Express Entry - новата процедура
Re: Express Entry - новата процедура
Провеждът се даже бях няколко дена на подготовка при тях но ще се явявам есента понеже скромно ми казаха че съм за Б2 което не ме устройва целта е С1
-
Здравейте на всички,
Позволявам си да попитам, някой вече регистрира ли си профил по Express Entry? Преди малко се опитах да стартирам и да си направя акаунт, но се споменава за някакви ключове (сертификати). Малко информация може ли да споделите ако сте минали по този път?
Благодаря!
Позволявам си да попитам, някой вече регистрира ли си профил по Express Entry? Преди малко се опитах да стартирам и да си направя акаунт, но се споменава за някакви ключове (сертификати). Малко информация може ли да споделите ако сте минали по този път?
Благодаря!
-
Привет!kiril_baykov написа:Здравейте на всички,
Благодаря!
Ние още не сме стигнали до този етап. Предполагам че ти си един от първите, които си прави регистрация за Ентри процедурата.
Относно въпроса ти - това е мое предположение - може би става въпрос за персоналния ти код/ключ за езиковия сертификат от IELTS и/или TEF...
Прегледай си пак регистрацията.Като я приключиш, би ли споделил какво и как е приключило?
Успех!

" - Това е невъзможно - казала Причината. - Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът. - Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
- Опитай... - прошепнала Мечтата. "
- Опитай... - прошепнала Мечтата. "
-
Благодаря за бързата реакция bossa novabossa nova написа:Привет!kiril_baykov написа:Здравейте на всички,
Благодаря!
Ние още не сме стигнали до този етап. Предполагам че ти си един от първите, които си прави регистрация за Ентри процедурата.
Относно въпроса ти - това е мое предположение - може би става въпрос за персоналния ти код/ключ за езиковия сертификат от IELTS и/или TEF...
Прегледай си пак регистрацията.Като я приключиш, би ли споделил какво и как е приключило?
Успех!

Според мен става въпрос за сертификат тип електронен идентификатор или подпис като тези за ел. банкиране на банките, понеже при едната опция можеш да използваш собствен от регитрирани партньори, които от списъка видях че са банкови и небанкови финансови институции. Другата опция е с ключ издаден от GC, което според мен си е абревиатура на Government of Canada, но не продължих, понеже така или иначе имам да чакам оценката си от WES и може и някой да ме изпревари през това време и да сподели нещо ценно

Избирате втората опция - Continue to GCKey - ще ви прехвърли на страница, където да си създадете профил, с който после ще се логвате в Express Entry
Здравейте, понеже в предварителното тестче за express entry- то имаше въпрос относно роднини в Канада - някой знае ли какви документи изискват за 'доказателство'? Не вярвам на доверие да е аа да ти имаш, ок ..
Не намирам тази информация. Ако просто съм я пропуснала, ще съм ви благодарна да ме препратите към нея.

Не намирам тази информация. Ако просто съм я пропуснала, ще съм ви благодарна да ме препратите към нея.

"Life, as I see it, is not a location, but a journey. Life flows." Henry Ford
-
Акт за раждане за да се докаже майка-баща- брат/сестра родствена връзка.
Монреал - 08.2009
Едмънтън -09.2011
Едмънтън -09.2011
- roumensp
+ документ доказващ местожителство от типа на property tax notice или сметка за ток/газ/ТВ/интернет/наем на името на роднината.arogance написа:Акт за раждане за да се докаже майка-баща- брат/сестра родствена връзка.
Видях, някъде из техния официален сайт, че в групата влизат и чичо/леля. това така ли е наистина или аз не съм го разбрала?
"Life, as I see it, is not a location, but a journey. Life flows." Henry Ford
Здравейте някой да знае защо когато правя теста за Допустимост по новата процедура имам предвид да видя какво ще ми даде един път едни втори път други въпростите преди имаше въпрос дали имате оценка на дипломата си от акредиционна агенция а друг път го нямаше този въпрос.и имам и въпрос относто часта където ни пита за образование примерно магистратура на какво тяхно образование отговаря понеже имаше въпрос какво е вашето образование и изредени висше няколко вида първи цикъл втори цикъл.иначе дипломата ми е оценена от wes едно към едно магистър
[youtube][/youtube]
Също каква такса платихте на WES (имам дипломи 2 - бакалавър и магистър) и каква за куриер? И колко време Ви отне от изпращане на дипломите до получаване на асесмънт?
Сега ще пращам до WES. Интересува ме последно кой трябва да е подател: ВУЗ-ът или аз; с Fedex ли пращахте... и изобщо всичко, за да не объркам нещо. БлагодаряAndreiBC написа:Здравейте някой да знае защо когато правя теста за Допустимост по новата процедура имам предвид да видя какво ще ми даде един път едни втори път други въпростите преди имаше въпрос дали имате оценка на дипломата си от акредиционна агенция а друг път го нямаше този въпрос.и имам и въпрос относто часта където ни пита за образование примерно магистратура на какво тяхно образование отговаря понеже имаше въпрос какво е вашето образование и изредени висше няколко вида първи цикъл втори цикъл.иначе дипломата ми е оценена от wes едно към едно магистър

Също каква такса платихте на WES (имам дипломи 2 - бакалавър и магистър) и каква за куриер? И колко време Ви отне от изпращане на дипломите до получаване на асесмънт?
До WES пращаш Ти - 1)нотариално заверени копия на диплом-ата/ите 2)преведени от лицензиран преводач и 3) с апостил от МОН (това най-често го движат преводаческите агенции). Лично аз изпращах по DHL, но си провери цените на куриерите и си прецени ( фирмата ни има сключен договор с DHL за това пращах с тях). Таксата и за 1 диплома и за 2 е една и съща, проверено! Но мисля, че само за магистър, тоест по-високата степен е достатъчно. Миналата година таксата на WES беше около 315-330 CAD, платих с кредитна карта. От изпращането до получаването тогава срокът беше кратък около 2 седмици.Des1 написа:Сега ще пращам до WES. Интересува ме последно кой трябва да е подател: ВУЗ-ът или аз; с Fedex ли пращахте... и изобщо всичко, за да не объркам нещо. Благодаря
Landed: 25.06.2016 Toronto
Благодаря ти!Sunflower написа:До WES пращаш Ти - 1)нотариално заверени копия на диплом-ата/ите 2)преведени от лицензиран преводач и 3) с апостил от МОН (това най-често го движат преводаческите агенции). Лично аз изпращах по DHL, но си провери цените на куриерите и си прецени ( фирмата ни има сключен договор с DHL за това пращах с тях). Таксата и за 1 диплома и за 2 е една и съща, проверено! Но мисля, че само за магистър, тоест по-високата степен е достатъчно. Миналата година таксата на WES беше около 315-330 CAD, платих с кредитна карта. От изпращането до получаването тогава срокът беше кратък около 2 седмици.Des1 написа:Сега ще пращам до WES. Интересува ме последно кой трябва да е подател: ВУЗ-ът или аз; с Fedex ли пращахте... и изобщо всичко, за да не объркам нещо. Благодаря
http://www.wes.org/fees/schedule.asp" - $ 205 не е ли? Ти си посочила 315-330.
Как се плаща куриерската такса обратно за България? Предварително ли?
Сега погледнах 299.45 CAD включително с платен куриер към БГ. Може би не си добавила тази опция. И да плащаш предварително при регистрацията с кредитната карта. Те като получат документите ще ти дръпнат паричките.
Landed: 25.06.2016 Toronto
Такааа. Аз съм гледала за USA. Ето за Канада: http://www.wes.org/ca/fees/schedule.asp"Sunflower написа:Сега погледнах 299.45 CAD включително с платен куриер към БГ. Може би не си добавила тази опция. И да плащаш предварително при регистрацията с кредитната карта. Те като получат документите ще ти дръпнат паричките.
Предполагам се избира WES ICAP (Transcripts + Evaluation + Storage) за Course-by-Course, като цената тук е $245...
Можеш ли да ми пратиш линк? Явно аз нещо пропускам...