Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
jovani

Re: Канадски простотии

Мнение от jovani »

И ако трябва да съм честен - една от причините за сегашното състояние е, че политическите сили в Канада са в дисонанс с тези в САЩ.
Разширението "Keystone XL" беше планувано, за да поеме тези нови капацитети, но по това време консерваторът Харпър не можа да се разбере с енвайърменталиста Обама. По този повод "избраха" Трюдо, но пък в САЩ се пръкна... Тръмп. Ако миналото е един индикатор, то когато "изберат" консерватори, отново ще е в най-неподходящият момент.
(аз лично не гласувам, но се надявам да си "заработя" милостта от сегашните господари)
:rofl:
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Aaaaaa...aaaaa :D Aко знаете за какво ми сложиха снощи тикет. Не е истина просто! :x
Затова го споделям за да няма други опарили се.
След паркиране на платен общински паркинг се сдобих с тикет. Аз се напуших, че ще обжалвам, защото си бях платила, когато се зачетох в тикета. Била съм паркирала със предницата назад (откъм разделителната улица), което по закона за пътищата не е нарушение. Да, ама не! Общината си била изтипосала точно на този паркинг знак, че трябва обезателно да се паркира с предницата напред и аз не съм го видяла. Предполагам, че на тулупа, който сканира номерата и проверява кой е платил и кой не, не му се плаща да слиза от колата и той ме закова. Можете ли да очаквате, че има такава простотия?! |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:Между другото тези от ойл индустрията са много нагли - не стига, че се усраха сами - инвестираха смело в нови обекти, докато не запълниха всички възможни пробойни и изведнъж: "кво стана, либералите и ндп са ни виновни". Сега не само че няма да платят данъци и акцизи, ами искат правителството да им купи влакови композиции да извозват петрола (ако сте наясно СР колко са пренатоварени в момента, дизастър уейтинг ту хепън). Нали не искахте правителството да ви се меси в бизнеса? Защо не го плануваха това по-рано, защо не инвестираха сами ами чакат някой да дойде да им обърше нааканите задници? Никой ли не разбра, че това ще се случи?

Това беше една хищническа и недалновидна експанзия, а после както винаги "комунистите" ще са им виновни.
Айде и този комик се включи. :D
Правителството било на Канада, било на Квебек, било на Брианска Колумбия няма нужда да купува нищо - нито вагони, нито нефтопроводи.
Достатъчно е просто да не пречи, както правителството на Квебек пречи на прокарването на тръба на Изток, а на БК на Запад. Вие сте като зло куче вързано под кисела джанка - то не яде и на другите не дава - социализъм.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:И ако трябва да съм честен - една от причините за сегашното състояние е, че политическите сили в Канада са в дисонанс с тези в САЩ.
Разширението "Keystone XL" беше планувано, за да поеме тези нови капацитети, но по това време консерваторът Харпър не можа да се разбере с енвайърменталиста Обама. По този повод "избраха" Трюдо, но пък в САЩ се пръкна... Тръмп. Ако миналото е един индикатор, то когато "изберат" консерватори, отново ще е в най-неподходящият момент.
(аз лично не гласувам, но се надявам да си "заработя" милостта от сегашните господари)
Аве ти да не си завършил помощното училище ... или чакай сетих се - ти си внук на АБПФК :D
САЩ за десет години удвоиха добива на нефт и до края на другата се очаква да станат нетен износител на нефт. Тексас удари в земята Саудитска Арабия и Русия, нефтопроводи се строят 3-4 годишно
С Keystone XL можеш да продаваш на краставичар краставици, което и сега го правим.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
jovani написа:И ако трябва да съм честен - една от причините за сегашното състояние е, че политическите сили в Канада са в дисонанс с тези в САЩ.
Аве ти да не си завършил помощното училище ... или чакай сетих се - ти си внук на АБПФК :D
САЩ за десет години удвоиха добива на нефт и до края на другата се очаква да станат нетен износител на нефт. Тексас удари в земята Саудитска Арабия и Русия, нефтопроводи се строят 3-4 годишно
С Keystone XL можеш да продаваш на краставичар краставици, което и сега го правим.
Значи много ви е дебела работата и дори бат Румен няма да може да ви помогне...
("за да получиш трябва да дадеш")
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Ivan1007 написа:
jovani написа:Между другото тези от ойл индустрията са много нагли - не стига, че се усраха сами - инвестираха смело в нови обекти, докато не запълниха всички възможни пробойни и изведнъж: "кво стана, либералите и ндп са ни виновни". Сега не само че няма да платят данъци и акцизи, ами искат правителството да им купи влакови композиции да извозват петрола (ако сте наясно СР колко са пренатоварени в момента, дизастър уейтинг ту хепън). Нали не искахте правителството да ви се меси в бизнеса? Защо не го плануваха това по-рано, защо не инвестираха сами ами чакат някой да дойде да им обърше нааканите задници? Никой ли не разбра, че това ще се случи?

Това беше една хищническа и недалновидна експанзия, а после както винаги "комунистите" ще са им виновни.
Правителството било на Канада, било на Квебек, било на Брианска Колумбия няма нужда да купува нищо - нито вагони, нито нефтопроводи.
Достатъчно е просто да не пречи, както правителството на Квебек пречи на прокарването на тръба на Изток, а на БК на Запад. Вие сте като зло куче вързано под кисела джанка - то не яде и на другите не дава - социализъм.
Като ви се срина икономиката преди 5 години пак BC ли ви беше виновна ? :lol:
На Петров му били виновни американците, на теб някакви екоталибани, а истината е, че на никой извън Албърта не му дреме за вашите тар сандс. Ще ми додреме, когато се пръкне проект, който да свали цената дето плащам на помпата (или ме назначат в компанията дето експлоатира тар сандс), дотогава - у лево. :D
3/4 от бензиностанциите около мен са американски и нова тръба за дилбит няма да промени нищо в това отношение.
Никой не пречи съзнателно в BC, просто няма стимул, който да накара хората да са ентусиазирани..
Последно промяна от roumensp на Нед Ное 25, 2018 3:17 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Не виня само либералите и НДП. Консервите и те колко години си питаха ушите.
Инвестира се в нови проекти защото потреблението в световен мащаб расте от което и натурално следва експанзия на добива и в Канада. Не са предполагали навярно, че ще блокират всички проекти за тръбопроводи, което е пълна простотия за държава разполагаща с суровини.
Казваш не искаха правителството да се меси в бизнеса, че то в момента блокира този бизнес.

Румене, съпротива винаги ще има, но какво ще стане ако всеки до когото преминава железница, магистрала или тръбопровод реши да ги блокира заради лична изгода?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Всички са виновни, освен провинцията-бензиностанция дето не може да намери други начини да си дивърсифицира икономиката, нали така ?

Нотли се е хванала като удавник за сламка за тоя проект, в същото време слага карбон такси, бах и хипокритите. :D
Аз плащам скапаната карбон такса от 10 години, вкл. и на газта, която ми е основния разход ... е остава и да ми насерат града и да го обърнат на промишлена зона за награда. :D
Последно промяна от roumensp на Нед Ное 25, 2018 3:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

roumensp написа:
Ivan1007 написа:

На Петров му били виновни американците, на теб някакви екоталибани, а истината е, че на никой извън Албърта не му дреме за вашите тар сандс. Ще ми додреме, когато се пръкне проект, който да свали цената дето плащам на помпата (или ме назначат в компанията дето експлоатира тар сандс), дотогава - у лево. :D
Първо не са ми виновни американците. Те си гледат интереса.
Второ с изказвания като това заслужаваш да ви спрат и това което сега се доставя от Албърта и да ти вдигнат цената на помпата.
Дали ако ВС я удари голямото, на осталата част от Канада трябва да и дреме!?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

На някой да му додрема за пожарите тая година ? Манекена дойде да се снима и това е общо взето. За Форт Мак се събраха милиони, и аз донейтвах, за пожарите в BC - дуки.

Преди месец избухна тръба за газ на Енбридж и оттогава ме агитират да съм пестял газ. Вие що не помагате, а ? Квебекар да ми разправя за “помощ”, вземи се скрий някъде, повече от достатъчно ви помагаме плащайки GST. :D

Ти да не си се нагушил с канадски oil stocks та толкова си се загрижил какво става на 4000 километра от вас ?
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Направо Енбридж да ви спрат тръбата вместо да пестиш.
Извинявай, че квебекар си позволява да даде мнението си. Изглежда за теб е по-важно къде се намира събеседника ти отколкото това което казва.

Oil stocks имах повечко сега съм ги намалил до минимум и с добър дивидент. Чакам момента да си напазарувам, интересувам се и виждам какво е положението. По-скоро напоследък нагрухтях ВС дървопреработвателни стокс.
Значи ли това, че всеки без никакви инвестиции трябва да нехае, съботира и блокира икономиката на страната?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kpetrov написа:Направо Енбридж да ви спрат тръбата вместо да пестиш.
Извинявай, че квебекар си позволява да даде мнението си. Изглежда за теб е по-важно къде се намира събеседника ти отколкото това което казва.

Oil stocks имах повечко сега съм ги намалил до минимум и с добър дивидент. Чакам момента да си напазарувам, интересувам се и виждам какво е положението. По-скоро напоследък нагрухтях ВС дървопреработвателни стокс.
Значи ли това, че всеки без никакви инвестиции трябва да нехае, съботира и блокира икономиката на страната?
Ти знаеш ли откъде идва тоя газ бе Петров, да не мислиш, че е от Албърта та да ми го спират ? :D Вземи се скрий накъде.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:
Ivan1007 написа:

3/4 от бензиностанциите около мен са американски и нова тръба за дилбит няма да промени нищо в това отношение.
Никой не пречи съзнателно в BC, просто няма стимул, който да накара хората да са ентусиазирани..
Икономиката на Албърта се е сривала много пъти и винаги се е оправяла сама, за разлика от тази на други провинции без помощт на данъкоплатците - достатъчно е да не и се пречи, както правят правителствата на Британска Колумбия и Квебек, платените екоталибани и неплатеноте зелени кратуни.
То се иска малко акъл да пълниш хазната от бизнес и такси на нефтопровод и експорт.
Вместо това талибаните в Британска Колумбия я пълнят като слагат акцизи, данъци и такси на потреблението и бензина в момента във Ванкувър е 1.31, в Калгари1.01 и имате PST. Простотията не мори, но мъчи, затова ше се мъчите с 3000 долара заплата, 2000 наем и 30% по високи цени :tmi:

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

На крива ракета космоса й е виновен, знаем го вече.
Нас не ни мисли, в последните 5 години BC е с най-бързо развиващата се икономика в Канада. Цени на жилища и безработица са стабилни, за разлика от при вас и ще преживеем някак си.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:Всички са виновни, освен провинцията-бензиностанция дето не може да намери други начини да си дивърсифицира икономиката, нали така ?

Нотли се е хванала като удавник за сламка за тоя проект, в същото време слага карбон такси, бах и хипокритите. :D
Аз плащам скапаната карбон такса от 10 години, вкл. и на газта, която ми е основния разход ... е остава и да ми насерат града и да го обърнат на промишлена зона за награда. :D
Той градът ви е насран - питай адаша, ако не вярваш.
:D
Диверсификацията на Ванкувър май се е свела до подхранване на имотния балон, пране на китайски пари, производство и търговия с наркотици.

Ти изобщо разбираш ли какви ги плещиш?
Албърта трябва да си двърсифицира икономиката щото социалистическа Британска Колумбия, Квебек и екоталибаните предпочитат да внасят нефтопродукти от САЩ :fubar:

Заключено