dtodorova написа:7George написа:dtodorova написа:Още една любопитна информация:
Смяна на масло (определя се според годината на производство независимо от вида двигател) и маслен филтър за кола 2007г струва между 95 и 130 евро

Тази операция се прави веднъж на 15-20 000км. Трябва да си запишете за рандеву и обикновенно дават час след 10-15 дни.
Явно нямаш кола в Канада - тука искат да го сменяш на 5 - 6 хиляди км. и струва 50 - 100 долара поне, зависи от маслото. Час може и за утре и за днес, парите ги прибират бързо.
Ще докарате нещата до това, дали колата е с електричаски стъкла или не
Цената не е само това, което ще дадеш в магазина. Сметнете колко ще струва общо тази кола за 3-5 години и за 50 000км. примерно. Мен лично такса 1400-1500 евро годишно ми изглеждат доста, на фона на около 300$ в района на Монреал. За другите провинции нямам идея.
Що се отнася до цената на смяна на маслото, то това в Италия е най-евтино. Те там изобщо не го сменят и този разход практически отпада
Пак ще припомня. Тук минималното заплащане е 9 евро на час. Какво е съотношението 10.50$/час към 300 долара такси и 9 евро към 740 евро да речем? Около 3/8 приблизително. И не забравяайте, че в Канада двигателите са доста по-големи.
бе ти в канада ли живееш или в Холандия питам
щото аз лично много добре знам къде колко струва и в канада и в Холандия и белгия
какви са минималните заплати и как се оцелява с минимална в канада и в Холандия
и ще ти дам един пример като напълниш количката с манджа ,цигари и бира за една седмица в Холандия ще цакаш 100 еу а в канада 300д едвам ще ти стигнат
отделно наемите в Холандия са доста по ниски от тия в канада,да не говорим за имотите
и да не забравяме ,че преди 3 год минималната в канада беше 7,50
и ,ако наистина имаш база за сравнение ми отговори къде с 1200-1300 след таксите по лесно се сървайва
като се вземеш напредвид и социалните доплащания за доход около минималния в Холандия като чилдрен,хаузинг,ънемплоймънт и всякакви други бенефити за които в канада само можеш да си мечтаеш,отделно 1 месец платена отпуска и 13та заплата все неща за които в канада не са и чували
тръгнала си и ти да сравняваш развития социализъм в Холандия с дивия капитализъм в канада
за титра сървиз чувала ли си дето 50% от цената на услугите като почистване на домовете,грижи за малки деца и възрастни и куп други се поемат от държавата и още много други ,ма никой не ми плаща за да ти отварям очите
мога ти разправям и за куп облекчения по ипотечните кредити,как да ти сменят целия покрив на къщата,да го накичат със слънчеви панели,да я санират и да ти направят основен безплатен ремонт на интериора по редицата европейски програми за енергийна ефективност които правителството е длъжно да изпълни по закон
както би трябвало и дае в българия ,ама никой не ебава да го прави
е верно ,че в канада има много по вече богати люде което е видно от скъпите им имоти и коли ,но има и много доста бедни
нещо което в Холандия с невъоръжено око не се забелязва и ножицата на класовото разделение не е чак толкова широко отворена и бял хляб има за всички като богатите не са чак толкова богати ,а бедните не чак толкова бедни нещо което много яко бие на очи в така прехвалената канада
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?