Petition to the Minister of Immigration, Refugees and Citizenship
Whereas:
Many people have prepared a Family Reunification Application for submission in 2017 only to be surprised by a sudden change;
No warnings were given which is causing family and financial hardship; and
Lottery system mocks a very serious family issue of reunification.
We, the undersigned, citizens and permanent residents of Canada, call upon the Minister of Immigration, Refugees and Citizenship to:
1. Repeal the December 2016 change until a more comprehensive plan can be formulated and give people the opportunity to provide feedback about the coming changes;
2. Phase the changes in over the course of a few years, allowing the people who have prepared for 2017 to submit as per usual; and
3. Give previous lottery losers priority in the subsequent years if they do not make it in previous year lottery.
Ако искате да подпишите тук:
https://petitions.parl.gc.ca/en/Petitio ... tion=e-739"
Anger, frustration over family reunification lottery
Anger, frustration over family reunification lottery
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Re: Anger, frustration over family reunification lottery
Според мене трябва да вдигнат минималния доход нужен да спонсорираш пенсионери. При сегашните прагове, двойка работещи на кажи-речи минимална заплата могат да ги покрият сравнително лесно.
Канадците (и баш канадците като наш Павел) се оплакват, че болниците са фрашкани с дърти китайци и други цветове на дъгата, а тези хора "haven't paid into the system". Това хубаво, ама медицинските услуги и т.н. се плащат от сегашните годишни бюджети. Канадските пенсионери може да са плащали "инту ЦПП" (макар че май и тоя "фонд" не е баш фонд), но фактът е, че аз и много други от нас плащаме за операциите и ОАС на родителите на мистър Смит или мосю Левек. Не мисля, че е несправедливо данъците ми да плащат и за медицинските услуги на моите родители и това според мен важи особено за имигранти с по-високи доходи.
Четиричленно семейство с годишен доход от 50 и нещо хиляди плаща много малко данъци и е вероянто нетен консуматор, а не платец.
Канадците (и баш канадците като наш Павел) се оплакват, че болниците са фрашкани с дърти китайци и други цветове на дъгата, а тези хора "haven't paid into the system". Това хубаво, ама медицинските услуги и т.н. се плащат от сегашните годишни бюджети. Канадските пенсионери може да са плащали "инту ЦПП" (макар че май и тоя "фонд" не е баш фонд), но фактът е, че аз и много други от нас плащаме за операциите и ОАС на родителите на мистър Смит или мосю Левек. Не мисля, че е несправедливо данъците ми да плащат и за медицинските услуги на моите родители и това според мен важи особено за имигранти с по-високи доходи.
Четиричленно семейство с годишен доход от 50 и нещо хиляди плаща много малко данъци и е вероянто нетен консуматор, а не платец.
Marto написа:Според мене трябва да вдигнат минималния доход нужен да спонсорираш пенсионери. При сегашните прагове, двойка работещи на кажи-речи минимална заплата могат да ги покрият сравнително лесно.
Канадците (и баш канадците като наш Павел) се оплакват, че болниците са фрашкани с дърти китайци и други цветове на дъгата, а тези хора "haven't paid into the system". Това хубаво, (really?) ама медицинските услуги и т.н. се плащат от сегашните годишни бюджети. Канадските пенсионери може да са плащали "инту ЦПП" (макар че май и тоя "фонд" не е баш фонд), но фактът е, че аз и много други от нас плащаме за операциите и ОАС на родителите на мистър Смит или мосю Левек. Не мисля, че е несправедливо данъците ми да плащат и за медицинските услуги на моите родители и това според мен важи особено за имигранти с по-високи доходи.
Ами оплаквам се, не всеки може да се уреди с upcoming ready for sponsorship in-laws from mainland China

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
"Това хубаво" в смисъл съгласен съм донякъде и наистина не можем да си позволим куп пенсионери от чужбина. Really 

Защо ли се съмнявам в искреността ти?Marto написа:"Това хубаво" в смисъл съгласен съм донякъде и наистина не можем да си позволим куп пенсионери от чужбина. Really
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Това особено важи за индийското население. Докараха родата до девето коляно да живеят по 8 - 10 човека в едноетажна къща. От тези само 2-3 работят а всички приходи са в заплати не много по-високи от минималните.Marto написа:Според мене трябва да вдигнат минималния доход нужен да спонсорираш пенсионери. При сегашните прагове, двойка работещи на кажи-речи минимална заплата могат да ги покрият сравнително лесно.
.....
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"