Kan_Tangra написа:Ivan1007 написа:Kan_Tangra написа:Vedren написа:Казвах ви аз и преди че приказките на Танграта за Канада са само за на маса в БГ ресторант за хора които никога не са били в Канада.
Тангра каква по ясна конкретика искаш от това което ти е написъл Мр Гиик че с 120 долара на месец имаш безлимитен интернет в къщи, мобилен тел. с интернет, и ТВ **.
И всичко това се плаща с един ден работа ако печелиш по 15 долара на час което е почти мин. ставка.
Кажи сега ако в БГ мин. работна заплата е 600 лв на месец ( може и да е по ниска ама да кажем че е толкова ) / 22 работни дни = 27 .27 лева на ден. С тези 27 лева дали може да платиш и имаш безлимитен интернет в къщи, мобилен тел. с интернет ( ГСМ апарата е също в тази цена а не купуван отделно ) и ТВ с 50 канала. Май няма да стане с 27 лева или един работен ден доход.
Внимавай какво ще напишеш защото след това ще ти дам пример и факти с цени за всеки един от тези 3 медиини продукта.
Да внимавам какво ще напиша!?
Пич, аз взимам по 30 минимални на месец! Т.е., една я правя за ден!
А ти по колко взимаш!?!?!?
Смешко!

Тангра,
Да ти направя математиката,че ти си зле. 30х560=16800
Толкова, не плащат и в Канада и в САЩ, а ти и такива като теб имате работа, щото сте няколко пъти по-евтини.
Взимаш ги, ама за половин година.
Средната заплата в ИТ сектора в България е 3500 лева бруто на месец. Още ти пазя личното дето се беше изхвърлил за малко повече от тази сума на месец.
Ти пак си лъжи, ама с мярка.
Яж си "биологични " турски и полски домати, пий вкисната бира и китайска цаца за 5 лева и бъди щастлив без да се излагаш с хвалипръцковщини
Заплатата ми я вдигат всяка година. Т.е. 3 пъти от тогава. Отделно на година имам 200 акции, бонуси, които са по 200усд-та, по 1.75 е курса напоследък.
Отделно имам и перформънс бонус 2 пъти годишно, който отива към 10к.
Отделно и 8к наеми в софия и бургас.
Айде събирай! Само от рестрейн и еспп бонуса имам 1/3 от това, което казах. От наеми още 1/3. Другата 1/3 е повишената ми 3 пъти заплата + 10те к перформънс бонус.
А "средната" за ИТ в страната си я "сложи" някъде!
Размишлявай, смятай и като измислиш нещо обади се пак!

Сложи си я ти средната за ИТ някъде, щото я взимаш.
Тук толкова плащат да обръщаш бъргъри в Макдоналдс.
Та викаш от 16 000 дето ги взимаш половината били от наеми, не от заплатата.
Тия дето ги взимаш от наеми (дали са 8000 или 800 е друг въпрос и дали ги взимаш ти или родата от Канада е също друг въпрос) отиват за плащане на ипотеката, данъци и амортизации.
Та остават евентуално 8000 лева заплата. Ако ти сложим 50% фира, това са 4000 лева, което звучи горе-долу правдоподобно и след някакво увеличение близко до това, което ми писа преди време на лични (с 50 % фира, ама може и да е повече,щото си въздух под налягане)
Да ти обясня що ти слагам 50% фира.
Такива като теб взимат околоо CAD68 000 на година в Албърта или 5600 на месец. Това в левове са 7300.
Нема сметка да оутсорсват, ако плащат повече от половината. Горе-долу толкова е и средната за ИТ в София - половината на 7300.
Та, може да приема, че благодарение на канадския ти опит и образование ти плащат, колкото на суинг-мениджър в Макдоналдс - работа и заплата за ученици и студенти в Албърта