Помагат си, да.
Българка от форума ни помогна с първото временно жилище.
Кръстниците на дъщеря ни са българи, с които се запознахме случайно в парка ни дадоха невероятна подкрепа, с всичко възможно, по време на бременността ми, после и в деня на раждането.
Съфорумец ни приюти за първата седмица.
Съфорумка ни даде някои неща, които ни накараха да се почувстваме по-уютно тук. За кандидат емигрантите може да звучи странно, но в един момент се озоваваш на място, в което си като златна рибка в аквариум и пердетата могат да бъдат наистина голяма помощ в този момент

Същата съфорумка ни изтърпя няколко часа, след като по невнимание мъжът ми заключи колата с ключа на таблото
Като цяло, досега аз лично съм видяла предимно подкрепа от българите в Канада и за доста неща форумът ми е бил полезен.
Преди години, като се подготвяхме да подаваме документи, някъде четох едно мнение в стил "на новодошлите няма да им пука за еди-какво-си, когато се окажат с багажа в празен апартамент и ядат на вестници на земята". Тогава ми стана забавно, но може би точно заради това мнение не приех като края на света, че един месец спяхме на надуваем дюшек, който изпускаше всяка божа вечер и се оказвахме на пода, нито, че наистина ядяхме на сиркюлери, седнали по турски на земята. Ама пък си беше весело този първи месец