Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у нас

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12442
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у нас

Мнение от Ivan1007 »

Можеше всеки да си е тъп „по своему“, другари
„Към идеологията стана модно да се отнасят насмешливо“. Тази фраза

изкарвала от ботушите самия Сталин

Така поне разказва руският писател-изследовател и гениален интерпретатор на историческите мигове Едуард Радзински, след дълги години ровене в архивите на Кремъл. Той между другото разказва също, че Вълко Червенков занесъл за 70 годишната на Сталин „фантастичен“ поздравителен адрес…подписан от целия български народ. Тогава и Варна е наречена Сталин.

Един друг много известен днес в родината си руснак, прочутият журналист Александър Невзоров говори в сряда в ежеседмичния си коментар в ефира на Радио „Ехото на Москва“ и Nevzorov.tv за идеологията на днешна Русия,

путинската идеология

Само да ви предупредя, той е до болка откровен и дори циничен с явленията там. Преведох малко за вас, както можах, но ви уверявам, съвсем коректно:
„В Руската федерация сега болезнено и силно липсва идеология. Какво е идеологията? Това е способ да направиш милионите тъпи хора свои единомишленици, свързвайки ги в някаква единна, магистрална тъпост. Днес това е много трудно. Всеки желае да бъде тъп по своему”, констатира Невзоров. Винаги са ме възхищавали уменията му да назовава нещата с най-точните им имена.
Гледам по телевизията уникалния продукт на соц-културата Таско Ерменков, дето организираше като независим експерт едни протести преди няколко години. Вероятно неговата физиономия ме навява на такива мисли, не знам защо. Просто някакви

неуловими асоциации

Благодарение на Таско се връщам в мислите си направо при ЗКПП-то, в Димитровската стая.
И се сещам за едни отдавна отминали неща, които все не отминават. Особено при някои.
Задавали ли сте си въпроса каква точно е ролята на идеологическите щампи в живота ви? А там те са отишли направо от подсъзнанието ви, където са запечатани с огнени букви. Особено, ако не сте тийнейджър и сте хванали поне малко от епохата на соца. И ако сте склонни да приемете за чиста монета днешната им интерпретация от тролове, гномове и други

интернет гадини от съветски тип

Например, да вярвате силно и страстно, че Мадуро е борец за свобода и народен герой, НАТО ни пръска с отрови от самолети, за да ни изтреби, вероятно ни мисли за съветски мутатнти на колорадските бръмбари и т.н. А също, че собственикът и основател на Фейсбук Марк Зукърбърг трябва да избира дали да нахрани жена си или да й купи обувки, както ни уверяваше руската държавна телевизия, намерила отнякъде снимка как двамата закусват на улицата, а тя е по чорапи. Но не бяха разбрали кои са тези на снимката и я използваха за доказателство как Америка лети в пропастта с тази драма пред младите- обувки или храна.
Или вярвате, че

кренвиршите от рога и копита

през соца били супер екологични, не като сегашните боклуци. Да не говорим как страната ни процъфтявала, а „Кремиковци“ и КЦМ-тата прочиствали въздуха. Нищо, че цели ята птици падаха като камъни, като прелетят покрай комините им. Камъните падат, падат от небето… откъде мислите, че дойде този мотив, огрял зората на чалгата.
Магазините през соца били претъпкани, показват ни даже снимки, в които има цели 6-7 вида вида колбаси и нито един човек. Много ясно защо, Държавна сигурност е била заградила специалния магазин, натъпкан със хамбургски салами и суджуци, виждани основно в Държавния съвет, за да не отнесе тълпата снимачния екип.
Абе, папуняци, мислите ли, че не помним как от невръстни сме стоели на километрични опашки за кисело мляко, олио, свински уши, леща, боза, тоалетна хартия и какво ли още не. Не, за всичките едновременно, да не си помисли младото поколение „Юруш на маслините“. За всяко нещо се чакаше отделно.
Вие, другари, за идиоти ли ни имате.

Или вие сте идиоти?

Любимото ми е: „Ходехме на море по 1 месец.“ Ходехме вярно и живот си живеехме, защото бяхме млади, ама ни прибираха редовно в едни автобуси, на които пишеше „Комсомолски екипаж“ и ни стоварваха в районното в Созопол, за да ни изтръскат от „хеви метъл значките“. И това беше направо дружна песен, на сърце ти да олекне. Добре, че не хванаха приятеля му Бушона и две дузини източногерманци, докато ревяха на плажа:

„Живков-швайн“, „Хонекер-швайн“

Щяха да им удължат драстично морето, ама на кариерите.
Което ми напомня, че малко по рано, докато някои са ходели на море на Слънчев бряг, на други са им разбивали с кирки главите в лагера „Слънчев бряг“, ако схващате леката разлика. Тя е направо несъществена, ако питате соц-имбецилите.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от Pyrelight »

:y: :lol:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11751
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от optics »

Хахаха, спомних си:
"Черноморское отделение Арбатовской конторы по заготовке рогов и копыт"
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
jet
Мнения: 1148
Регистриран на: Съб Окт 22, 2005 12:56 pm
Местоположение: Toronto

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от jet »

И дисциплината отиде на кино.
Мъж се опита да съживи мумията на Ленин със зехтин:
https://www.plovdiv24.bg/news/856205.html"
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от Pyrelight »

jet написа: Мъж се опита да съживи мумията на Ленин със зехтин:
Ozo? :^)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12442
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от Ivan1007 »

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу империализма
„С нас Москва е в мир и бой, партия велика води, нашият победен строй“

В авторитарните страни обичайната логика на изборите не работи. Гласуват за началството, защото е положено да гласуват за началството“, каза руският опозиционер Алексей Навални тази седмица.
И в поставторитарните страни е така, особено при партиите с комунистическо минало, които искат и такова бъдеще.
У нас царската приказка за чипа сякаш има съвсем реални измерения. Ще кажеш, че наистина са им слагали нещо в главите навремето. Някакъв чип от компютър „Правец“ ли, тенекиени петолъчки ли, това не знам…
Вървя си онзи ден

по жълтите павета

Гледам, че точно пред Бившия партиен дом се вихри шумен протест от двадесетина души, развели трибагреници. Български на този етап. Искат оставката на правителството, което по принцип не е лошо. Ала един мъж крещи с джихадистки екстаз по мегафона защо я искат, което ме оставя с увиснало чене. Не искат оставка заради „Апартаментгейт“, мераците да се строи АЕЦ „Белене“ или заради безпримерното „цивилизоване“ на последния див плаж например, а защото властниците били

слуги на американския империализъм

Много сериозна "причина", ако имаш ръждясал съветски чип в главата си.

Ако ръководството на цяла една партия го има, то е съвсем естествено да се бори с американския империализъм, за да тържествува руския, как иначе. Но тук трябва да уточним, че те викат империализъм само на действията на янките, всяка руска агресия е освобождение и борба в името на поробения от враговете на Путин съответен народ. Като виден представител и изразител на копнежите народни е Николас Мадуро, да кажем. Във венецуелския случай.
Хрумва ми колко отива на днешните комунистически водачи онзи прочут лозунг, който беше опънат навремето в соц. птицекомбинат-гигант:
„Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу империализма.“

Сякаш още тогава са знаели

кой и как ще бори днес световния империализъм

Актуален е също и този безсмъртен лозунг: „... Всеки буркан компот - юмрук в лицето на агресора“
По повод на тези още вълнуващи сърцето ми соц. умотворения „Дойче веле“ писа:
„Готвачката ще може да управлява държавата, гласеше един от централните постулати на комунизма. Обаче готвачката не само не можеше да управлява държавата, но дори се отучи да готви.“ Мдааа, има такъв тънък момент.
Да се върнем на „протеста“, където една странна жена грабва мегафона и мигом всички се пренасяме

в 50-те, най-много в 60-те

Не се въздържах и изревах, че са си забравили съветските знамена, а българските изобщо не им трябват. Тя ме изгледа диво и свирепо, както навярно партийните секретари са гледали разкаяни почитатели на западната музика или някой непрокопсаник чел тайно Фройд, но не ми отговори, явно е инструктирана така. После нададе невероятен

вой в мегафона

Понесе се артистична-истерична пропаганда в стил партийно събрание от времето на другаря Сталин. Другарката дори приклякаше и се надигаше за ефект.
Има само две обяснения на това страховито представление, казах си. Първото е, че правителството само си организира такива нелепи протестиращи, за да отврати другите мераклии да протестират.
Второто е, че ги изпращат кандидатите за властта. В такъв случай мозъците на тези, които симулират „революционна вълна“ са гладки като металните топки пред НДК. Нищо друго не може да е.
Хората от кабинета обаче трудно могат да намерят такива автентични болшевишки динозаври, та трябва да е

дело на мераклиите за властта

Техните фенове, т.нар. твърд електорат, явно е безвъзвратно на вълната на болшевизма, особено след като лидерката обяви тази генерална линия. Това личи най-добре тук, каквото и да говорят соц. депутатите по телевизиите. А някои на площад „Независимост“ дори вярват в „идеите“, установи моя бърза анкета. И чакаме от тях да изберат читави депутати в Европейския парламент.
Затова сигурно Сергей Станишев пред Корнелия Нинова изглежда като виден европейски хуманист и мислител. Какво говоря, пред нея Александър Лилов е европеец-гигант и мъдрец. Причината за това впечатление навярно се корени в малката подробност, че в първите години на прехода този лидер на партията се опитваше да отклони лодката на БСП далеч от подводните скали на идеологическото им мислене, а днес Корнелия Нинова е поела курс към средата на тези скали, които всъщност са

остров от железобетон

Сетих се пак за думите на руския журналист Александър Невзоров, които съм цитирал вече.
„В Руската федерация сега болезнено и силно липсва идеология. Какво е идеологията? Това е способ да направиш милионите тъпи хора свои единомишленици, свързвайки ги в някаква единна,

магистрална тъпост

Днес това е много трудно. Всеки желае да бъде тъп по своему”, констатира Невзоров и обяснява, че по тази причина в Русия налагат старата идеология.
При болшевишкото мислене в наши условия стоманеното единство на мнозинството срещу „врага“ не е мръднало или ерозирало за толкова години. Магистралната тъпост е фундамент, крепящ цели партии. Идеологията пак е тук, пак е същата.
В България никак не липсват желаещи организирано да вървят по тези магистрали, вярвайки, че „пред нас са блеснали житата“.
Опитват се даже да ни внушат, че са милиони. По върховете на БСП някои дори вярват в това. С тази вяра вървят уверено към тоталния си крах. По примера на Путин.
Забеляза го даже Сергей Станишев, когато един партиен нож опря в кокала, в неговия собствен кокал.
След като стана безпощадно ясно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова чрез публичното му зачеркване от листите или поне избутването му назад

дава ясна заявка за отношението си към ПЕС

Партията на европейските социалисти, която той оглавява. И тук нещата не са само лични, те са продукт на отчетливата необолшевишка тенденция, на яростното разграничаване от всичко европейско, която Нинова последователно налага.

Светъл пример е Кремъл

Лидерът на ПЕС направи интересни забележки.
„В БСП силово се налагат еднолични решения", заяви в четвъртък лидерът на европейските социалисти, цитиран от БНР. Не може да бъде…
Шефката на БСП Корнелия Нинова пък каза публично, че според нея Станишев не трябва да е в листата на партията за предстоящите евроизбори. Нямало да бъде трагедия. Той отговори в „Панорама“ на БНТ, че не е трагедия даже, ако някой

лидер на БСП не попадне в парламента

Нещата вървят натам, въпреки демонстрирания революционен ентусиазъм, другари.
„Тенденция, която се налага в партията за еднолични решения, които се налагат силово вместо да има диалог и обединяване“, бяха точните думи на Станишев.
Той обърна внимание, че в момента няма дебат по важните за евроизборите теми. Защо да има, на тях не са им никак важни.
„Всичко говори само за апартаменти. Когато има подозрение, че управляващите се облагодетелстват по този начин, това няма как да не предизвика възмущение, но има опасност темата за Европа изобщо да изчезне от тази кампания, може да върви едно замерване с обвинения между различните участници, което в крайна сметка да отврати хората до тези избори“, обясни той.
Като правилно забелязва, че

това работи за управляващите

Връщането към идеологията на БКП и КПСС в БСП е неизбежно, кой ще седне да ти мисли по-модерна. Още повече, че тя напълно върши работа за главната, илюстрирана от изрязаните от химна думички „с нас Москва е в мир и бой, партия велика води, нашият победен строй.“
Дали червените не разчитат да има „бой“?
Руският политолог Александър Морозов писа преди време, че „шегите“ на руския президент на тема ядрена война отразяват цялата руска външна политика, която е светъл пример за нашите последователи на човека от Кремъл .
Морозов смята още, че външната политика на Путин се състои в това да води хаотична самоубийствена война във формат

„сам срещу целия свят“

Светът може само да наблюдава с изумление с каква скорост той води страната си към катастрофа“, констатира експертът.
„Всичко това създава впечатление за пълно безумие, нямащо никакъв рационален смисъл“, казва още Морозов.
Рейтингът на Путин пада не само вътре в страната, анкетите показват, че и в други страни за последните две години силно се е „съкратила“ представата за него като за силен лидер, смята Морозов. Не и в БСП. Пуснете подобна анкета на „Позитано“ 20 и ще установите, че там той е бог. И е съвсем естествена тактиката всяка кокошка да е летяща крепост срещу империализма. До победен край.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro
Мнения: 6456
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 11:04 am
Местоположение: Bulgaria

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от joro »

Някои са проспали последните 30 години.
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12442
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от Ivan1007 »

За 10 години Ганчо попи всяка думичка от братските руски послания и порасте с няколко века.
Доскоро най се страхуваше да не настине и да не се мине.
Вече се ужасява да не му заличат турското робство, да не го отровят с шистов газ, да не махнат Ботев и Вазов от учебниците, да не го поразят с кемтрейлс и ХААРП, да не му пипат носталгията по соц-а, Путин да не му се разсърди и да вземе да го заобиколи с газовата тръба, синът му да не стане джендър, гледайки гей-парада, ЕС да не му отнеме 2-литровите безалкохолни ...
И от Ганчо Балкански стана Ганчо Мултикултурни, дори повече - Ганчо Марксисткултурни!
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro
Мнения: 6456
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 11:04 am
Местоположение: Bulgaria

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:За 10 години Ганчо попи всяка думичка от братските руски послания и порасте с няколко века.
Доскоро най се страхуваше да не настине и да не се мине.
Вече се ужасява да не му заличат турското робство, да не го отровят с шистов газ, да не махнат Ботев и Вазов от учебниците, да не го поразят с кемтрейлс и ХААРП, да не му пипат носталгията по соц-а, Путин да не му се разсърди и да вземе да го заобиколи с газовата тръба, синът му да не стане джендър, гледайки гей-парада, ЕС да не му отнеме 2-литровите безалкохолни ...
И от Ганчо Балкански стана Ганчо Мултикултурни, дори повече - Ганчо Марксисткултурни!
Доста време прекарваш във Фейсбук за да четеш разни небивалици.
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
Аватар
Kpetrov
.
Мнения: 8444
Регистриран на: Чет Яну 15, 2004 4:31 am
Местоположение: KIRIBATI
Обратна връзка:

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от Kpetrov »

joro написа:
Ivan1007 написа:За 10 години Ганчо попи всяка думичка от братските руски послания и порасте с няколко века.
Доскоро най се страхуваше да не настине и да не се мине.
Вече се ужасява да не му заличат турското робство, да не го отровят с шистов газ, да не махнат Ботев и Вазов от учебниците, да не го поразят с кемтрейлс и ХААРП, да не му пипат носталгията по соц-а, Путин да не му се разсърди и да вземе да го заобиколи с газовата тръба, синът му да не стане джендър, гледайки гей-парада, ЕС да не му отнеме 2-литровите безалкохолни ...
И от Ганчо Балкански стана Ганчо Мултикултурни, дори повече - Ганчо Марксисткултурни!
Доста време прекарваш във Фейсбук за да четеш разни небивалици.
Заглавието на темата му обаче кърти мивки.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
joro
Мнения: 6456
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 11:04 am
Местоположение: Bulgaria

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от joro »

Kpetrov написа:
joro написа:
Ivan1007 написа:За 10 години Ганчо попи всяка думичка от братските руски послания и порасте с няколко века.
Доскоро най се страхуваше да не настине и да не се мине.
Вече се ужасява да не му заличат турското робство, да не го отровят с шистов газ, да не махнат Ботев и Вазов от учебниците, да не го поразят с кемтрейлс и ХААРП, да не му пипат носталгията по соц-а, Путин да не му се разсърди и да вземе да го заобиколи с газовата тръба, синът му да не стане джендър, гледайки гей-парада, ЕС да не му отнеме 2-литровите безалкохолни ...
И от Ганчо Балкански стана Ганчо Мултикултурни, дори повече - Ганчо Марксисткултурни!
Доста време прекарваш във Фейсбук за да четеш разни небивалици.
Заглавието на темата му обаче кърти мивки.
По времето на Бай Тошо борците срещу фашизма с всяка изминала година ставаха все повече. Нещо подобно се случва сега и с борците против комунизма- него го няма отдавна, ама борците стават все повече. Смешно, много смешно.
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от Pyrelight »

Смешните сте вие, Жорко, че продължавате да си ги избирате... комунистите!
А, ние не се борим против тях. Пиши ни изгубена за България кауза и спри да постваш с Небостъргача глупости! :)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
agent Ozo
Мнения: 9745
Регистриран на: Вто Дек 18, 2012 10:35 pm
Местоположение: Montréal

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от agent Ozo »

Прави си сметката, Бистре, що за стока са антикомунистите в България, след като народът предпочита комунисти да го управляват. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:Прави си сметката, Бистре, що за стока са антикомунистите в България, след като народът предпочита комунисти да го управляват. :)
Ако мислиш, че ме интересува!... :D
Аз нямам намерение да умирам там. |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
joro
Мнения: 6456
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 11:04 am
Местоположение: Bulgaria

Re: Особености на магистралната тъпо на руската пропаганда у

Мнение от joro »

Pyrelight написа:Смешните сте вие, Жорко, че продължавате да си ги избирате... комунистите!
А, ние не се борим против тях. Пиши ни изгубена за България кауза и спри да постваш с Небостъргача глупости! :)
България отдавна е в ЕС и НАТО, за разлика от Сърбия, Македония, Украйна и т.н. И вече не ни искат визи за Канада. А за Русия ни искат визи. Ако управляваха комунисти щеше да е обратното- да пътуваме до Русия без визи, а до Канада и страните от ЕС с визи. И Папата нямаше да смее да дойде в София да не го убие Сергей Антонов. Май ще си умрете с представите за България от преди 1989 г.
"Което не става с кубатура, става с обороти"- девиз на японската фирма Кавазаки
Публикувай отговор