Bye-Bye Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster
Мнения: 712
Регистриран на: Нед Яну 04, 2004 11:26 am
Местоположение: Montreal

Мнение от St.Anger »

bgmontreal написа:
St.Anger написа:
bgmontreal написа: КА е жена ми, а БГ е майка ми!
Wow! Това за мене е лафът на годината!!! :lol: :beer:
това само показва колко четеш!
Точно обратното! Показва ТИ колко четеш, защото в случая подкрепям мнението ти по темата, а също и ми хареса експрешъна, много точно казано! Обаче ти си мнителен и заслепен от идеятя за последния мохикан явно! :wink:
To Live Is To Die
Аватар
Val
Мнения: 486
Регистриран на: Нед Авг 17, 2003 6:28 pm
Местоположение: Mississauga

Мнение от Val »

IRA написа:А аз искам да спечеля от Лото-Quebec- ама не става и не става
Val написа:......А пък може наистина, както казва Ира, тука да е пълно с мазохисти, не знам...
:shock: :shock: А това ме изненада искрено и лично.Аз ли казвам така :?:
А, извинявам се. Кредитите са всъщност за anito. Понеже имаше много постинги, не можах да запомня всичко, което е казал всеки.

anito, извинявай за грешката. :D
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Uf i az shto se obagdam. Izpusnax :D :D :D
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
babinoyarentze
Мнения: 309
Регистриран на: Пон Окт 04, 2004 10:28 pm

Мнение от babinoyarentze »

Не искам да обезкуражавам идващите, но искам да ги предупредя, да не идват с идеята, че нещо тук прилича на съответното в родната. Шокът ще е твърде голям. Вместо това бих препоръчал да си седнат на задниците и да научат колкото се може повече за този континент и тази страна, както и да не изгарят мостовете, ако в края на краищата решат да скочат в празното.

Реакцията към различието е строго индивидуална. Вярно е, че мнозина се справят, някои дори са щастливи (без ирония), но е също вярно че ВСЕКИ плаща цена. Както се вижда по писаното от автора на темата (а и по лични наблюдения) последиците от неподходящо взето решение могат да варират от признание за загуба на време до драматически сътресения.

Спестете си последните - четете, питайте, използвайте главите си по предназначение. Форумът и мненията в него (включително, и особено негативните) са инструктивно четиво, но недостатъчно.

Успех!
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11762
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Не всичко е бизнес

Мнение от optics »

Кума Лиса написа:Щом те е страх, няма как да намериш начин за бизнес :D

Бих искал да разбера следното: Има ли тук ограничени хора които смятат, че възможните професии, било то в БГ, било то в Канада или другаде се свеждат само до "бизнес" ???

Ще дам пример за по-голяма яснота: Според мен, да си преподавател в университет/гимназия/детска градина не е "бизнес". Да си изследовател в научна лаборатория не е бизнес. И ред други професии могат да се посочат. Да си полицай не е бизнес.

/един плиткоумен отговор е: да, ама учителя може да отвори училище, изследователят на наночастици може да отвори фирма за наночастици... първо тая логика не винаги е приложима и второ въпросния човек вече не е това което е бил а нещо друго -- бизнесмен/

Много такива достойни професии могат да се изредят, които обаче за съжаление, у нас, не са оценени достойно. Хората дето обичат да говорят само за бизнес, обикновено разсъждават така - ами що се занимаваш с това, като не ти плащат зарежи го и се захвани с бизнес... има толкова начини... само трябва да си умен и работлив... (визирайки че самите те са умни и работливи). А хората дето си обичат професията имат 2 пътя - или да останат в БГ и да мизерствуват или да заминат някъде където професията им се уважава повече.
Аватар
Kuma Lisa
Мнения: 4545
Регистриран на: Чет Ное 13, 2003 5:02 pm
Местоположение: BC

Мнение от Kuma Lisa »

Интересно, и мойта професия е уважавана в Кан., но странно защо не мога да се класирам никъде, независимо от знанията и уменията си. Ще взема да си сложа в рамка тая безполезна журналистическа диплома, ще си я закача на стената и ще си я гледам вечер :D
Тцтцтц, язък ми за ученето и практиката. И аз си обичам професията, разтягам локуми и за това ми се плаща, ама на... отрязаха ми езика да му се невиди :?

Хората са различни, един се задоволява с малко, друг с повечечко. Предпочитам дипломите ми да са само за престиж, след като не ми докарват нужния стандарт, а да се занимавам с нещо по-доходно.
Въпрос на личен избор.


пп. Ще ме прощавате за израза, но ние сме си просто едни шибани емигранти (според канадците), децата ни все повече ще затъпяват, а чак пра-правнуците ни могат да се нарекат канадци - вече напълно адаптирали се към овчата среда :P
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
babinoyarentze
Мнения: 309
Регистриран на: Пон Окт 04, 2004 10:28 pm

Мнение от babinoyarentze »

Мое мнение е, че човек ТРЯБВА да има смелостта да опита. Но смелостта без разум има и друго име и то е ГЛУПОСТ.

Защото каква е ползата човек да зареже всичко и от кванов физик да стане таксиметров шофьор? Ако си имал ум да станеш квантов физик, имаш ум да намериш начин да продължаваш да бъдеш такъв - седни прочети обявите, научи езика, прати си резюмето на едно, две, сто места и врати ще се отворят за теб. Но недей да идваш тук с очакването, че всичко ще се нареди някак си от самосебе си. Аз писах и преди, че съм се нагледал на хора смачкани от грешни избори - доктори - шофьори, инжинери който работят като нощтни чистачи, химици които стават лаборанти. Вярно е, печелят достатъчно за да живеят, но както един приятел навремето каза: Бояджия мога да съм цял живот, но ако не опитам да стана такъв какъвто искам да бъда, какъв беше смисъла да уча пет години в университета?

Не ме разбирайте погрешно, аз съм работил какво ли не и знам, че никоя работа която слага хляб на масата не е срамна. Обидно е обаче, когато хора положили усилията и имащи ценза и потенциала да носят повече на себе си и другите правят такива обидно глупави грешки.

Успех!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

sveta e stanal bokluk
zashto nai glavnoto neshto e profesiata?
koga shte stanem hora?
az zatva se otkazah ot uchene sled vizsheto, vapreki che biah priet - niama smisal
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

ilian79 написа:sasho71,доколкото знаеш,май нищо не знаеш :wink: шерън стоун е доста далече от максимума,а случайно да я познаваш?!сигурно айнщайн и една дузина нобелови лауреати,и те са "тъпа като гъска"
п.с.за какво говорим :) всички са супер тъпи,само ние сме хубави,имаше една шопска поговорка,много подходяща за случая,но не мога да я възпроизведа точно :beer:
когато дойдеш тука вземеш TOEFL с 250+5 на есето, медицинсkия МСАТ и като капак GRE, а преди това направиш PhD в нашата мила родина БГ, ТОГАВА може да ми даваш оценка илиянчо79 :idea: твърде си малък и зелен още...ти си още на фаза менса , която нищо не ти дава, освен че ти взима 35$ такса за те "оценят"
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

Кума Лиса написа:
чак пра-правнуците ни могат да се нарекат канадци - вече напълно адаптирали се към овчата среда :P
къде си да те черпя по едно за тази фраза :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
maria29
Мнения: 676
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2003 6:46 pm

Мнение от maria29 »

IRA написа:А аз искам да спечеля от Лото-Quebec- ама не става и не става
IRA ti ne si li razbrala 4e tuka6noto LOTO e po-izmisleno i mo6enni4esko ot bulgarskoto...
Ami dori i izteglianeto na vsi4ki 4isla ne davat, a samo na dopulnitelnoto ... :eek7:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Taka li !Az samo zaradi tova sedia v Qebec.
Dori i neznaex che go davat po TV-to,az gledam rezultatite v internet.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
ilian79
mutd
Мнения: 702
Регистриран на: Сря Юни 16, 2004 1:44 pm

Мнение от ilian79 »

sasho71,много ми е интересно,ако си срещу мен,дали ще ми кажеш "илиянчо"?а оценките си ги даваш сам!
п.с.препоръчах ти менса,защото даваш обидни квалификации,на цяла нация,изградена от такива като теб!не бъркай знанието с интелект и човещина!
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

sasho71 написа:когато дойдеш тука вземеш TOEFL с 250+5 на есето, медицинсkия МСАТ и като капак GRE, а преди това направиш PhD в нашата мила родина БГ, ТОГАВА може да ми даваш оценка илиянчо79 :idea: твърде си малък и зелен още...ти си още на фаза менса , която нищо не ти дава, освен че ти взима 35$ такса за те "оценят"
Za protokola kolega :-) tia koito imame 260/5.5 na eseto, vzeli sme si GRE general i subject i imame nemsko Ph.D. moje li da ti davame otsenka?

Ako da, da ti kaja che ne si prav za Mensata...ima si polza ot neia, ako znaesh kak/kogo da polzvash that is. I za Kanadata ne si prav - i tuka e kakto navsiakade - hora razni...I che ne si dal nai-pravilnia primer na mladoto i zeleno pokolenie...Da mu beshe kazal kak/kade i za kolko vreme si nameri parvata rabota po shteshe da hvane dekish...a ti Ph.D.-ta, izpiti...dran, dran... :-)

Aide nazdrave!
Последно промяна от BabaPena на Сря Ное 03, 2004 6:22 pm, променено общо 1 път.
babinoyarentze
Мнения: 309
Регистриран на: Пон Окт 04, 2004 10:28 pm

Мнение от babinoyarentze »

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Заключено