Здравейте!
Много съм благодарна на участниците във форума, информацията която получавам тук е наистина безценна.
Тази тема живо ме интересува и моля, ако някой има инфо по въпроса, да ми драсне няколко реда.
Този линк е за Онтарио:
http://osap.gov.on.ca/eng/eng_osap_main.html
Имате ли друг за Квебек (Монреал)? Какви изисквания имат тези от ОСАП?
Това държавна институция ли е? На страницата горе в дясно пише: "Ministry of Training, Colleges and Universities", има ли офиси в Квебек (Монреал)?
sasho71 написа:
ОСАП дава стипендия+заем , но на практика не покрива нищо. примерно на мен ми трябват поне 20 000$ за такса+учебници на година, да не говорим че трябва и да се яде и плаща наем, което ще рече още 20 000$. тези юнаци от ОСАП ми дадоха 15 000. затова и студентите тичат при банките, а банките са много щастливи да ти дадат парици и да те заробят, особено ако ще ставаш лекар или стоматолог. даже и няколко пъти на изпроводяк ти пожелават успешно завършване и 100 години ако можеш да бъдеш клиент на банката

Мога ли да тегля заем за обучение, без да работя? Банката как ще обезпечи тези парите си, какви гаранции иска? Смятам да запиша магистратура (имам завършена такава в Б-я), с амбиция да продължа за PhD., но по груби сметки ще са ми необходими "само" по 5 000$ на година.
Рових се из web страниците на Concordia и McGill, но видях списък само за субсидиране на практики, а не на обучение.
Помощ!!!