика щеше да знаеш че нямаш никаква гаранция че растежа ще продължи с 4 % на година докато достигнеш тези 4000 долара.
Не забравяй че и тези с 4000 долара също имат растеж.
А разходите за живот в БГ са като в Канада. Жилищата вече са скъпи, храната е скъпа. Колите и бензина са още по скъпи. За ваканции в чужбина е безмислено да говоря защото до никъде няма да стигнеш с 600 лв.