Имиграция в Канада... Помощ!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Miroslav Todorov
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Дек 28, 2017 5:22 am

Имиграция в Канада... Помощ!

Мнение от Miroslav Todorov »

Здравейте! На 24г. съм от София и имам нужда от помощ спрямо заминаването и разрешително за работа ? Не съм студент имам познати в Квебек.. По коя програма трябва да кандидатсвтам ? Или да променя статута си когато вече съм в Канада. Работил съм в Англия .... но сайта им за имиграция е леко объркващ поне за мен. Ако някой има някакви съвети и информация нека ми помогне ще съм ви задължен :)
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Имиграция в Канада... Помощ!

Мнение от Koko »

Miroslav Todorov написа:Здравейте! На 24г. съм от София и имам нужда от помощ спрямо заминаването и разрешително за работа ? Не съм студент имам познати в Квебек.. По коя програма трябва да кандидатсвтам ? Или да променя статута си когато вече съм в Канада. Работил съм в Англия .... но сайта им за имиграция е леко объркващ поне за мен. Ако някой има някакви съвети и информация нека ми помогне ще съм ви задължен :)
За да имигрираш в Канада трябва да минеш по някоя от процедурите за имиграция, като за целта се кандидатства отвън, това да "променя статута си когато вече съм в Канада" няма как да стане. Да кажем че ако си заминал там като турист - това не ти дава никакъв статут.
Изискванията на процедурите за имиграция са описани детайлно в уебсата и мисля сам виждаш - не са лесни за покриване. Какво ниво образование имаш и ако мислиш да опитваш за Квебек - знаеш ли френски? Това че имаш познати в Квебек няма да ти помогне особено за самата процедура, отделен е въпроса че процедурата отнема и не малко време.
Кое във сайта за имиграцаия конкретно ти се вижда объркващо?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

Re: Имиграция в Канада... Помощ!

Мнение от balbi »

Коко, объркващ е факта с огромните заглавия "ВИЗИТЕ ЗА КАНАДА ПАДНАХА"... Нормално е човека да е объркан, защото доколкото знам нашенци като идат някъде в Европа могат да почнат работа без дертове...
Иначе всичко на сайта е ясно и не е объркващо, ако игнорираш съобщенията "ВИЗИТЕ ЗА КАНАДА ПАДНАХА".

Тази тема се дискутира доста, но за автора на темата ще го напиша отново - туристическите визи за Канада вече ги няма. Можете да дойдете до Канада, да отидете до Ниагара, до Квебек Сити, да пообиколите и след времето, което е обявено да напуснете страната. За да работите в Канада и да имате статут трябва както Коко е писал по-горе да преминете през имиграционна процедура, която се стартира извън Канада обикновено. На място евентуално можете да намерите някаква работа на черно, с която да си покривате разходите по престоя и то ако имате контактите, които да ви помогнат с намирането на работата.
Има вариант да кандидатствате за работна виза, но първо трябва да откриете работодател, който да е навит да върви с вас през процедурата за издаването на работна виза. Работните визи поне преди време се деляха на два основни типа - първият е свързан с един работодател т.е. ако ви уволнят няма как да започнете друга работа; вторият тип е "мулти", но лично аз не съм срещал до момента човек, който е получил такава виза.

Късмет в начинанията ви желая!
Аватар
KamPomme
Мнения: 154
Регистриран на: Съб Ное 28, 2015 5:31 pm
Местоположение: Монреал

Re: Имиграция в Канада... Помощ!

Мнение от KamPomme »

Miroslav Todorov написа:съм от София
Това е с нулева важност!!!
- - -
Miroslav Todorov написа:имам нужда от помощ спрямо заминаването
Такава помощ .... няма!!!
- - -
Miroslav Todorov написа:разрешително за работа ?
Ме знам до колко знаеш английски но такова разрепшително няма ... или си чел програмата за Англия???
- - -
Miroslav Todorov написа:Или да променя статута си когато вече съм в Канада.
Това го забрави!!!
- - -
Miroslav Todorov написа:Работил съм в Англия
Това е с нулева важност!!!
- - -
Miroslav Todorov написа:имам познати в Квебек.
Е те не знаят ли!?!
- - -
Не е нужно да прекараме 5 години по коридорите на ВУЗ-а за да разберем, че сметките се плащат с пари!
Аватар
shany
Мнения: 143
Регистриран на: Пон Фев 26, 2018 10:53 am

Re: Имиграция в Канада... Помощ!

Мнение от shany »

Мен, Канада не е САЩ. Тук твоите планове няма как да сработят, без необходимите документи нямаш шанс да си извадиш, канадско ЕГН, шофьорска книжка и да си отвориш банкова сметка, а без тях си господин НИКОЙ с нулеви шансове за реализация и легална работа. Канада няма лотария зелена карта и не се нуждае от неквалифицирани работници, такива си набавя от Мексико. С Мексико нещата са регулирани от много години...
Съжалявам ако съм те разочаровал, но нещата са доста по-сложни от твоите представи за реалността в Канада. Президента Тръмп, (Господ здраве да му дава) иска да промени системата в САЩ по подобие на канадската за може да изрита всичките необразовани и никому ненужни натрапници от САЩ.
Квебек е място за хора които предпочитат да започнат без много стрес и да си живеят като българските цигани на социални помоци, там раздават пожизнени социални помощи. Има хора които се раждат на уелфер и умират като такива. Ако не знаеш там е необходим френски език за всички нископлатени длъжности и такива които се заемат от хора без образование и квалификация, ако си квалифициран и само с английски ще се оправиш.
Bonne chance !!!
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума
Мнения: 8662
Регистриран на: Нед Май 07, 2017 10:52 am
Местоположение: Out of dumbassworld

Re: Имиграция в Канада... Помощ!

Мнение от Pyrelight »

shany написа: Президента Тръмп, (Господ здраве да му дава) иска да промени системата в САЩ по подобие на канадската за може да изрита всичките необразовани и никому ненужни натрапници от САЩ.
Хъм, да! Да си изрита електората? Умен ход, бих казал! :y:
Инак, Господ здраве да му дава, разбира се! Трябва и психиатрите да си изкарват прехраната, все пак! :rock:
Май, този път ще взема да се съглася с Павел по отношение на преценката му за теб. |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
KamPomme
Мнения: 154
Регистриран на: Съб Ное 28, 2015 5:31 pm
Местоположение: Монреал

Re: Имиграция в Канада... Помощ!

Мнение от KamPomme »

shany написа:Президента Тръмп, (Господ здраве да му дава)...
Айде сега да не изпадаме в глупости ...!
Не е нужно да прекараме 5 години по коридорите на ВУЗ-а за да разберем, че сметките се плащат с пари!
Публикувай отговор