seagate написа:pumpy написа:seagate написа:
Защо е малко вероятно да дадат туристическа виза?
Защото трябва да докажеш, че ще си тръгнеш обратно от Канада, а ти нямаш особено много връзки в България, които да те накарат да го направиш. Не че не си струва да пробваш, но е малко вероятно. Ако пък кажеш, че имаш бъдеща жена в Канада то отказа е задължителен. Интересно ако не кажеш, а по-късно се обените на място и подадеш са постоянно пребиваване, дали някой си прави труда да гледа документите по предишната ти виза и да сравнява - това последното просто мислене на глас....
Част от моето семейство живее в България,
останалата част от семейството ми живее В Европа.
Няма да им казвам на интервюто че имам бъдеща жена в Канада лесно е

, аз лично съм с българско гражданство само но част от моето семейство има двоино.
Ти нямаш семейство по смисъла на закона. Ти имаш роднини и да са ти живи и здрави, но семейство значи просто жена и деца, когато си пълнолетен.
Та как изглеждаш в очите на имиграционния офицер, който трябва да ти даде виза:
- неженен, без ясна работа (точно обратното, ИТ тоест можеш да работиш онлайн от всяка точка на света), без деца, може би с имот или не, но до тук НЯМАШ особено много причини да напуснеш Канада и да върнеш там от където си дошъл.....
А какво ще им казваш на интервюто и документите за виза си е твои избор, само НЕ лъжи, защото за разлика от България, където това е норма, в Канада не е и може да те догони някой ден и да съжаляваш за остатъка от живота си в Канада....
Което не значи, че не трябва да пробваш, просто трябва да си реалист. Може и имиграционният да е в супер настроение този ден и да ти даде виза и ти после да ми се изплезиш виртуално - искрено ти го пожелавам.