Покани за ВИЗИ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от Koko »

DrHouse написа:Така първо искам да кажа на така наречените български "кебекари", които дават акъл да си търсите план Б и питат за какво ще ходите в студа и тн да хванат самолета и да пристигат в милата ни родна татковина. А ако не да хващат необятната канадска гора и да си съдят БИО доматитТО.
Не разбирам защо съвета да се търси алтернатива на имиграцията в Канада, да го наречем План Б, се възприема като съвет - Стойте си в България.
Напротив, План Б означава - ако нещата с имиграционната процедура за Канада са се забатачили, то нищо не пречи да се мисли за варианти за имиграция в друга държава. Например от началото на 2014-та вече няма ограничения по отношение правото да се работи във всички държави от ЕС, но разбира се остава въпроса колко лесно и каква работа може да се намери, но все пак няма нужда да се минава имиграционна процедура и да се губят няколко години в чакане.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
NightMartini
Мнения: 368
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 7:46 am

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от NightMartini »

DrHouse написа:Здравейте на всички.
Така първо искам да кажа на така наречените български "кебекари", които дават акъл да си търсите план Б и питат за какво ще ходите в студа и тн да хванат самолета и да пристигат в милата ни родна татковина. А ако не да хващат необятната канадска гора и да си съдят БИО доматитТО.
Тъй малко остор като за начало ама се изнервям да чета глупостите на някой хора които си мислят че като са хванали самолета са хванали Бога за крачола.!
Винаги се получава така, когато четеш диагонално.
Аз лично не бих се доверил на човек с твоя словоред.
Никой не е споменавал България като алтернатива, това го казвам искренно и със съжаление. Но да подчиниш ежедневието си на разочарование от действия, които не зависят от теб е грешка. Грешка, която аз допуснах и за това в момента обръщам внимание на останалите за нея. Да не се изпуска нито един момент от ежедневието, само защото пъзелът не се е подредил спрямо първоначалния план, това е.
А план Б включва останалата част от света. Кой може да каже къде е късметът ни?
Като оставим настрана всички неоспорими гадости, които се случват в България, все още има малки оазиси на топлина, спокойствие, хубави спомени, доверие и подкрепа.
Това че ти не си ги намерил, не означа, че те не съществуват. Искренно съжалявам, че не си изпитал удоволствието и красотата на залеза и изгрева на брега на Кара дере.
Самолетът не го хванах, просто си купих билет и ми позволиха да се кача. Вече гледам на Канада като на опит, но не професионален опит. Това е житейски опит, който ме срещна с предизвикателства и интересни хора. И когато имаш възможността да вечеряш с тях и да споделяш мисли, това е достатъчно да се чувстваш жив и разбран.
Ако някой мъж в България сега чете това – купи хубави цветя на съпругата си за 8 март, защото тук..............
Но вече знам, че хората с различно мнение бавно стават достойни за другите.
Истинските чудеса винаги вдигат само малко шум.
Аватар
klisurov
Мнения: 1696
Регистриран на: Пет Авг 04, 2006 4:05 am
Местоположение: Where dreams come true
Обратна връзка:

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от klisurov »

NightMartini написа:Ако някой мъж в България сега чете това – купи хубави цветя на съпругата си за 8 март, защото тук...............
букетите са е четен брой цветя ... още една особеност на Монреал ... за другаде не знам
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Skype: klisurov
DrHouse
Мнения: 18
Регистриран на: Чет Яну 22, 2015 6:26 am

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от DrHouse »

Така първо не карам никой да ми се доверява, ОСОБЕННО човек като теб. Гледам че си то тея особенните лелките които са много докачливи на тема мъже и цветя и явно си решила, че коментара ми по-горе се отнася лично за теб. След това бих казал че е уникална глупост да влезнеш във форум в който хората чакат визи по 3-4-5-6 години и да почнеш да им обясняваш, че видиш ли те не знаели за къде и какво чакат. Всеки сам си прави своя избор и докато човек не си счупи сам главата не се научава. Тук мога да кажа поне 100 лоши, но и 100 хубави неща както за България, така и за Канада. Но този форум и тази тема не са за това. Тук хората отварят тази тема с недеждата да видят, че някой съфорумник е получил покана за виза, а не да видят как някой който е на другия край на земята се оплаква от студа и от това, че не си е намерил приятели и му било тежко!
И така спирам да пиша тук, че всеки си го разбира по различен начин. Ако имаме новини относно виза или свидетество за съдимост ще драсна. Но така като гледам свидетествата вървят по месеци, получилите реално са изпратили медицинските с 1-2 месеца по-рано от нас така че явно ние ще сме след месец-два.
Поздрави
DCS Виена: 08.2011
Accusé de réception: 07.2012
Интервю 09.2013 - Успешно
Медицински 02.07.2014
Искане на допълнителни документи: 16.06.2015
Покана за Виза 31.07.2015
10xalot
Мнения: 155
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 4:52 pm

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от 10xalot »

DrHouse & NightMartini, не виждам никаква полза от вашият спор. За какво е всичко това! Всеки е прав за себе си и всеки вижда и чувства нещата по различен начин. На мен лично ми беше интересно да прочета постовете и на двама ви. И най-лошата информация е по-добра от липсата на каквато и да е било такава. В случая информацията, която двамата давате не е лоша. Тя е различна и представя различни гледни точки. NightMartini има интересен стил, леко носталгичен но какво от това? Явно сега е в такъв период. Само не можах докрай да схвана това за цветята и 8 март...., че в Канада няма цветя по това време на годината ли :^), че не се подаряват цветя на този ден, или че техният брой по някаква неизвестна за нас причина е четен брой. DrHouse - днес мисля да им пратя едно запитване. Ще споделя после във форума какво са ми върнали като отговор. И един личен въпрос към теб, ако е удобно: лекар ли си?
Документи Виена : 14.10.2011
Интервю : 15.11.2013
Документи Нова Скотия : 17.12.2013
Баркодове : 04.04.2014
Медицински : 12.05.2014
Повторни медицински :27.08.2015/ Направени - 01.09.2015
Покани за визи : 29.09.2015
Визи !: 27.10.2015
DrHouse
Мнения: 18
Регистриран на: Чет Яну 22, 2015 6:26 am

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от DrHouse »

Лекар по душа, но всъщност нямам нищо общо с тази професия ;)
DCS Виена: 08.2011
Accusé de réception: 07.2012
Интервю 09.2013 - Успешно
Медицински 02.07.2014
Искане на допълнителни документи: 16.06.2015
Покана за Виза 31.07.2015
Аватар
klisurov
Мнения: 1696
Регистриран на: Пет Авг 04, 2006 4:05 am
Местоположение: Where dreams come true
Обратна връзка:

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от klisurov »

Моля да бъда извинен за навлизането ми във вашата тема.
Искрено желая на всички ви скорошно пристигане оттатък голямата вода.

Неведнъж съм го писал: Ако зависи само от мен, аз от Монреал не мърдам.
Но ще си позволя за пореден път да повторя: Не тръгвайте с голямата кошница, за да не се разочаровате при пристигането си.

Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Skype: klisurov
NightMartini
Мнения: 368
Регистриран на: Сря Юли 06, 2011 7:46 am

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от NightMartini »

DrHouse написа:Така първо не карам никой да ми се доверява, ОСОБЕННО човек като теб. Гледам че си то тея особенните лелките които са много докачливи на тема мъже и цветя и явно си решила, че коментара ми по-горе се отнася лично за теб. След това бих казал че е уникална глупост да влезнеш във форум в който хората чакат визи по 3-4-5-6 години
И аз се извинявам.
Аз не съм егоист и не тъжа само за себе си.
Винаги се получава така на място, където хората си говорят един на друг и никога един с друг. Защото тук отдалечението не се мери с разстояние, а с думи и с разликата в усещането за живота.
Обикновено човек намира себе си, когато се пребори с някое препятствие.
Но изминавайки пътя не бива да загърбва животът си.
Продължи идеята си да представиш лично писмото в Канада при следващото си пътуване.
Докато чакате визите намерете време да гледате два хубави български филма – Кецове и Стъпки в пясъка.
А цветята, цветята заслужават много по-добро отношение.

Успех.
pepiliverpool
Мнения: 179
Регистриран на: Чет Фев 23, 2006 10:24 am
Местоположение: Ottawa

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от pepiliverpool »

10xalot, тука розите ги продават на дузина = 12 рози. няма проблем резделям ги на 5 и 7 и подарявам на две жени :D
bobbygeo
Мнения: 12
Регистриран на: Чет Яну 29, 2015 11:22 am
Местоположение: Гатино/Отава

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от bobbygeo »

Само си усложнявате живота!
Вземаш дузината рози, вадиш една, слагаш я между зъбите и си готов! Никоя няма да те върне така... ;) :inlove:
Zi&Pon
Мнения: 39
Регистриран на: Сря Мар 06, 2013 2:49 pm

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от Zi&Pon »

След като няколко пъти бяхте помолени, бихте ли били така добри да спрете да спамите темата.

Хората тук седят и чакат визите си и почти всички сме доста поизнервени и поизгубили надежда, и вашата поезия нито е релевантна към темата, нито ни помага. Когато стоиш и очакваш с нетърпение всяка добра новина и всеки ден влизаш и виждаш че има десет нови мнения, е доста разочароващо да установиш, че всъщност хората уплътняват времет си, споделяйки информация, която не е нужна или е по-релевантна към друга тема

Мерси
file submitted Vienna: 28.09.11
AOR:04.05.12
supplementary docs sent:08.11.12
interview waiting list:14.11.12
interview: 07.11.13 08:30
CSQ:07.11.13
medical exam: May, 14
visa invite:18.05.2015
passport submitted:25.05.15
Visa obtained: 26.06.15
lutar
Мнения: 207
Регистриран на: Сря Апр 06, 2011 6:38 am
Местоположение: Montreal

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от lutar »

Що?
Това за цветята беше много полезно..... Не бих се сетил да подаря цветя на жена ми за 8-ми март. Канадския опит си казва думата...
venaza
Мнения: 89
Регистриран на: Съб Мар 19, 2011 4:28 pm

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от venaza »

Днес получихме искане за свидетелства за съдимост. :party: :rock:
DCS Vienne:04.02.2011
Accuse:21.06.2012
Liste d'attente:04.09.2012
Entrevue:04.04.2013
TCFQ:30.06.2013
Certificat de selection:24.09.2013
Codebar:31.01.2014
L'examen medical:11.06.2014
Visa(s): 03.04.2015
Аватар
martin_1
Мнения: 498
Регистриран на: Вто Яну 15, 2013 2:19 am
Местоположение: Montréal

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от martin_1 »

e-mail или пощите?
rossin555
Мнения: 86
Регистриран на: Чет Окт 06, 2011 6:32 am

Re: Покани за ВИЗИ

Мнение от rossin555 »

venaza написа:Днес получихме искане за свидетелства за съдимост. :party: :rock:
Поздравления! Скорошни покани за визи!
DCS Виена - 28.10.2011
Полет - 21.06.2015
Публикувай отговор