От Канада в Европа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: От Канада в Европа

Мнение от myhata II »

Всеки си има право на мнение, аз изказах моето мнение, предпочитам свободата и качествения живот пред робията на лихварите

А, вече докато тези които непрекъснато натякват за къщи и колко било хубаво да се над...ш на банките изобщо няма да ги чета, докато не си постват кокошарниците в снимки, да се види аджеба за какво иде реч
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
newcomer

Мнение от newcomer »

roumensp написа:
newcomer написа:
miteto написа:
newcomer написа:павка ти от кое гето изпълзя
дай да видим на снимка талашитката заради която си се заробил следващите 20-25 год
Абе и вие с това "заробване" сте голяма работа. Добре че майките и бащите ви са се блъскали по комунистическо 15-20 години да изплатят апартамента, че да го имате сега на готово и да говорите колко сте "свободни" :D
А пък ако баба и дядо от село пращат буркани със зимнина, сте свободни и от "робията" на супермаркетите, ми така де - кво ще им се заробвате на пластмасовите домати :D

аз моя мите си го купих кеш
не вися кат сопол на банките с години
и е от тухли и бетон,а не от картон
Да, в провинциален град на най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС, с кеш изкаран в Канада. :D Мечтата на българския гастербайтер ... :D

румба,знаеш ли колко е спокоен живота тука
всичко ми е на уалкинг дистанс 5 мин
няма трафик джем,няма стрес
ко не ми беше бизнеса да отдавам коли под наем сигурно нямаше и да имам кола

само с тия гларуси сутрин дето ме будят кат се разграчат в хор не мога да се оправя
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Батката като каза "не от картон" та се сетих - наблюдавам как всички неща които българинът винаги е осмивал (той впрочем има ли нещо дето да не осмива) като чужбински простотии в последните години навлизат и навлизат със страшна сила и все повече хора ги възприемат. Така е с автоматичните предавки на колите (един български мачо, трябва да ръчка за да покаже колко е сръчен, автоматиката е за жени - те по дефиниция "не могат да карат"), така е с дървените къщи (паянтава американска измишльотина), така е и с гипсокартона (да го бутнеш с пръст и пръста ти ще излезе в другата стая...) --- за всички тия имам лични наблюдения от форуми как навлизат сега.

Българското самочувствие подхранвано от медиите е толкова раздуто, че се стига дотам роднини да ме питат по скайпа - "имате ли пъпеши", "чували ли сте за али експрес" и също така - "трябва да дойдете да опитате какво хубаво суши правят тука" :rofl: а аз много добре си спомням годините когато живеех в Япония и им говорех за суши, а те ме гледаха все едно не съм с всичкия си. Помня от миналия век и друг знаменателен лаф (пак ме гледаха като че ги вземам за мезе) -- "Къде се е чуло и видяло - праскови през зимата да се продават???" - и аз им казвам къде, ама не - такова животно нема и точка.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
newcomer

Мнение от newcomer »

optics написа:Батката като каза "не от картон" та се сетих - наблюдавам как всички неща които българинът винаги е осмивал (той впрочем има ли нещо дето да не осмива) като чужбински простотии в последните години навлизат и навлизат със страшна сила и все повече хора ги възприемат. Така е с автоматичните предавки на колите (един български мачо, трябва да ръчка за да покаже колко е сръчен, автоматиката е за жени - те по дефиниция "не могат да карат"), така е с дървените къщи (паянтава американска измишльотина), така е и с гипсокартона (да го бутнеш с пръст и пръста ти ще излезе в другата стая...) --- за всички тия имам лични наблюдения от форуми как навлизат сега.

Българското самочувствие подхранвано от медиите е толкова раздуто, че се стига дотам роднини да ме питат по скайпа - "имате ли пъпеши", "чували ли сте за али експрес" и също така - "трябва да дойдете да опитате какво хубаво суши правят тука" :rofl: а аз много добре си спомням годините когато живеех в Япония и им говорех за суши, а те ме гледаха все едно не съм с всичкия си. Помня от миналия век и друг знаменателен лаф (пак ме гледаха като че ги вземам за мезе) -- "Къде се е чуло и видяло - праскови през зимата да се продават???" - и аз им казвам къде, ама не - такова животно нема и точка.

оптис не я върти тая игра на думи
суши,муши,праскови и дини си е друга бира

нямат нищо общо с безкрайно надценената цена на талашитките
чието изплащане ти яде поне половината живот от жизнения ти стандарт през следващите 20-25 години

не ,че талашитките са лоши,но с това надценяване за цял един половин живот без да се усетиш им ставаш роб
айде да не е точно роб ,ама крепостен селянин или гражданин според населеното место по местоживеене
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

newcomer написа:румба,знаеш ли колко е спокоен живота тука

само с тия гларуси сутрин дето ме будят кат се разграчат в хор не мога да се оправя
Ми и при мен е същото, защото съм се изнесъл в покрайнините. Израснах и живях само в столицата, в САЩ живеех в самия Сиатъл и отдавна съм се наситил на шума и напрежението на големите градове. Районът е поддържан, с ниска престъпност и до работата ми е 25-30 минути, к'во повече му трябва на човек ...
newcomer

Мнение от newcomer »

roumensp написа:

Ми и при мен е същото, защото съм се изнесъл в покрайнините. Израснах и живях само в столицата, в САЩ живеех в самия Сиатъл и отдавна съм се наситил на шума и напрежението на големите градове. Районът е поддържан, с ниска престъпност и до работата ми е 25-30 минути, к'во повече му трябва на човек ...
25-30 мин с кола
аз ти говоря за 5 мин пеша и живея в центъра ,а не в покрайнините

pumpy

Мнение от pumpy »

succes написа: Пумпи, ти пак само от твоята камбанария, така поднесена информацията и аз не виждам защо да не изплащаш къща.
Това за 100-те хиляди, някой беше спонеал нещо си та оттам.
Когато няма какво да кажем, започваме с личните сравнения...
А от чия камбанария да гледам ? Тази на брата, на лелята на един приятел на жена ми, не ми е позната, ерго не мога да гледам от нея....
Ти имаш ли пример където наема е Х, ипотеката е Х+800, и след 30 години под наем имаш нещо, което може да продадеш за 300 пъти Х.
Ако имаш такъв пример дай да го видим, че да разберем какво дърво е "талашитеното бунгало"
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

newcomer написа:
roumensp написа:

25-30 мин с кола
Ами такава ми е работата, повечето фирми от бранша са към центъра на метрополитена ... на жена ми е 5 минути с кола до нейната.
newcomer

Мнение от newcomer »

roumensp написа:
newcomer написа:
roumensp написа:

25-30 мин с кола
Ами такава ми е работата, повечето фирми от бранша са към центъра на метрополитена ... на жена ми е 5 минути с кола до нейната.

ok.след моите обеснения сега стана ли ти ясно ,че да живееш в провинциален град в българия е предимство,а не недостатък,както се опита да ни го втълпиш

pumpy

Мнение от pumpy »

newcomer написа:ok.след моите обеснения сега стана ли ти ясно ,че да живееш в провинциален град в българия е предимство,а не недостатък,както се опита да ни го втълпиш
Уау, да си на 30 минути от центъра на Ван е по-зле от това да си на 5 минути пеша от центъра на Русе.
Е съжа;явам русенци, нищо лично, но това е безсмислица
newcomer

Мнение от newcomer »

pumpy написа:
newcomer написа:ok.след моите обеснения сега стана ли ти ясно ,че да живееш в провинциален град в българия е предимство,а не недостатък,както се опита да ни го втълпиш
Уау, да си на 30 минути от центъра на Ван е по-зле от това да си на 5 минути пеша от центъра на Русе.

бесмислица или не
да живееш във Ванкувър това по никакъв начин не ти определя по високо качество на живот отколкото да живееш в русе
колкото по голям града ,толкова по голям стрес и бъхтене по магистралите и гонене на часовника
било то за работа или някаква друга задача която трябва да свършиш
а ,ако живееш в ситито,а не в събърбана неудобството от шума и мръсния въздух няма да го коментирам

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

newcomer написа:
pumpy написа:

бесмислица или не
да живееш във Ванкувър това по никакъв начин не ти определя по високо качество на живот отколкото да живееш в русе
колкото по голям града ,толкова по голям стрес и бъхтене по магистралите и гонене на часовника
а ,ако живееш в ситито,а не в събърбана неудобството от шума и мръсния въздух няма да го коментирам
От това дето си го написал излиза, че качеството на живот на средностатистическия канадец и българин е едно и също и че между Ванкувър и Русе няма разлика.
Ето ти къде стоят Канада и Ванкувър, а сега ти кажи къде са България и Русе:
http://www.businessinsider.com/top-coun ... 013-5?op=1"
https://en.wikipedia.org/wiki/World%27s ... ble_cities"
Последно промяна от roumensp на Сря Авг 26, 2015 1:50 pm, променено общо 1 път.
succes

Мнение от succes »

pumpy написа:
succes написа: Пумпи, ти пак само от твоята камбанария, така поднесена информацията и аз не виждам защо да не изплащаш къща.
Това за 100-те хиляди, някой беше спонеал нещо си та оттам.
Когато няма какво да кажем, започваме с личните сравнения...
А от чия камбанария да гледам ? Тази на брата, на лелята на един приятел на жена ми, не ми е позната, ерго не мога да гледам от нея....
Ти имаш ли пример където наема е Х, ипотеката е Х+800, и след 30 години под наем имаш нещо, което може да продадеш за 300 пъти Х.
Ако имаш такъв пример дай да го видим, че да разберем какво дърво е "талашитеното бунгало"
Бе гледай си от твоята камбанария, ама удряй ги тия камбани по дискретно.
succes

Мнение от succes »

newcomer написа:
optics написа:Батката като каза "не от картон" та се сетих - наблюдавам как всички неща които българинът винаги е осмивал (той впрочем има ли нещо дето да не осмива) като чужбински простотии в последните години навлизат и навлизат със страшна сила и все повече хора ги възприемат. Така е с автоматичните предавки на колите (един български мачо, трябва да ръчка за да покаже колко е сръчен, автоматиката е за жени - те по дефиниция "не могат да карат"), така е с дървените къщи (паянтава американска измишльотина), така е и с гипсокартона (да го бутнеш с пръст и пръста ти ще излезе в другата стая...) --- за всички тия имам лични наблюдения от форуми как навлизат сега.

оптис не я върти тая игра на думи
суши,муши,праскови и дини си е друга бира

нямат нищо общо с безкрайно надценената цена на талашитките
чието изплащане ти яде поне половината живот от жизнения ти стандарт през следващите 20-25 години

не ,че талашитките са лоши,но с това надценяване за цял един половин живот без да се усетиш им ставаш роб
айде да не е точно роб ,ама крепостен селянин или гражданин според населеното место по местоживеене
Абсолютно съгласен!!! Малко адекватни мнения като това из форума. :y: :y: :y: :y: :y: :y:
newcomer

Мнение от newcomer »

roumensp написа:
newcomer написа:
pumpy написа:

бесмислица или не
От това дето си го написал излиза, че качеството на живот на средностатистическия канадец и българин е едно и също и че между Ванкувър и Русе няма разлика.
Ето ти къде стоят Канада и Ванкувър, а сега ти кажи къде са България и Русе:
http://www.businessinsider.com/top-coun ... 013-5?op=1"
https://en.wikipedia.org/wiki/World%27s ... ble_cities"

и ти си йезуит
въртиш ми думите
не съм правил сравнвние м/у качеството на живот на едното и другото место

говоря за себе си,че с равнопоставен доход в провинциален български град живея доста по добре отколкото със същия във Ванкувър

равнопоставен разбирай мога да си купя същите неща на едното и другото место

само,че във ван ще ми се наложи да спя на тръни треперейки за ипотеката
докато в русе не си навивам часовника кога да стана за работа щото ипотека нямам и ми дреме на дядовия

тоя пример разбира се не го чети буквално
освен ,ако нямаш други аргументи да го оспориш и го ползваш като възможност за дребнави заяжданки

Публикувай отговор