Успешно интервю :)))

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Успешно интервю :)))

Мнение от miteto »

Най-после и аз да напиша тема с толкова радостно за нас заглавие :)))
На 08.09.2003 минахме при Leslie-Stefanie Stoianov. Ние бяхме от 10.00 часа, около 10.05 излязоха предните кандидати, но не можахме да раберем дали са минали... След още 5-10 минути и ние влязохме, Лесли се оказа симпатяга, много добро впечатление ми направи че и на влизане и на излизане ни посрещна и изпрати на вратата и си стиснахме ръце. Седнахме, каза ни с 2 изречения че ще ни задава въпроси по формулярите и почнахме - паспорти, откога сте женени, имате ли деца, имате ли деца от предишни бракове ? Тука е момента да кажа, че говореше с нормална скорост (т.е. разбирайте бързо) и с много тежък кебекски акцент... След като ми поиска двете дипломи за средно и висше, последва въпрос, който завърши с "возецюдз" и аз я погледнах умно :shock: След което тя повтори по-бавно и стоплих че става въпрос за "воз етюд", демек "vos etudes" ?!? След това ме пита дали това ми е единствената работа и дали мисля че ще си намеря работа в Кебек ? Викам аха, язе съм програмер и мислим дека че има мноо работа у Кебек за мене :wink: Доста подробно ме разпитва как така съм успявал да работя на пълен работен ден още докато съм бил студент. После дойде "do you speak English?" , "Yes I do, I learned it at an English language school", "Tell me what you know about Quebec ?" Шах с пешката !!! Ми знам много неща за Кебек, ама всичките съм ги чел все на френски. Опитвам да шикалкавя - "In English or in French ?", - "In English !!!" и се почна една - превеждам си наум от френски на български и после в реално време превод на английски, ужас, ужас - не можах да покажа че знам английския за 11 точки както бях писал и които според мен си заслужавам... Но за щастие май нямаше отрицателна реакция за не напълно блестящия ми английски. След което Лесли подбра моята половинка, която въпреки че беше малко по-ошашкана от мен се справи блестящо :D Таман беше завършила обясненията за образованието си и последва въпрос - "Можете ли да ми кажете какъв цвят са косите ви ?" След малко пак така, тъкмо Валя беше привършила обясненията за поредната си работа и имаше "Какво правихте вчера ?" и "А какво ще правите утре ?" и "Ама как така нямате планове ?" - ми така, нямаме планове, мисля си аз, ако ни пуснеш, ще изтрезняваме, ако не, май пак същото :wink:
После ме попита "А кой ви е оценявал точките по езика ?" и аз викам "ами ние" и продължавам да обяснявам къде сме учили френски и т.н. а тя казва "Защото според мен сте се оценили малко о досу" и аз като се шашнах - сега това au dessus ли е (кофти варианта) или au dessous (по-добрия вариант) ама си питах и излезе по-доброто - демек че сме се подценили. След което с едно доста дълго изречение ни каза, че така или иначе си събираме точките, но тя ще ни даде и на двамата още точки за френския, защото заслужаваме повече ! Лека-полека плахата мисъл, че май сме приети взе да се настанява на горния ми етаж... Ахаа, а преди това като ни искаше банковата референция, ни попита и двамата какви заплати получаваме и после как сме събрали тази сума. После декларациите за сумата, че няма да нахалстваме в Кебек че сме инженери без да сме в Ордера, сертификатите, сините папки, "Имате ли въпроси", "Не, нямаме въпроси", smiles, bon journee, FINITO !
Та така, драги септемврийци, много се държи на това написаното във формулярите да се докаже с оригиналните документи, има няколко странични въпроса за проверка на френския, но иначе е много добронамерена и абсолютно никакви заяждания нямаше ! Иначе аз съм програмист по образование с почти 4 години стаж по специалността, съпругата Валя е електроинженер и тя с около 3-4 години стаж, но строго по специалността само 8 месеца, за мен бяхме писали френски 6-7 (говорене-разбиране), за нея 3-4, но както казах ни бяха повишени, не знам точно с колко, но на сертификата пишеше че съм франкофон, а на Валя и каза, че въобще не е на ниво дебютант, а по високо. Изкарали сме две нива в ИЧС по 150 часа (целия Панорама 1) и после един месец частни уроци, ама ако кажа че беше лесно много ще излъжа. Към всички, които им предстои интервю - ако разбирате абсолютно всичко на учителката си, не се отпускайте ами драпайте френския още по-здраво, защото интервюто няма да ви го проведе учителката, ами някой, който е много вероятно да има кебекски акцент, който за да се разбере трябва да знаеш френския много по-добре ! Ами това от нас, ако някой иска да пита още нещо - s'il vous plait :D

Митко & Валя

P.S. Още няколко неща се сетих - пита ме как си представям живота в Квебек и освен това изчете препоръката ми от работодателя ред по ред. А тя си беше една цяла страница на английски (директно така си беше написана, без превод на френски и доста подробно описва какво точно правя) и ми направи впечатление, че това беше единствения документ от тези които изпратихме с вторите документи, който тя държеше в картоните ни и после го прибра заедно с новата банкова референция. Не ме попита нищо за казармата, която не съм карал и съответно в графата за стажа не съм писал нищо по въпроса. А иначе много се обичам със зелените човечета от Военно поделение ХХХХ и колкото повече не се чуваме с тях, толкова повече ги обичам :wink:
Последно промяна от miteto на Пет Сеп 12, 2003 10:10 am, променено общо 1 път.
ssttoo
Администратор
Мнения: 2389
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:12 am
Местоположение: LA, California
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

ЙЕееейй, честито!
Успех по-натам и един въпрос: понеже много ми хареса описанието на интервюто ви, разрешавате ли да го сложим в портала, при другите описания ( http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... gory&id=43 ) така мисля че на повече хора ще е полезно.
Силвия
Мнения: 54
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 4:53 pm

Мнение от Силвия »

Ами честито!
Описанието ви е много интересно. От него става ясно, че френския не може да се учи само по определените въпроси. Човек трябва свободно да борави с езика. Иначе..
Успех ви желая и напролет да прелетите океана!
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Мнение от Canuck »

Bravo! Chestito za vzetoto interview i pozdravleniya za uvlekatelnoto opisanie. Beshe istinsko udovolstvie da procheta za priklyucheniyata vi. :lol: Uspeh v Canada! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Gesh
Мнения: 252
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:38 pm
Местоположение: Mississauga

Мнение от Gesh »

Chestito i ot men i uspeh natatuk!
Dano da produlzavame zaedno!
Аватар
titi
Мнения: 467
Регистриран на: Нед Авг 03, 2003 2:15 pm
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Честито и от нас!!!!!!!!!!!!
Успешна процедура по-нататък! :lol: :oops: :beer:
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение
Мнения: 809
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:36 am

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Съб Апр 24, 2004 8:16 pm, променено общо 1 път.
ZouZou
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 2:20 am
Местоположение: Montreal

Мнение от ZouZou »

ЧЕСТИТО Мите!!! :beer: :beer: :beer:
Защо не свирна за интервюто, за да стискаме палци....е, то се вижда, че не е имало нужда...Браво на вас!!!
:lol: :lol: :lol:
Последно промяна от ZouZou на Сря Сеп 10, 2003 4:44 am, променено общо 1 път.
podpravka
Мнения: 34
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 9:59 am
Местоположение: Sofia

Мнение от podpravka »

mnogo gotino napisano. prodaljavaite v sashtija duh.uspeh i barza procedura ot tuk natatak.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината
Мнения: 4829
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 4:52 pm
Местоположение: Montreal, QC

Мнение от IvHaydu »

Честито и от нас! :D
Браво на вас! Само така!
Давайте в същия дух и по-нататък!
Успех и кисмет! :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Pipi
Мнения: 27
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2003 6:59 am
Местоположение: Sofia

Мнение от Pipi »

Честито и от мен! Радвам се, че сте минали успешно. Ние не бяхме при нея, но и нашето интервю мина по почти същия начин, само дето като ме попита за английския и се родих :)
Желая ви всичко да стане бързо и скоро да излетите. :D
Аватар
emyangels
Мнения: 724
Регистриран на: Нед Авг 31, 2003 8:38 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

ЧЕСТИТО И ОТ НАС!!!

Мнение от emyangels »

Радваме се на успеха Ви и благодарим за детайлното описание на интервюто!!!
Аватар
snake
Мнения: 35
Регистриран на: Сря Авг 06, 2003 3:35 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от snake »

Честито и от мен!Много образно описание на интервюто! :lol:
Успех по нататък! :beer: :beer: :beer: :lol:
miteto
Модератор
Мнения: 11161
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 3:26 am
Местоположение: Toronto

Мнение от miteto »

Едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички, които ни честитихте успеха :D :D :D
ssttoo, разбира се че можете да го постнете ! Даже сега добавих още подробности, които ми се изплъзнаха предния път.
Заключено