Моите 5 цента, ако някой се интересува:Заро написа:Speedy and fighter много умесни въпроси.
Професии-зъботехник и биолог.
Защо се итересуваме толкова, точно пък от Kelowna:
1. От една страна, като пенсионерски град е вероятно да се търсят зъботехници. От друга, като град богат на флора и фауна трябва да има нужда и от биолози.
1. Къде колко пенсионири има няма голямо значение и не определя нуждата от зъботехници: лабораторията с която аз работя корони и мостове се намира на 6-7 часа път с автобус. Работя с тях от 3 години и до сега не съм им виждал очите;
2. В кабинета имам "лаборатория" за "плакови протези" - имах и зъботехничка, на която предложих 90% от цената на работата й и тя ми отказа. Сега работи в града като секретарка

3. Малко цени, просто за инфо:
- zirconia crown - 238
- layered zirconia crown - 395
- PFM - 400 +-
- CUD or CLD - 550
- RPD - 650
Сега седни за да не паднеш с малко цени в Щатите. Въпрос на организация е да си пращам отпечатъците в САЩ и разходите за пратката се покриват от лабораторията:
- PFM from 55 to 125
- Zirconia from 55 to 110
- CUD - 550
- RPD - 450
Аз лично не го правя, защото за разлика от американските зъболекари аз не печеля от цената на лабораторията, така че ми е все тая колко струва. Предпочитам обаче местното/канадското, затова пращам в Гранд Прери.
Ако жена ти е зъботехника и й се работи и като парт тайм асистент и ви се живее на Север в дивото ми пиши, може да й предложа работа като асистент и "акрилик" зъботехник при мен. Какви са шансовете за биолог на север нямам представа. А и да не ме обвинят в дискриминация защо предлагам на жена ти само: понеже прилагам minimal sedation от гледна точка на отговорност и защита трябва да имам жена в кабинета, когато пациента е жена;