Малко късно, но все пак да споделя информация.mailo83 написа:Канадците не са я избрали случайно датата.....искат да ти направят подарък за рожденния ден - сертификатzahho написа:Привет,
да раздвижа малко темата.
На 08.10.2015 г. получихме писмо, че сме включени в листата на чакащи за интервю. На 14.10.2015 г.(навръх рождения ми ден) получихме покана за интервю на 03.12.2015 г. в Кишинев, Молдова.
Та в общи линии, в момента тече интензивна подготовка![]()
Успех
Взехме сертификати без проблеми. Още в самото начало се изложихме с френски, преди интервюто да започне. Самото интервю протече много леко. С влизането в офиса, мадам каза, че няма да ни проверява нивата на знание по английски и френски. Това внесе доста голямо успокоение, след което започна проверка на документите: дипломи, паспорти, актове за раждане и т.н. Най-голямо внимание отдели на моята диплома. Въпросите, които задаваше офицера, бяха по-скоро за да върви разговорът, а не като същинско интервю. Разпитваше съпругата ми за децата, за нейната работа, общо взето общи работи. На мен отдели повече време, все пак съм водещият кандидат. Интересното при мен беше, че си говорех с нея на английски. Още в началото ме попита кой от двата езика ми е по-добър. Питаше ме за работата, за образованието ми, как съм успял да работя като счетоводител, преди да съм завършил образованието си. Говорехме си предимно за пазара на труда в Квебек, питаше ме дали знам за ордена, как да си приравня дипломата и т.н.
Единствения въпрос на френски беше за познати в Квебек, в кои градове са, с какво се занимават и т.н. Тактично ни попита, дали имаме познати извън Квебек, наблегна на Торонто

Изрично я попитах, защо ни викат на интервю, при положение, че доста хора получават сертификати директно без интервю. Мадам отговори, че сме били "поп-ъп", т.е. статистически сме били избрани. Питах я и за точките, дали ги събираме и колко са, оказа се, че събираме със 7 точки над минимума, при положение, че за език са ни дали 0 точки

За статистиката: водещ кандидат-Счетоводител над 10 г. с висшУ по Счетоводство, придр. кандидат-Биолог висшист, без стаж по специалноста; две деца 5 и 8 г.
Език: Френски Б1, придр. Б1, Английски - нямам сертификат

Това е всичко за интервюто. В момента събираме документи за 2рия пакет и така ...
ПС: Молдова е неприятна, остаряла соц. държава. Студено време, сиви сгради, ремонти в цялата столица и т.н.
ПС2: Учудвам се, че няма писано в тази тема от другите участници. Лично аз знам за 2-3 двойки, които също ходиха в Молдова и взеха сертификати, един от потребителите тук направо живееше във форума, а след интервюто потъна вдън земя, явно всеки взима каквото му е нужно и така