yahoo написа: Едва ли ще са много хората да кажат колко точно струва живота при тях защото ще е почти същото с това колко получават и такива въпроси обикновено се пропускат.
Пропускат се от някои, докато други бързат да се похвалят колко са напреднали в материала, колко са се трудили да го постигнат....
Това тотално изкривява статистиката. Даже и да игнорираме факта, че много Мухи и Батки преувеличават и лъжат.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
В тексас бензина е около 3.40-3.50
Идвам оттам, сега съм в Аризона.
Гледам форумният купон си тече.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
ablood, тотално ме обърка. Да не би да искаш да кажеш долара на галон? Това колко идва долара на литър?
Аз на щатите дори прогнозите за време не мога да им ги разбера.
п.с. Изчисленията показват,че би излезнало около 90 цента за литър, което си е значителна разлика с Монреал.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
IRA написа:ablood, тотално ме обърка. Да не би да искаш да кажеш долара на галон? Това колко идва долара на литър?
Аз на щатите дори прогнозите за време не мога да им ги разбера.
п.с. Изчисленията показват,че би излезнало около 90 цента за литър, което си е значителна разлика с Монреал.
Е ти за пръв път ли чуваш, че е значителна разликата и не само при горивата?!
Разлика от 10 пъти повече население в щатите си дава отражение за по-ниските цени на всичко. Обаче Монреал не го сравнявай в случая с бензина защото сме попаднали в голяма аномалия въпреки огромната концентрация на население на самия остров на Монреал предполагащо по-голямо потребление и по-ниски цени се е получило точно обратното - едни от най-високите цени в Канада на бензина изкуствено се поддържат точно тук за още по-висока печалба.
Основната разлика в цените на бензина се дължи в данъците и акцизите върху него. Има и регионални разлики - например спот прайс-а на пристанището в НЙ е редовно с няколко цента по-висок отколкото в Гълф Коуста. Аномалията е, че в Квебек имате най-високите данъци и акцизи, като в Монреал отгоре на това си имате и общински акциз от няколко цента. Та от цената на колконката, при вас 40 цента на литър са данъци, в сравнение с 20 цента в Албърта и 10-тина в Тексас. Ай честито
В калифорния виждам цени от 3.80 до 4.20 но индианците шошони в едноименното село избиха рибата с 5.30 (днес)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Тука има един спорт - пазаруване от щатите и пълнене на туби с бензин пак от там. Голяма далавера - за да спестя 50-60 кинта трябва да вися по километрични опашки по границата и да губя време, което бих могъл да използвам за семейството си.
Калифорнията, ако искаш да спестиш от туй и онуй, винаги ще се намери начин, ама я по-добре си харчи на воля. Дет се вика: Яжте, пийте и си носете новите дрехи