Бистрето е обладана от идея свѝше, че е жизнено необходима на настощий форум за повдигане на нивото му (каквото и да значи това), осигурявайки по този начин неговото безсмъртие. Постоянно пророкувайки, при това, скорошната му кончина.
Такава си е тя - нашата Бистра, противоречива и непоследователна, но непоколебимо убедена, че е винаги права.
А по темата за България ето една споделена във Фейса история. Авторката е учителка по математика, която познавам лично. Не математиката, учителката познавам.
Radalia Kassarova
Hier, à 14:31 ·
Днес теглих пари от банкомат. Нищо интересно. Имаше една жена на него, аз застанах на 2 метра разстояние, за да не я притеснявам. Тя натиска разни копчета. Чувам звука, както и не чувам другия, който машинката издава, когато се кани да пусне парите. Жената видимо нервничи. Обръща се към мен: Извинявай, ама ела ма. Поглеждам я - десетина години по-млада от мен, явно има проблем. Ще й помогна. Питам я плахо дали има проблем? Тя: не мога да чета. Ясно. Започваме от начало стъпка по стъпка като във всеки момент й обяснявам какво правя, какво натискам, чета въпроси, обяснявам ги - даскал. Стигаме до това дали тя иска бележката, за да знае колко са й останали. Поиска я. Опитах се да й обясня, че картата не е на тази банка и това ще й струва парички. Тя тегли една - не знам на кого, май и на мен... Нещо ме изнервяше. Накарах я сама да си вземе парите от машинката. Сама да си вземе и картата преди това. Когато бележката взе да излиза търтъртър, тя беше хукнала. Извиках след нея. Тя: вземи я ти, щото аз и да не мога да чета, да видиш, колко пари имам. Имаше малко над 54 000 лв.
Аз толкова няма да имам никога. Нищо, че мога да чета.