Канадски гражданин - реализация в USA

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Канадски гражданин - реализация в USA

Мнение от roumensp »

В последно време Европа е залята от емигранти, почнаха да строят и огради (последния 'хит' е Унгария). Високи данъци, пренаселеност, ЕС диктува дори как да си отглеждате кокошките ... за екскурзия е супер, но за живот - не, мерси, и с топ не можеш ме мръдна от Северна Америка. :D

Всеки си знае най-добре за себе си и аз уважавам твоя избор да се върнеш в БГ. Ти за разлика от някои от пишещите на тоя форум поне си знаел какво искаш и как да го постигнеш. :y:
newcomer

Мнение от newcomer »

[quote="roumensp"]В последно време Европа е залята от емигранти, масово почнаха да строят и огради (последния 'хит' е Унгария). Високи данъци, пренаселеност, ЕС диктува дори как да си отглеждате кокошките ... за екскурзия е супер, но за живот - не, мерси, и с топ не можеш ме мръдна от Северна Америка. :D

Всеки си знае най-добре за себе си и аз уважавам твоя избор да се върнеш в БГ. Ти за разлика от някои от пишещите на тоя форум поне си знаел какво искаш и как да го постигнеш. :y:[/quot

така е румба
по някой път малко спекулирам като казвам,че канада е рай за некадърниците
но истината е ,че може би за някои е по лесно да се наложат и уважавам техния избор
и давам пример за истинската конкуренция където са напълно беззъби
например представяш ли си как пумпи би се реализирал професионално в цюрих или виена
той например в колорадо няма позиции,камо ли в софия или женева и ходи да стърже зъбите на нейтив в нанавут
но въпреки това не му представлява трудност да се изживява като безкрайно успешен
в което нищо лошо няма стига да не се натрапва което не му се отдава

на теб не ти правя разбор,само изказвам разсъждения
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

roumensp написа: Колкото и да ви е неприятно на някои тук, Ванкувър винаги е бил и ще бъда в челната петица на най-предпочитаните градове в света. Поне за тия, за които гроздето не е кисело ... :D Приказките за "цигански махали" ги запази за някой дето няма представа за к'во става дума ... една чисто индийска махала изглежда по-чиста и по-поддържана от махала в Бояна, това ти го гарантирам. ;)
Много лично ги вземаш нещата.
Нямаме против Ванкувър нищо. Винаги е било опция. Може би ако нямаше чак толкова много китайци, щях да го избера. Кой знае.
При равни други условия, обаче, що да не ида в Калфирния, примерно? Да предположим, че визата не ми е проблем и мога да се прежаля да живея няколко години със несигурен статут. Да предположим предпочитам калифорнийския климат пред ванкувърския?
И то не че на там съм тръгнал, но чисто хипотетично!
Ето, даваш пример със себе си, че си имал щатски опит и още с идването си в Канада си на заплата много над средната. Вероятно и много над моята, а и на много други, които са над средното.
Даваш пример със себе си, че основният ти мотив е, че не си могъл да уредиш постоянен статут и от гледна точка на семейството, твоето!, не е било подходящо.
Просто хвърлям идея за размисъл, а замислял ли си се, че хората са различни и това, което е фактор за един е точно обратния фактор за друг?
Примерно аз, семейство нямам, и няма да има кой да е без право за работа и да ми опява, че могат всеки момент да го изгонят.
Нямам и твоя безценен професионален опит (не поради липса на интелигентност), а просто живота ме е завлякъл в съвсем друга посока още от самото начало.
На 40 години не мога да наваксам до толкова, че да стигна твоето положение, а и изобщо малцина могат.
А и достигнах наскоро до един момент, в който 'съм си надвил на масрафа' и някакви пари повече или по-малко спират да ме бъркат. Т.е. не парите са мотивацията, в кой град и държава ще живея. Милиони нямам, но имам достатъчно. В кои хотели отсядам ни най-малко не ме бърка, дори и да не мога да си позволя най-скъпите.
За мен живота не е ходене по хотели. Лично мнение, с което не ангажирам никой. Излишните пари ги инвестирам, с дългосрочната цел да се освободя от зависимостта на постоянното ходене на работа. Аз лично предпочитам да достигна момент на пасивни доходи, от които да се издържам и да имам свободата да правя каквото си реша със себе си. Иначе се чувствам малко или много роб. Пак се повтарям, не съдя никого, споделям моя мироглед, осъзнавайки, че далеч не е за всеки. Не го и натрапвам.
Това ми беше и идеята още в самото начало. Че това, че някой предпочита дадена страна и даден начин на живот, не го правят общо валидни автоматически. Аз не споря, че те са си прави за себе си. Може за някои наистина смисъла на живота да е да получиш руум сървис за 5000$ за 1 вечер и да се почувстваш нещо повече и евентуално да осмислиш живота си.

Очевидно е, че за еднин тип домакинство и тип личност е някъде е добре, за други все тая, пък за трети и зле. А другаде, точно обратното!
Не знам защо някои хора го приемат като едва ли не лична нападка и някакъв вид негативизъм и плюене.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:Много лично ги вземаш нещата.
Нямаме против Ванкувър нищо. Винаги е било опция. Може би ако нямаше чак толкова много китайци, щях да го избера. Кой знае.
Изобщо и не мисля че имаш, това не беше отговор на нещо написано от теб.
Kan_Tangra написа:При равни други условия, обаче, що да не ида в Калфирния, примерно? Да предположим, че визата не ми е проблем и мога да се прежаля да живея няколко години със несигурен статут. Да предположим предпочитам калифорнийския климат пред ванкувърския?
И то не че на там съм тръгнал, но чисто хипотетично!
Ма иди, аз дори ти го препоръчвам, да съм казвал обратното ? :D Поне ще разбереш, че Северна Америка има много различни лица и реалности и още не си видял нищо. А като си несемеен е още по-лесно ...

Ако наистина го искаш, не ти трябва допълнителна мотивация придобита от оплюване на Канада.

И никога не е късно: преди 9-10 години помогнах на българин с канадски паспорт да го вземат в моята фирма, тогава той беше над 45 (разведен с големи деца) и това беше първата му работа в САЩ. После станахме приятели, аз дойдох в Канада, той отиде в Майкрософт, взе зелена карта от MS, напусна и тях и сега си живее там и идва отвреме-навреме да види децата си: Хепи Енд ! :D
Последно промяна от roumensp на Пет Юли 17, 2015 5:03 pm, променено общо 2 пъти.
IFF

Мнение от IFF »

Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Като някой който е минал вече по този път Канада-->Калифорния смятам че изживяването по принцип си заслужава особено при определени обстоятелства (Несемеен, сравнително млад и т.н.)

Предупреждавам обаче че освен климата и по-високите заплати, други особени предимства лично аз не намирам. Калифорния (като цяло) е супер. Спор няма, но определено не е рай, и за някой за който Канада очевидно е "Ад" Калифорния няма да му помогне особено.

Относно Европа където се намирам в момента, Столицата Брюксел наподобява по-скоро на столица на ISIS/ISIL. Шалвари, чалми, чаршафи, завивки, фесове, потури.. Пълна програма. Париж не е много по различно и макар че начина на живот В Европа, определено е коренно различен от северноамериканският Европата за която си спомняме не е същата и никога няма да бъде същата. За съжаление.

Аз често изразявам фрустрацията си относно зашеметяващото и ненормално количесто азиатци във Ванкувър. Няма да си кривя душата. Не съм им фен (and that's an understatement) но ако трябва да избирам между сбирщината в големите европейски градове и нашите "китайци" , колкото и да ми е трудно да си го призная май те са по-малкото зло.

Светът се променя и може много да се пише по тази тема но в обобщение ако не сме напълно удовлетворени от обстановката в която живеем (В това число включвам и себе си) алтернативата е Русия, Източна европа и може би Испания и Италия.

Лично аз прекалено много харесвам Ванкувър за да го сменя с лека ръка. Всяко нещо си има цена. В моят конкретен случай трябва да се науча да толерирам определена етническа група която по принцип не ми допада. Не е лесно, защото ежедневно трябва да се сблъсквам с техните изцепки и тарикатлъци и ме вбесяват до подлуда, но както вече казах всяко нещо си има цена.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
pumpy

Мнение от pumpy »

newcomer написа:
roumensp написа:В последно време Европа е залята от емигранти, масово почнаха да строят и огради (последния 'хит' е Унгария). Високи данъци, пренаселеност, ЕС диктува дори как да си отглеждате кокошките ... за екскурзия е супер, но за живот - не, мерси, и с топ не можеш ме мръдна от Северна Америка. :D

Всеки си знае най-добре за себе си и аз уважавам твоя избор да се върнеш в БГ. Ти за разлика от някои от пишещите на тоя форум поне си знаел какво искаш и как да го постигнеш. :y:[/quot

така е румба
но истината е ,че може би за някои е по лесно да се наложат и уважавам техния избор
например представяш ли си как пумпи би се реализирал професионално в цюрих или виена
той например в колорадо няма позиции,камо ли в софия или женева и ходи да стърже зъбите на нейтив в нанавут
но въпреки това не му представлява трудност да се изживява като безкрайно успешен

Ха, ха, аз не искам да се налагам нито в Цюрих, Женева, Русе, Варна или София - там съм бил и не ми е харесало. Ако си забравил аз съм имигрант и от там съм дошъл. За Колоrадо не се безпокой има КЪДЕ да работя там, но и това не ми харесва - въпрос на предпочитания и за щастие моите не са като твоите
И BTW от теб положителна оценка не очаквам, по простата причина, че презираш евреите и си ми го заявявал в очите. Да не говорим пораженското ти поведение да се откажеш и да се върнеш под благовидния предлог, че ще си "въртиш синджирката". Когато човек се провали и предаде, най-малкото което се очаква от него е да е съдник доколко успели са останалите около него.......
newcomer

Мнение от newcomer »

myhata II написа:
roumensp написа:Хм ... Доколкото забелязвам участието ти в темата се изразява предимно в спорове с мен и Танграта, но щом искаш ще те оставя на спокойствие да им обясниш за реализацията си в Щатите. Чао от мен. :wave2:
Румба, ти що за "специалист" си ? :)

локум мейкър :rofl:
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Не е важно какъв специалист си, а за колко ще успееш да продадеш знанията и уменията си. Успеха за мен в Канада може да се брои поне като 2х спрямо този в щатите. Успех на всички където и да решат да продължат кариерата си!
newcomer

Мнение от newcomer »

pumpy написа:
newcomer написа:
roumensp написа:В последно време Европа е залята от емигранти, масово почнаха да строят и огради (последния 'хит' е Унгария). Високи данъци, пренаселеност, ЕС диктува дори как да си отглеждате кокошките ... за екскурзия е супер, но за живот - не, мерси, и с топ не можеш ме мръдна от Северна Америка. :D

така е румба

Ха, ха, аз не искам да се налагам нито в Цюрих, Женева, Русе, Варна или София - там съм бил и не ми е харесало. Ако си забравил аз съм имигрант и от там съм дошъл. За Колоrадо не се безпокой има КЪДЕ да работя там, но и това не ми харесва - въпрос на предпочитания и за щастие моите не са като твоите
И BTW от теб положителна оценка не очаквам, по простата причина, че презираш евреите и си ми го заявявал в очите. Да не говорим пораженското ти поведение да се откажеш и да се върнеш под благовидния предлог, че ще си "въртиш синджирката". Когато човек се провали и предаде, най-малкото което се очаква от него е да е съдник доколко успели са останалите около него.......

браво пумпи
много хубав офис имате на най главната улица в Денвър/м/у другото съм бръмчал по нея с тира и имам представа от преки наблюдения/
ма се чудя толкова ли не ви стигат приходите от него да си обслужвате милионния кредит та ти се налага да ходиш да вадиш зъби на индианците в нанавут,навместо да си стоиш до жената и мексиканските секретарки по цял ден да ти носят кафето и да ти викат си сеньор

Аватар
tonich

Мнение от tonich »

newcomer написа: ма се чудя толкова ли не ви стигат приходите от него да си обслужвате милионния кредит та ти се налага да ходиш да вадиш зъби на индианците в нанавут,навместо да си стоиш до жената и мексиканските секретарки по цял ден да ти носят кафето и да ти викат си сеньор
Тоя е като латерна, баси: "Що ходиш да вадиш зъби на индианците в нанавут, та що ходиш?!" :rofl: :D
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"