roumensp написа:Разбирам го за 7-8 годишни, но в случая става дума за по-големи деца (ако греша Иван ще ме поправи), които рано или късно трябва да разберат, че светът няма да се нагажда по тях, а точно обратното и че целия живот е едно съзтезание, в което рядко пускат аванта.
Точно така.. Бистра и Бай Йован се изцептват тотално, абсолютно и напълно неподготвени.
Както вече споменах става въпрос за competitive league, в случая за възрастова група U12. Да поясня че от U11 нагоре правилата тотално се променят. Влизат регулациите на ФИФА и дори ако решиш да прехвърлиш един играч от един клуб в друг трябва да се мине през пейпъруърк, двата клуба трябва да си дадат съгласието, пращат се факсове, подписват се официални документи и т.н. Всичко това е направено с цел да не се "крадат" (уж) таланти.. Знам го от опит защото миналата година прехвърлих малкият от един клуб в друг и имаше процес през който трябваше да се мине. Не просто Отписвам го от тук и го записвам там. Преди Бистра да подскочи и да ми обясни как това не било верно пак пояснявам.... Бавно и стъпка по стъпка.
Става въпрос за официалните competitive leagues under the umbrella of BC Soccer .. За private academies правилата не важат... Те правят каквото си искат обаче техните отбори не могат да участват в официалните състезания и турнири..
Въобще the so called "Canadian Soccer" is а total mess. Лявата ръка не знае кво прави дясната и от правила и регулации и бюрокрации един отбор немогат да сглобят да бие Ел Салвадор и Гватемала за да могат да се класират for the "World Cup"
Държава с 36 милиона население, разполагаща с генетично разнообразие от цял свят, пълна с таланти, които няма кой да ги развива и на които потенциала се пропилява е от такива идиотщини като тази която споменах с ограничението на головете.
П.С.
При положение че Канада е част от най-слабият регион на планетата КОНКАКАФ, би трябвало да е третата регионална сила в този регион след САЩ и Мексико, да мачка наред всички останали "съперници". и да се класира за сетовните първенства без абсолютно никакъв проблем. Потенциала го има.. Просто няма условия да се развива и реализира този потенциал