Пак за интервюто

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Пак за интервюто

Мнение от Independent »

Здравейте!
В нашето семейство отдавна се правеха планове за имиграция, но чак тази пролет се осмелихме да направим решителната крачка. Основното, което ни спираше, бяха сравнително високите финансови прагове... Както и да. В началато на май изпратихме DCS заедно с едно кило документи и започна голямото чакане. По някое време търпението ми се изчерпа и написах имейл до Виена с молба да ми кажат как върви моето досие, на което те с извънредно голямо учудване ми отговориха, че още преди седмици ми били пратили потвърждение за получаването и за завеждането му и как можело да не сме го получили. Както и да е. Две седмици след това (началото на юли) получихме покана за интервю на 29.10. Моментално върнахме отговор по факса, че приемаме предложената дата и час, но оттогава нямаме никаква реакция от тяхна страна. Изчакахме няколко дни, пак писахме имейл с обяснение, дори изпратихме второ потвърждение по факс.
Много сме притеснени от факта, че не знаем нищо за това наше потвърждение. Сигурно сме гледали твърде много второкласни екшъни, в които извънредно важни факсове по случайност падат в кошчето за боклук или претърпяват друга незавидна съдба, но това не е в състояние да приспи притесненията ни.
Затова исках да попитам дали това е практика - след получаването на потвърждението да си траят? Има ли изобщо за какво да се притесняваме или това са нерви на вятъра.
Трябва да си призная, че с наближаването на датата на интервюто паниката мен лично ме обхваща все повече, а тази неизвестност....
Аватар
janyz
Мнения: 719
Регистриран на: Пет Фев 27, 2004 11:32 am
Местоположение: Montreal

Hi

Мнение от janyz »

Shashkate se ,kato tipichni "novobranci "(maitapcheeeeeeee) ! Ne sa dlazni da vi vrashtat odgovor! Potvarzdenieto sa go poluchili i Vi "chakat" v opredelenijat den i chas !Az sashto ne sam poluchil odgovor na moeto potvarzdenie ,no kato se javih za intervjuto ,razbrah,che vsichko e OK. i njama shega-shte ima intervju !!!!( to mina uspeshno oshte mesec april )Taka ,che spokoino , mnogo...ama mnogo oshte nervi i tarpenie shte vi trjabvat , taka ,che stadete se !!!!!Uspeh !
IMP
Мнения: 10
Регистриран на: Чет Авг 26, 2004 12:57 am

Мнение от IMP »

Niama praktika da prashtat potvyrzdenie na vasheto syglasie s datata i 4asa na interviuto. Az sym bil na 2 interviuta no ne e imalo problemi s tova, pratil sym samo faksowe. Niama kak da razberesh dali sa go polu4ili dokato ne otidesh v ugovorenia den i 4as i ne te pokaniat poimenno v staiata za interviuto. Opitai se da zabrawish za towa, nastroi se 4e wsi4ko e normalno i nablegni na ezicite.
Uspeh.
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Az ne si spomniam da sum polu4avala otgovor na fax-mi,no vse pak beshe otdavna.
Ako produlgite da gi zameriate s fax-sove moge da im pisne i da vi otgovoriat :)
Niama strashno nali ste poluchili podvurgdenie 4e fax-sa e polu4en pazete si go za vseki slu4ai.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Татяна
Мнения: 114
Регистриран на: Съб Авг 02, 2003 1:59 am

отговор

Мнение от Татяна »

Така е не отговарят след потвърждението. Ние за по-сигурно изпратихме факс и писмо с обратна разписка, много досадно, но искахме да сме сигурни. Освен това имам познати, на които не бяха получили потвърждението и им се обадиха по телефона да попитат какво става, така че спокойно ако имаше проблем щяха вече да са се свързали с вас.
Аватар
p4eli4ka
Мнения: 680
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 7:34 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

100% съм съгласна с Татяна :)
Ние също пратихме потвърждението по двата начина, също не получихме отговор и също имаме приятели, на които се обадиха по телефона да ги питат какво става (в техния случай поканата за интервю се беше загубила някъде из Български пощи). Така че:
СПОКО, ДИШАЙ ДЪЛБОКО :roll:
Късмет на интервюто :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от Independent »

Ох, много ви благодаря на всички за успокоителните думи. Наистина ще се опитам да се съсредоточа върху по-важни неща.
А на всички вас пожелавам много-много успех. На "колегите", на които също им предстои интервю, стискам палци. Дано всичко е наред!
Заключено