Пролетна сесия - Март/Април 2013

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
totomoto
Мнения: 74
Регистриран на: Съб Дек 04, 2010 8:02 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от totomoto »

hristoe77 написа:Да писахме 2 пъти и нямаме отговор :(
На мейла на Шантал Базил ли?
DCS-Vienne-21.06.2011
Accusé de réception-13.02.2012
Entrevue de sélection-08.04.2013
CSQ по пощата -11.03.2014
Sydney - 28.03.2014/09.04.2014
Баркодове - 26.05.2014
Медицински - 04.08.2015
Покана за Виза - 25.08.2015
Визи - 04.09.2015
Полет - 14.10.2015
dkemil
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Сеп 01, 2011 2:35 pm
Местоположение: София

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от dkemil »

Здравейте ние също участвахме в злополучната сесия през пролетта, получихме отказ и сега обжалваме. Нищо от това което пише в официалното писмо за отказ не е вярно! Бяхме в Монреал през лятото и там се консултирахме с различни местни специалисти в тази материя. След като огледаха документите и мотивите за отказа всички еднозначно заявиха, че сме попаднали на некомпетентен офицер. Случва се не може всички да са добри, затова си и има независима процедура за арбитраж. Но не това ме накара да пиша тук.

Не разбирам това робско мислене на повечето хора в този форум. Съгласяват се и се примиряват с всичко. Хора не е нормално 6 месеца да Ви задържат оригиналните дипломи! Нека да назоваваме нещата с истинските им имена. Проблема е в некомпетентност и мудността на Мадам Шантал Базил, тя очевидно не се справя. Оплачете се! Вие имате права и не се връзвайте на разни глупости, че това би Ви намалило шансовете. Напротив нека документите ви да се разгледат от някой компетентен офицер, който няма да ви губи времето да му доказвате очевидни неща.

Успех на Всички и по-голямо самочувствие имайте ;)
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от pumpy »

dkemil написа: Не разбирам това робско мислене на повечето хора в този форум. Съгласяват се и се примиряват с всичко. Хора не е нормално 6 месеца да Ви задържат оригиналните дипломи! Нека да назоваваме нещата с истинските им имена. Проблема е в некомпетентност и мудността на Мадам Шантал Базил, тя очевидно не се справя. Оплачете се! Вие имате права и не се връзвайте на разни глупости, че това би Ви намалило шансовете. Напротив нека документите ви да се разгледат от някой компетентен офицер, който няма да ви губи времето да му доказвате очевидни неща.

Успех на Всички и по-голямо самочувствие имайте ;)
Между това да отстояваш правата си и да си агресивно брутален има ОГРОМНА разлика. Иначе всичко казана е напълно вярно. Успех..
deteli777
Мнения: 63
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 7:11 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от deteli777 »

"dkemil", съгласна съм с теб за робското мислене!
Аз както се вижда в постовете писах няколкократно. Писах миналата седмица отново e-mail, върна ми се автоматичен отговор с линк към официалния сайт, там също писах, но отговор все още няма. Днес пак ще ги обстрелвам с e-mail-и.
За съжаление имахме малшанса да сме на злополучната пролетна сесия, със злобната и отегчената преводачка и хипер подозрителната г-жа офицер:)."Проблема е в некомпетентността и мудността на Мадам Шантал Базил, тя очевидно не се справя." - Да
Задържането на оригиналите на дипломите за толкова месеци е абсолютна безотговорност и е непрофесионално отношение!
Между другото, след полученото писмо в работата ми от емигрантските служби на Канада, със запитване дали съм служител в тази институция, моите работодатели оттеглиха предложението за повишението ми, тъй като явно съм имала други планове. Късно е да обяснявам, че съм се отказала от другите планове. Не се беше чувало да пишат от емиграционните до работодателите и не го бях предвидила този момент.
"Pumpy" писа - "Нали знаеш какво следва на такова излияние : можеш да се откажеш от процедурата" -е аз пиша "Много ми дреме!"

Искам да ми върне дипломата Мадам Шантал Базил! Отново се надявам емиграционните служители да следят този форум и да вземат мерки относно некомпетентността и мудността с която работи!
Неможе да ми каже, на интервюто Мадам Шантал Базил, че събираме необходимите точки, но ще получим сертификати, ако не е фалшива дипломата ми, а тя дипломата е абсолютно истинска! и за 2 и половина години, трябваше да са го разбрали! (имам пълен запис на интервюто)
И това не са излишни нерви, а възмущение от отношението на емиграционната служба, към кандидат емигрантите, всички изисквания, които имат, и парите които се инвестират в периода на процедурата!
:emo:
coolFIRE
Мнения: 92
Регистриран на: Чет Мар 17, 2011 2:59 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от coolFIRE »

Здравей deteli777,

надявам се, че не си се отказала от процедурата. ;) Кофти, че така е станало с работодателя ти, и аз не бах чувала или чела за подобно нещо. А иначе по повод на горните постове според мене има много голямо значение колко е дълга процедурата, и мисля че всички това го разбират и може би затова са го направили така.
Пожелавам успех на всички и лек ден.
hristoe77
Мнения: 161
Регистриран на: Вто Авг 02, 2011 6:40 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от hristoe77 »

И ние мислим,че е абсурдно да чакаме толкова време!
Ние също сме писали 4-5 мейла, но без резултат!Звъним всеки месец и ни казват, че досието ни се разглежда и да имаме търпение! И докога така..... Наистина не знаем ,какво повече може да направим!
Документи Виена : 11.08.2011
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от pumpy »

deteli777 написа: Между другото, след полученото писмо в работата ми от емигрантските служби на Канада, със запитване дали съм служител в тази институция, моите работодатели оттеглиха предложението за повишението ми, тъй като явно съм имала други планове.
Кофти е да ти издърпат килимчето из под краката, но пък безкрайно да муфтиш някой да ти плаща курсовете по френски и английски и после да му "биеш шута" все едно не е гот също.
А относно отказването ти го казах и преди: става просто с едно листче с написани няколко думи от сорта: "моля да ми бъде анулирана молбата за селекция, дипломата върната и досието затворено". Да си изпратила това на некомпетентната служителка, което даже не те е интервюирала през февруари ????
deteli777
Мнения: 63
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 7:11 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от deteli777 »

pumpy, явно зъболекърството не ти върви в Канадско, ако въобще работиш това, явно нямаш друга работа и си много самотен, за да се занимаваш с писания и заяждания в някакъв форум, с процедура, която твърдиш, че отдавна си минал!!! Нямаш ли ежедневие, проблеми, идей, проекти по които да работиш, този форум трябва отдавна да си го забравил??? Ние тук пишем, за да споделим или намерим решение по актуални проблеми в процеса на процедурата.
А относно моята процедура, не е твоя работа, кога и как ще бъде прекратена и дали ще бъде! и няма как, а и причина да пиша писамца с молба за прекратяването й, защото остава възможност, до получаване на :y: или :n: отговор!
deteli777
Мнения: 63
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 7:11 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от deteli777 »

CoolFIRE, балгодаря за подкрепата и съчувствието. :handshake: :)
Аватар
martatabs
Модератор
Мнения: 1385
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 5:51 pm
Местоположение: Бургас

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от martatabs »

Да попитам по-горе оплакващите се: На какво основание твърдите, че Мадам Шантал е некомпетентна? Имате ли база за сравнение? Откъде сте сигурни, че тези "местни специалисти в тази материя" са наистина специалисти?

Аз ли съм единствения в целия подфорум, който намери вината изцяло в себе си, за това че ми бе прекратена процедурата, дори и след обжалването и го споделих с вас? А?
Само да вметна, че моята диплома я върнаха точно на 4-я месец.

Относно изказването по адрес на "pumpу'', ако си направите труда да прочетете и малка част от неговите мнения във форумите, надали ще реагирате по този начин.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от pumpy »

deteli777 написа:pumpy, явно зъболекърството не ти върви в Канадско, ако въобще работиш това, явно нямаш друга работа и си много самотен, за да се занимаваш с писания и заяждания в някакъв форум, с процедура, която твърдиш, че отдавна си минал!!! Нямаш ли ежедневие, проблеми, идей, проекти по които да работиш, този форум трябва отдавна да си го забравил???
Пиши, пиши, колкото повече, толкова по-малко съмнение оставяш за това какъв човек си. Да съм забравил форума ли ? Да съм взел каквото мога от него и да ги за****а след това. Да ти звучи като " да ми плащат курсовете и специализациите, пък аз ще им бия шута, когато ми е удобно" ? Ако аз разсъждавах като теб, нямаше да съм тук, виртуално, повече от 10 години вече. Да, езика ми е остър и често казвам неща, кото доста други ще си премълчат, но това е живота, в него има и "шила" като мен.
А относно моето зъболекарство, изобщо не се притеснявай. То ми дава свободното време, което винаги съм мечтал да имам, независимо дали съм в 6 месечната си ваканция или в кабинета, където няколко души работят за и с мен. Има достатъчно процедури, които мога да делегирам, за да имам време да пиша и във форума.
Ако на теб не ти харесва, това което пиша, това не е мой проблем, а твой. За съжаление истината боли и колкото по-далече от "нашата такава", толкова повече боли.
Продължавай да си живееш лъжливия живот и си трови черния дроб със злоба и агресивност по отношение на Мадам Шантал - дреме и на нея на тутутрутката, ще знаеш.......
venaza
Мнения: 89
Регистриран на: Съб Мар 19, 2011 4:28 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от venaza »

Привет! Днес си получихме заветните сертификати по пощата! Ще помоля да ни добавите в статистиката /24.09.2013/
:party: :party: :party:
DCS Vienne:04.02.2011
Accuse:21.06.2012
Liste d'attente:04.09.2012
Entrevue:04.04.2013
TCFQ:30.06.2013
Certificat de selection:24.09.2013
Codebar:31.01.2014
L'examen medical:11.06.2014
Visa(s): 03.04.2015
Аватар
karelia79
Мнения: 905
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 4:23 pm
Местоположение: Canada

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от karelia79 »

venaza написа:Привет! Днес си получихме заветните сертификати по пощата! Ще помоля да ни добавите в статистиката /24.09.2013/
:party: :party: :party:
Честито! :party: Това е добра новина! :y:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
venaza
Мнения: 89
Регистриран на: Съб Мар 19, 2011 4:28 pm

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от venaza »

Благодаря! Пожелаваме на всеки да изпита това чувство.
DCS Vienne:04.02.2011
Accuse:21.06.2012
Liste d'attente:04.09.2012
Entrevue:04.04.2013
TCFQ:30.06.2013
Certificat de selection:24.09.2013
Codebar:31.01.2014
L'examen medical:11.06.2014
Visa(s): 03.04.2015
hristoe77
Мнения: 161
Регистриран на: Вто Авг 02, 2011 6:40 am

Re: Пролетна сесия - Март/Април 2013

Мнение от hristoe77 »

:party: :party: :party: :party: Честито и от нас!Бърза процедура оттук нататък и дано скоро всички чакащи се похвалим със сертификати!!!!
Документи Виена : 11.08.2011
Интервю : 09.04.2013
Документи Нова Скотия : 4.06.2014
Баркодове : 29.08.2014
Медицински : 07.09.2015
Покани за визи: 22.09.15
Визи: 03.10.15
Публикувай отговор