Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Pavel M
батката - оригиналът

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Pavel M »

Павел написа:Pavel M"

я разкажи вица за свинското и зелето.тоя не съм го чувал.другите работи ги знам.

Ако един яде свинско, а десет ядат зеле, средно всички ядат свинско със зеле.
абе ти чуваш ли се какви ги разправяш.едно време така мрели така ги ровили.
сега едно кило свинско е 6 лева килото на магазина а половин кило зеле буркана 5
цената на зелето вече гони цената на черния хайвер
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
joro

Мнение от joro »

Павел написа: Ти няма как да знаеш, че парното струваше 5, не 25 лв, щото в Банско никога не сте имали централно парно и до днес се отоплявате на кюмюр и дърва, нелегално изсечени в близката гора (хем да се направи място за световно известните ски писти :) ) И до утре да пускаш стъкмистики спуснати от централата на ГРОБ, няма да промениш факта, че тогава хората не мръзнеха и не се свираха цяла зима в една стая, щото не могат да си позволят да отопляват цял апартамент, а за къщи пък да не говорим. Пенсионерите днес малко ги грее факта, че има турски дънки, че не се карат Лади, а 20 годишни италиански бракми и че в Била има на прамоция салам, в който няма месо, за сметка на набухватели и оцветители, щото някога имаше БДС, който се спазваше стриктно, сега има Суджук стандарт - за наши хора пържоли, за народа соя, рога и копита.
Къде средната заплата е 1064 лв - в София или Видин? Да ти напомням ли вица за свинското и зелето?
Аз съм учил и работил в София и знам какво е централно парно. Знам и какъв беше стандарта едно време. Вица за свинското и зелето е от времето на Соца- Бай Тошо и другарите му ядат свинско, а народа- зеле. Софиянци се редяхте на километрични опашки и се биехте на опашките за свинско месо, защото докарваха свинско месо в София само на 9и септември и на Нова Година. Хората купуваха лади и москвичи и ги караха по 30 години, докато се разпаднат. Средната възраст на колите в момента е висока заради тия москвичи и лади, дето ръждясват и никой бе ги кара, а се водят още на отчет. Питай твоите роднини и приятели в България какви коли карат и какви заплати взимат. 1000 лева взима шофьор на камион в Пловдив, в София с 30% повече.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

joro написа:Аз съм учил и работил в София и знам какво е централно парно. Знам и какъв беше стандарта едно време.
А защо послъгваш, че парното сега било 100лв? За какво, боксониера 30 квадрата може би? Или може би имаш предвид сметката за Септември месец? Щото моята сметка за зимата преди повече от 10 години беше 120 лв и нагоре. Да не искаш да ми кажеш, че за 10-12 години цената за парно е паднала 20-30%, а не се е качила 50-100%?
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Аве не знам за парното, ама само на мене ли ми прави впечатление, че двамцата, които разправят колко хубаво е било по бай Тошово време са софиянци, пътували сравнително спокойно (и родата им!) извън страните от Варшавския Договор. Какво общо имат теа със средностатистическия безпартиен българин по онова време???

:fubar:
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Marto написа:Аве не знам за парното, ама само на мене ли ми прави впечатление, че двамцата, които разправят колко хубаво е било по бай Тошово време са софиянци, пътували сравнително спокойно (и родата им!) извън страните от Варшавския Договор. Какво общо имат теа със средностатистическия безпартиен българин по онова време???

:y:
И се опитват да ни изкарат всички като тях за да се размие в общата маса, че са били изключение от общото правило, нали? :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
joro

Мнение от joro »

miteto написа:
joro написа:Аз съм учил и работил в София и знам какво е централно парно. Знам и какъв беше стандарта едно време.
А защо послъгваш, че парното сега било 100лв? За какво, боксониера 30 квадрата може би? Или може би имаш предвид сметката за Септември месец? Щото моята сметка за зимата преди повече от 10 години беше 120 лв и нагоре. Да не искаш да ми кажеш, че за 10-12 години цената за парно е паднала 20-30%, а не се е качила 50-100%?
Парното не е поевтиняло, блоковете ги санираха и вече се отопляват с много по-малко разходи. В санираните блокове разходите за отопление намаляват с 30% до 50%. Откакто въведоха валутния борд инфлацията в България е около 1%-2% годишно, а през някои години имаше и дефлация.
Парното в София беше евтино докато руснаците ни даваха евтин нефт и газ, част от които изнасяхме за Гърция на двойна цена. Когато Горбачов ни спря кранчето започнаха режим на тока, поскъпване на парното, бензина и нафтата. Спомняш ли си как през 1986 г бензинът поскъпна от 36 стотинки на 80 стотинки- повече от два пъти. А външният дълг почна да расте, за да се поддържат изкуствено губещите предприятия. Евтиното сирене и евтините билетчета за трамвая ги плащахме след 1990 г с лихвите.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Според профсъюзите "75% от българите живеят в лишения" и "над 2 милиона българи живеят с доходи под 314 лева, колкото е линията на бедност за страната".

http://www.novinite.bg/articles/152797/ ... niya-u-nas"

Ако Жоро има някакви възражения да ги отправи към КНСБ, не към мен.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

joro написа:
miteto написа:
Парното не е поевтиняло, блоковете ги санираха и вече се отопляват с много по-малко разходи. В санираните блокове разходите за отопление намаляват с 30% до 50%.
Тъй, блоковете ги санирали и се пести 30%, а цените на парното стояли на едно място последните 12 години, така ли :rofl: Или може би се вдигали с инфлацията, само по 1% на година :D
Ти така и не каза тия 100лв парно за 30 квадрата ли са, за 50 ли или за 100? Някоя примерна сметка от зимен месец имаш ли да покажеш? Май само си говориш на теория, както циганчето дето казало на приятеля си:
- "Тва баницата е мноо убаво нещо"
- "Ти баница ял ли си?"
- "Не, ама моя батко гледал на братчеда комшията как яде баница и ми каза че било мноо убаво"
jet

Мнение от jet »

Не бе Мите, нали знаеш ... глобално затопляне.
То в БГ и агенти няма. Дойде 10 Ное. и агентите изчезнаха.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Marto написа:Аве не знам за парното, ама само на мене ли ми прави впечатление, че двамцата, които разправят колко хубаво е било по бай Тошово време са софиянци, пътували сравнително спокойно (и родата им!) извън страните от Варшавския Договор. Какво общо имат теа със средностатистическия безпартиен българин по онова време???

По Тошово време в супер бедна България имаше свинско само по коледа ;), в супер богата Канада (Марто) има бийф (с мен) всеки ден :)
Аз не разправям колко е било хубаво тогава, а разправям, че не е било толкова зле, колкото сега се изопачава. И какво като днес може да се пътува навсякъде, като 80% от българското население не може да си позволи да отиде до съседното село?
Дано да си се изкефил на мъжката Стрина, за това че ти даде хай 5, нищо че неотдавна те обиди на жена.

(модераторите, така става ли? Странно, че изтрихте цитата, и барабар с него и целия ми пост, а не изтрихте навремето оригинала!)
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
joro

Мнение от joro »

roumensp написа:Според профсъюзите "75% от българите живеят в лишения" и "над 2 милиона българи живеят с доходи под 314 лева, колкото е линията на бедност за страната".

В България има толкова много гладни хора, че ресторантите и механите не смогват да ги изхранят. В който и ресторант да влезнеш- пълно с гладни хора, ядат свинско със зеле и свински пържоли и ушите им пукат.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

joro написа:
roumensp написа:Според профсъюзите "75% от българите живеят в лишения" и "над 2 милиона българи живеят с доходи под 314 лева, колкото е линията на бедност за страната".

В България има толкова много гладни хора, че ресторантите и механите не смогват да ги изхранят. В който и ресторант да влезнеш- пълно с гладни хора, ядат свинско със зеле и свински пържоли и ушите им пукат.

Aко едни хора продължават да прескачат оградата построена от любимата ти Тиква с Лего блокчета, ще ядете само зеле, щото свинското ще ви го забранят със шарийски закон.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Павка пепел ти на устата..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Аз знам, щото съм го плащал.
1988ма за 60 квадрата апартамент беше 25 лева. 5 лева може да е било в некой блок на УБО или други ченгета.
Агент Павел май се е абонирал за вестник "Трета Възраст" там ги пишат тия за парното 5 лева, бензина по-евтин от лимонадата и салам по БДС , дето всъщност котката го не щеше щото нямаше месо в него.

И.един политически виц от онова време

За всяко пътуване се искаше одобрението на административното, профсъюзното и партийно ръководство.
Та Гарабед го пратили командировка в Москва. След няколко дена се получава картичка (адресирана до колектива) с снимка на "Червения площад", а пишело "Привет от Свободна Москва!"
Спечелил доверието на Партията Гарабед и на следващата година го изпратили в Берлин. И разбира се не закъсняла картичка с "Привет от Свободен Берлин" Това окончателно спечелило доверието на Партията и на следващата година изпратили Гарабед в Лондон.
Картичката гласяла "Привет от свободен Гарабед"

Това що не бяха ченгета не ги пускаха на Запад щото щяха да получат същата картичка.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

optics написа:
joro написа:Ако два автомобила един зад друг се движат с еднаква скорост кога задният автомобил ще стигне предния? Отговор- никога.
България става все по-добро място за живеене- заплатите и пенсиите растат, стандарта на живот се вдига. Чехия и Унгария също стават все по- добри места за живеене, и там заплатите и пенсиите растат. За да ги настигнем трябва да се движим по- бързо, т.е заплатите и пенсиите в България да се увеличават по-бързо от тези в другите страни от ЕС. Инае ще си стоим все последни, нищо че забогатяваме все повече. Но дори и да напредваме по-бързо, както и става през последните години ще трябва доста време да ги настигнем.
Казано съвсем просто - в България има 2 големи качествени промени - свободата на словото, печата и другите медии и влизането на чужди фирми. Всичко друго в съвременната Българска действителност е следствие от тези или е незначително.

Също така просто е да се сравним с "братските страни". Чехия, Словакия, Унгария, Полша. И преди си бяха по-напред и сега са по-напред. Даже сега може би са по-напред отколкото тогава.
Стигането си остава химера.
Информацията ти е остаряла - България е на 109 то място за свобода на медиите след Боливия и Габон. 2002 ра е била на 34 то.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Press_Freedom_Index"

Бойко не случайно има за кумир Тошо.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Публикувай отговор