Интервю - септември 2013

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
GeSho
Мнения: 54
Регистриран на: Пон Юли 25, 2011 8:28 am
Местоположение: Търговище

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от GeSho »

Здравейте отново,

Ето как протече нашето интервю:
Отиваме ние в 10:20 в Радисън и след насочване от рецепцията се запътваме към стаята. За наше щастие пред стаята имаше диванче на което можехме да изчакаме да ни извикат. Малко след като се настанихме и ШОК – токът спря! – като си помисля че можеше да заседнем в асансьорът , а точно в този момент само това ни трябваше!
След кратък интервал от време От стаята излезе господин който ни обясни че няма да има ток за около час и че можем да изчакаме в светлата част на коридора докато ни извикат. - май още тук ни оцени нивото на френски, което не е много високо(А2-В1).

След около 30-40мин закъснение ни поканиха в стаята.
Следва кратко представяне и въпрос – кога съм роден и т.н..
Тъй като при нас има промени в документите му предоставяме новите дьоманди и придружаващи документи. – попита защо не сме ги изпратили до Монреал, но не представляваше проблем че ги носим направо на интервюто.

Следваше много щателна проверка на оригиналните документи и съпоставка с изпратените преведени копия. – въпросите свързани с документите бяха много конкретни, изискващи отговори Да, Не или точна дата.
- Внимание! – голямата част от въпросите са към преводачката, на по-тих и по-бърз френски! – въпреки че жената беше много точна и определено помага много се случва (при нас на 2 пъти) да се обърка и да даде погрешна информация. – Дръжте изкъсо какво си говорят!

- искаше ми атестации от всички работни места за последните 7 години, а аз имах само за последните 5г. – наложи се да се разправяме малко, но определено е добре да носите по една служебна бележка от всеки работодател записан в Дьоманда при кандидатстването.

- трудовите характеристики и фишовете за заплати така и нямаше кой да ми ги погледне.(но ако нямате сл.бележка – ще иска фишове за заплати за конкретният работодател)

- справките от НАП са крайно необходими!

Проверка на английският – мотивация към водещият и като ми чу английският от тук нататък продължихме на английски.

Следва въпрос за CV по квебекски образец, при което изкарваме по една папка.
беше впечатлен че съм подготвил отделни CV-та за планове А и В , разглежда ги внимателно и започва да обяснява как ще бъде по-добре за професионалната ни реализация в Квебек, при което вече стана ясно че всичко е ОК. :whew: За план А каза че може да съм се надценил(това ми беше и целта) но отдели няколко оферти, за план В хареса почти всичко и като че ли му беше достатъчно, но не и на мен :!: -предоставям план С1 и С2, Льоблан го разгледа даде някои уточнения, хареса няколко оферти и вече наистина отегчен погледна към папката ми където следваше план D – който само представих с 2-3 думи и продължи с придружаващият по същият начин.

По някое време мина пак на френски, че на преводачката и беше много скучно! :wink:
- попита ме за основните икономически отрасли в Квебек, големи градове, население, министър председател, а към придружаващият основните фирми в нейният сектор.

От тук нататък следваха разяснения и отпечатването на Сертификатите, което пожелавам на всички :y: , не съм чувал по-приятен звук на принтер! :rofl: :party:

И най-важното Даниел Льоблан оставя впечатлението, че е дошъл да дава сертификати.

Успех на Всички! :y:
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Покана за визи - 05.03.2014
Визи - 05.04.2014
Полет до Монреал - 26.05.2014
Бети
Мнения: 4
Регистриран на: Пет Сеп 06, 2013 1:09 pm

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от Бети »

Здравейте!
Никога не сме писали тук,но исках да вляза по 2 повода.
Първият е,че взехме сертификати.Подали сме май 2011 .Ние също не сме в БГ.В хода на процедурата заминахме в Кипър и рабоихме в хотелска верига.
Семейство с едно дете сме.Единият е с Международни Отношения,другият с Туризъм.Английски IELTS и френски с подаване на докс 5/5 .Сертификат нямаме и не ни е искан.
Интервюто мина добре.Ще ви учуди сигурно,но почти изцяло на английски.Въпросите на френски бяха много малко.

Вторият повод е,че макар и да ме заклеймите чета отдавна случващото се тук и ми прави впечатление вашата нетолерантност и нетърпимост към постовете на конкретен човек/.Мишо/ Аз подкрепям по-голяма част от постовете му и го разбирам.Доста от нещата за които пише той сме ги изпитали на собствен гръб от наши сънародници зад граница,затова апела ми е да се вслушате в опита и разума.Ако не искате рискувате да ви изиграе лоша шега.И ние преди така подскачахме,но уви упарихме се жестоко нееднократно.Сигурна съм,че не е лош човек и се опитва да ви предпази от грешки,но може би остава неразбран,което е жалко.А може би е продиктувано и от факта,че малко от вас са водили емигрантски живот до този момент.
Неуместен е въпросът:Ти закъде си тръгнал? Още повече,че може да се зададе и към вас,нали?Вие закъде сте тръгнали?Там за където тръгвате ще ви трябва повече от всякога търпимост към различните,към инвалидите,към болните....ако от сега не учите тези уроци там ще ви е много трудно!

Силата ви идва и от това,че най-вероятно се познавате помежду си и си вярвате,в което лошо няма.Но помнете,че пътищата ви се разделят с полета и всеки поема в ръце това което "си надроби"

Не знам как ще ви прозвучи,но каквото и да помислите ще е само сега и само тук,защото нямам намерение скоро пак да влизам.
Късмет за сесията!
Аватар
milly
Мнения: 376
Регистриран на: Нед Авг 07, 2011 5:11 pm

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от milly »

ей, навлезе луната в нова фаза и тук веднага сте се изпокарали. Споко бе, хора.
Ама, Мишо не ти прави чест така за говориш с една жена. И кво общо имаха тия кредитни карти и мечтата ти да заведеш жената в Париж с тази тема, не разбрах...
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
ivo_yakimov
Напуснал форума
Мнения: 125
Регистриран на: Вто Фев 21, 2012 8:28 am

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от ivo_yakimov »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Кефите ме максимално :lol: :lol: :lol:

PS. За спирането на тока, много сори. Трябваше да Ви предопредя
Аватар
the_coach
Мнения: 3429
Регистриран на: Вто Юли 24, 2012 3:03 am
Местоположение: on the road......

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от the_coach »

Опитвам се да прочета как минават интервютата, ама уви......Дрязги някакви са се заформили, отново с основен герой Мишо :)
Тва момче от години само мрънка в този форум.
Аз бях още в процедура, когато той се изказваше изключително некомпетентно и подвеждащо. Призовавам хората, които в момента се подготвят, изобщо да не му се връзват на приказките. Няма нужда да се водите по акъла на човек, който не знае какво иска.
Инък пожелавам успех на всички от тази сесия. Знайте, че щом сте поканени на интервю, вече сте селектирани. Просто трябва да защитите някои неща :)
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от Koko »

Бети написа:Здравейте!
Никога не сме писали тук,но исках да вляза по 2 повода.
Първият е,че взехме сертификати.Подали сме май 2011 .Ние също не сме в БГ.В хода на процедурата заминахме в Кипър и рабоихме в хотелска верига.
Семейство с едно дете сме.Единият е с Международни Отношения,другият с Туризъм.Английски IELTS и френски с подаване на докс 5/5 .Сертификат нямаме и не ни е искан.
Интервюто мина добре.Ще ви учуди сигурно,но почти изцяло на английски.Въпросите на френски бяха много малко.
Това за сегашната сесия ли се отнася? Кога точно ви беше интервюто и можете ли да напишете повече подробности как мина?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
borkoo
последно предупреждение за БАН
Мнения: 166
Регистриран на: Пет Сеп 16, 2011 1:35 am
Местоположение: Montreal

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от borkoo »

Само да спомена,че Даниел Льобланк беше водещ на сесията Март 2012 година.Който иска подробна информация да отвори темата и да я прочете.Човека си води интервютата по един и същ начин и показва класи над останалите агенти на MICC които са от НЕ кебекарски произход.Няма прибрани дипломи,няма проблеми с принтера,няма лигавщини.Сори ама тва е истината,поканените на тази сесия са късметлии,каквито бяхме и ние от март 2012 година.Пича става много и е мъж на място дошъл да вземе интелигентни хора от Европа.Сега разните му специалисти от Британска Колумбия могат да ме нарекат расист,ксенофоб или както им е кеф,все тая,не ми дреме.Истината е,че местните в Кебек са много по-добре настроени към имигрантите от Европа,отколкото към имигрантите които не са от европейски произход.Както вече казах кандидатите от тази сесия извадиха късме,за това желая такъв и на тези от следващата сесия ;) .
Аватар
the_coach
Мнения: 3429
Регистриран на: Вто Юли 24, 2012 3:03 am
Местоположение: on the road......

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от the_coach »

borkoo написа:Само да спомена,че Даниел Льобланк беше водещ на сесията Март 2012 година. Човека си води интервютата по един и същ начин и показва класи над останалите агенти на MICC които са от НЕ кебекарски произход. Пича става много и е мъж на място дошъл да вземе интелигентни хора от Европа.Сега разните му специалисти от Британска Колумбия могат да ме нарекат расист,ксенофоб или както им е кеф,все тая,не ми дреме. .
Вземи си отвори една отделна тема и там ако искаш да дискутираме ;)
Аватар
tonich
Мнения: 2234
Регистриран на: Чет Окт 11, 2007 6:36 am
Местоположение: New Westminster, BC

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от tonich »

true, true... :D
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
ivo_yakimov
Напуснал форума
Мнения: 125
Регистриран на: Вто Фев 21, 2012 8:28 am

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от ivo_yakimov »

Днес е най-силната група

Испех от нас :y:
zenman
Мнения: 185
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 11:12 am

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от zenman »

borkoo написа:...Истината е,че местните в Кебек са много по-добре настроени към имигрантите от Европа,отколкото към имигрантите които не са от европейски произход...
Съгласен, поне що се отнася до местните, които знаят, че България е в Европа :lol:
bgvlado
Мнения: 77
Регистриран на: Сря Мар 07, 2012 2:45 pm
Местоположение: MTL

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от bgvlado »

И ние да се похвалиме със сертификат :-)
Последно промяна от bgvlado на Пон Сеп 09, 2013 7:10 am, променено общо 1 път.
DCS Виена 12.2010 / ADR 7.2011
лист чакащи - 18.06.2013
Интервю 09.09 08:30
Сидни - 7.10.2013
Баркодове - 27.11.2013
Медицински - 12.2.2014-18.2
Покана Визи - 1.04
Виза - 25.04
Полет 23.6
Desito
Мнения: 136
Регистриран на: Вто Апр 05, 2011 6:30 am
Местоположение: София

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от Desito »

bgvlado, честито. Успех на всички,окто се явяват днес. Стискаме Ви палци и сме сигурни,че ще вземете сертификати :) Определено накрая на сесията трябва да се съберем и да пийнем. :)
Късмет от нас днес
DSC Виена-19.07.11
Получено акюзе-14.03.12
Писмо-изчакване интервю-12.07.12
TCFQ B1/B2 - 20.12.12
Интервю-13.09.13
Документи до Сидни - 11.10.13
Баркодове - 03.12.13
Покана за мед. - 23.01.14

"L'essantiel est invisible pour les yeux."
Аватар
ramones78
Мнения: 81
Регистриран на: Пон Юли 05, 2010 12:26 pm

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от ramones78 »

Здравейте,

днес и ние имаме повод за празнуваме - преминахме успешно!!! Чакането си заслужаваше - всичко, което сме сторили до момента не е било на празно!!!
Относно г-н Льоблан - невероятен човек!!! От момента, в който излязохме от 201ва стая до сега не спирам да си мисля как добре би се развила нашата страна, ако хората бяха с неговия професионализъм, толерантност и позитивно отношение. Много съм благодарен за търпението, с което ни изслушваше.
Относно самото интервю - да - г-н Льоблан има собствен подход към водене на интервю - започва с проверка на документите на кандидатите, сверява ги с тези, които вече сте изпратили на властите (всички документи, които съм изпращам в годините на чакане бяха там - присъстваха физически на хартиен носител). Първите въпроси касаеха индивидуални факти (дата на раждане, на брак, къде сте родени, имаме ли деца, имаме ли други деца - от други бракове). После поиска оригиналите на всички дипломи, паспорт, свидетелство за раждане, свидетелство за брак. След това последва въпрос за CV - показахме какво сме успели да разработим. Тогава той ги разгледа и даде ценни насоки относно как трябва да ги разработим, за да имаме успех в Квебек (за да може бъдещите работодатели да проявят интерес към нас). Съветите са строго индивидуални и зависят от това каква степен на образование имате, вашия професионален опит и в каква сфера възнамерявате да работите, но в общи линии е много важно CV-то да бъде конкретно - вашия проф. опит, вашите умения, вашите умения, образование и личностни качества и допълнителни умения. Последва разговор относно план A, B и C - това също е строго индивидуално, но е важно добре да познавате обявите, които му представяте и да успеете да се аргументирате, защо точно вие сте подходящ за тази работа. Важно е да има връзка между CV-то и обявите и това да да се вижда още на пръв поглед.
Ами - май е това .... За друго в момента не се сещам, но мисля, че успях в общи линии да опиша интервюто.
Много благодаря и на преводачката - много възпитана, търпелива и коректна жена, благодаря на всички приятели от форума (и не само) и пожелавам мноооого късмет на всички, които ще бъдат тази сесия на интервю! Бъде искрени и оптимистично настроени - г-н Льоблан е страхотен човек, за което му благодаря!!!

Поздрави и късмет на всички!!!
Мъдростта е способността да виждаш бъдещите последици от решенията, които вземаш днес.
sundance
Мнения: 210
Регистриран на: Нед Юни 26, 2011 3:15 pm

Re: Интервю - септември 2013

Мнение от sundance »

Честито ramones78 и bgvlado! Успех и на следващия етап ! :y:
Получени в Монреал - 21/12/12
Акюзе - 6/03/13
CSQ - 23/10/15
Получени в Сидни - 18/01/16
Баркодове - 26/02/16
Mедицински - 4/05/16
Покани за визи - 27/06/16
Полет - 4/09/16
Публикувай отговор