Дано успея!
Помагайте с тестове за слушане, моля!
Поздрави и успех на всички!

Благодаря! И на тях не им се видя нормално. Вчера звънях 2 пъти, за да ми потвърдят. Получили са молбата за промяна на адреса, защото преди няколко дни в Монреал пристигна най-после акюзето с дата 5 майDologni написа:Честито, clairee, deska565!
Много ми е странно това, че дори и в Монреал не се е получилоМоже би не са ти получили молбата за смяна на адреса?
Не обичам да отговарям на въпроса с въпрос, но в случая май няма голям избор - вече имате сертификат и искате да знаете какви са конкретните следващи стъпки, или просто питате по принцип?scanada22 написа:- може ли да се кандидаства от България за този Statut или трябва кандидатът първо да пристигне в Квебек, да представи Certificat-а и в последвствие да кандидаства за Statut de résident permanent?
Благодаримclairee написа:Браво! Честито и на вас! Напред към федералната!
Много благодаря за полезния и конкретен отговор!Koko написа: Не обичам да отговарям на въпроса с въпрос, но в случая май няма голям избор - вече имате сертификат и искате да знаете какви са конкретните следващи стъпки, или просто питате по принцип?
В общи линии процедурата е следната - след като вече сте получили Сертификата е необходимо да кандидатствате за имиграционна виза, това става в регионалното канадско консулство, което за България е в Букурещ и след като получите имиграционната виза, вече със нея можете да пристигнете в Канада като имигранти, съответно при пристигането ви в Канада ще получите статут на Постоятнно Пребиваващи.
Не мога да ви кажа колко в време отнема в момента процедурата за получаване на имиграционната виза, но трябва да имате предвид че самият Сертификат има срок на валидност, както и имиграционната виза също е със краен срок в който трябва да сте влезли в Канада, изпуснете ли срока на визата - тя няма опция за удължаване.
Да, това е номерът. Набира се с две нули отпред. Късмет!NickyM написа:Здравейте,
много се радвам за всички при който има раздвижване......Честито! То както върви да взема и аз да се обадя, някой може ли да ми потвърди дали това е телефона : 1 514 864-9191... Предварително мерси.
Пожелаваме ти да успееш! Ще успееш, няма начин! За слушане много ми помогнаха сайт Тв5 франкофонска телевизия и там има тестове за слушане в раздела френски език, учебници Алтер Его плюс( слушах аудио от там по един два часа на ден), и учебник за тест ТеФАК. Ти на какъв испит мислиш да се явяваш?deska565 написа:На всички компоненти имам B2 само comprehension orale B1 и искат B2 на него!!
Дано успея!
Помагайте с тестове за слушане, моля!
Поздрави и успех на всички!