fighter написа:Бреххх...... Батката е частично прав тоя пътtonich написа:Не знам за каква Индия говориш, но в Южен Ванкувър (районът нна Мейн и Фрейзър) всичкото е китаец, и тук - там някой филипинец с къща. Но са рядко. Поне в момента.newcomer написа:...във Ванкувър се бях настанил на 50 и някое авеню м/у мейн и Фрейзър стрий,където имената на магазините за сарита и закусвалните звучаха като Хималаи,пенджаб,рампур и подобни
в центъра на малката индия,щото голямата разбрах била в съри
Освен това, в наше село пакита и хинди няма, всичко е сикхи.
Наистина района от 49-о авеню на юг между Фрейзър и Мейн е откровено индийски, с тук таме някое заблудено филипинско семейство.
Китайският еквивалент на това нещо е по Виктория Ст от 33-то до 49-о Авеню.
А Съри, Батка, е толкова обширно понятие, че се простира извън възможностите ти да го генерализираш
в съри не съм ходил,само на репликата-абе ние тук в индия ли сме ми отговориха ,че тоя район в който бях Marpole е известен като малката индия,а голямата била в съри
и наистина по мейн и фрейзър стр всички бизнеси-магазини,ресторанти,лекарски,зъболекарски,гинекологични кабинети,златарски ателиета ,тур агенции си бяха мангал палас-индо,паки и банги
видях много китайци освен в ричмънд де и в бърнаби като ходих до метрополитан сентъра там както се казваше ,ако не му греша името
ама най много китайци в ричмънд в коското